Ývazsýz intikalde firma sahibi iseniz öpmeye gelen maliyeci çok gördüm þu ömrümde
Ývazsýz intikalde firma sahibi iseniz öpmeye gelen maliyeci çok gördüm þu ömrümde
Þimdi tranfer yapamadýðýma göre 100 000 nominal 2027 eylül vadeliden zararsýz nasýl çýkabilirim.Bugün itibariyle satsam 1250 dolar zarardayým.
Eurobondlara yeni ilgi duymaya baþlayan biri olarak birkaç soru sormak istiyorum.
Þu sýralar Eurobond almak için uygun bir dönem midir? Amerikan 10 yýllýklarýnýn artmasý veya baþka bir sebeple alým için bir müddet daha beklemek mantýklý olur mu?
Getirisine göre maksimum 8-10 yýl vadeli düþünüyorum. Belirli bir vadeden sonra 3 aþaðý 5 yukarý vade sonundaki toplam getiriler hemen hemen ayný, bu noktada sormak istediðim toplam getirisi benzer olan 2 eurobond dan alýþ fiyatý düþük olaný mý almak mantýklý olur yoksa kupon oraný yüksek olaný mý (Kuponlarýn vergi dilimini aþmadýðýný varsayarsak)? Vadesinden önce satýlmak istenirse sanki alýþ fiyatý düþük olaný tercih etmek gerekir diye yorumluyorum, ama ne kadar doðru bilemedim.
Ýskontolu alýnan eurobondlarda vade sonunda aradaki iskonto farký için vergi ödemek gerekir mi?
sn epicurist discord kanalýnda bu konuya deðinmiþ. kanunda bununla ilgili açýk hüküm olmadýðýný ancak bir özelgede istisnanýn her bir intikalden ayrý ayrý deðil toplamdan düþülüp bakiyenin matrah olarak beyan edileceðinin belirtildiðini yazmýþ.
* %10 minimum. kademeli artýyor diye düzelteyim.
Son düzenleme : shorts; 14-04-2022 saat: 17:05.
Merhaba,
Kendi görüþlerimi paylaþayým:
Öncelikle eurobond faizleri eskiye göre çok yüksek ancak ABD enflasyonunun coþmasý hesaplarý bozdu, ABD faizleri artýracak bu da doðrudan bizimkileri de artýracak, dolayýsýyla beklemeyi tercih edebilirsiniz yalnýz bu arada bizim CDS düþerse açýkta kalýrsýnýz, arzu ederseniz parçalý alým yapýp riski bölün.
Vergi dilimine girmeyecek kadar alacaksanýz getirisine ve itfa tarihine bakýp istediðinizi seçip alabilirsiniz.
Vergi için sýnýra yakýnsanýz itfa yýlýnda kupon+anapara ödemesi nedeniyle sýnýrý geçip o yýl vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz, bu durumdaysanýz þu anki fiyatý 100 ve üzeri eurobondlarý seçin böylece itfada anaparadan kar etmemiþ olursunuz ve sadece kupon hesaba katýlýr. Böyle eurobond bulamýyorsanýz da fiyatý 100'e yakýn olaný almaya çalýþýn.
Ýtfadan önce satacaksanýz tutar ne olursa olsun beyanname verilir ve dolar bazýnda deðil TL bazýnda deðerlendirme yapýlýr dolar arttýysa TL kazanç üzerinden vergi ödersiniz. Bu cidden dezavantajlý bir durum, mümkünse itfadan önce bozmayacak þekilde plan yapýn.
Çok uzun vadeli alýrken ben getiriye deðil kupon getirisinin yüksekliðine bakýyorum çünkü genç deðilim ve itfayý görmeye ömrüm yetmeyebilir, kuponlarýný yiyeyim en azýndan diye düþünüyorum.
Veraset intikali nasýl oluyor eurobond 1000 katlarý misal 3 mirasçý var o Bond 4000 Nominal veya 2000 nominal var nasýl pay ediliyor acaba
@pilavlý
Ayrýntýlý cevap için teþekkür ederim.
Her ne kadar eurobonda bütçemin belirli bir kýsmý ile girmeyi planlasam da, yarýn öbür gün aksi bir durumda satma ihtimalinde en az zarar ettirecek opsiyonu arýyorum aslýnda. Dediðiniz gibi iskontolu alýndýðýnda aradaki fark için TL bazýbda vergi çýkacak, diðer yandan alýþ fiyatý çok yüksek ise vade sonu yaklaþtýkça satýþ fiyatýnda düþüþ olacak.Ýki türlü de erken satýþta zarar ettirecek diye yorumluyorum.
Þu an için 2027 vadeli USM88269US88 aklýma yattý gibi, bununla ilgili bu iþlerde benim gibi yenilerin göremeyeceði bir risk var mýdýr acaba?
Yer Ýmleri