Şöyle bir yorum gelebilir...hem yoksulluk sınırı diyorsun, hem de açlık sınırının üstü, yoksulluk sınırının altındaki gelirden %10 tasarruf yazaıyorsun??? Bu şu demek değil, boğazından kes, üstünden başından azalt..Hayır. Buradaki mantık şu: Bugün kılık kıyafette sezon indirimlerini takip edip, yazlığı önceki yaz, kışlığı önceki kış sonlarında alıp, kıyafette ortalama %10 tasarruf rahatlıkla sağlanabilir.
Aynı şey benzin ve gıda gibi zaruri harcamalar için de geçerli..bugün banka kartları ve kredi kartları ile yapılan gıda ve yakıt harcamalarında 4*100 tl ye 40 tl, 5*100 tl ye 50 tl gibi puanlar kazanılabiliyor..dolayısıyla miktarı azaltmadan, gıda ve akaryakıt gibi zarurui harcamalarda %10 tasarruf rahatlıkla sağlanabilir...marketlerin indirimli ürünlerini takip edip, market alış verişini 3-4 markete bölü yaparsanız, ilave tasarruflar da sağlayabilirsiniz.
Benim ykb world kredi kartım ve garanti bonus banka kartım var (bunda da bir optimizasyon var, bunu da başka bir zaman konuşuruz)
Bu ay ki puan kazançları:
ykb 6*100 tl market alış verişine 50 tl
ykb, 4*100 tl yakıt alış verişine 50 tl (carrefour 100 tl kırtasiye alış verişine 15 tl, bu ikisi birleştirilebilir)
bonus, 5*100 tl market alış verişine 60 tl
Yani toplamda 1500 tl zaruri gıda ve market harcaması karşığında 175 tl puan toplanmış oldu. Hatta kazanç %11,5.

)

Yer İmleri