6. Maddeyi biz MEMSA da yaptýk!!!
Daha bunu çözemiyecek kadar zekisin , ne diyeyim baþka!!!
6. Maddeyi biz MEMSA da yaptýk!!!
Daha bunu çözemiyecek kadar zekisin , ne diyeyim baþka!!!
Þimdi sana uzmanlýk sorusu bak bu bizim denetçi raporu adam görüþ vermekten kaçýnmýþ. Ve biz bu raporlar sayesinde bir çok þey öðrendik, þikayet ettik, ve resmiyette de çok önemli delil olarak kabul ediliyor ki?? Bütün davalarýmýzda bu raporlarý kullandýk...
sen diyorsun ki þirketin seçtiði denetim kurumunu biz ibra etmedik eyvallah saygý duyarým
Ancak denetim kurumlarýnýn nasýl seçildiði, hangi yönetmeliðe tabi olduklarý ve nasýl cezalarla karþý karþýya kalabileceklerini en basitinden þöyle anlatayým gerisini de kendin oku
Denetimlerde sorumluluk
MADDE 44 – (1) Denetim raporlarýnýn TDS’ye aykýrý olmasý ile bu raporlardaki bilgi ve kanaatlerin yanlýþ, eksik ve yanýltýcý olmasý nedeniyle doðabilecek zararlardan, denetim kuruluþlarý ve denetçiler ayrý ayrý hukuken sorumludurlar.
(2) Ýdari yaptýrýmlar, mevzuata aykýrýlýklarý tespit edilen denetim kuruluþlarý ve denetçiler hakkýnda uygulanýr. Kurumca gerekli görülen hallerde, denetim ekiplerinde görevlendirilen ve iþlem ve eylemleriyle mevzuata aykýrýlýða neden olan denetçiler hakkýnda da yaptýrým uygulanýr.
(3) Denetim ekiplerinde, denetçi olarak görevlendirilenler dýþýnda, denetime yardýmcý olmak üzere yer alan kiþilerin sebep olduðu mevzuata aykýrýlýklardan, idari yaptýrýmlar bakýmýndan bu kiþiler deðil, gözetiminde çalýþtýklarý denetim kuruluþlarý ve denetçiler sorumlu tutulur. Denetime yardýmcý olmak üzere yer alan kiþilerin genel hükümler, baðýmsýzlýk, tarafsýzlýk ve sýr saklama yükümlülüklerinden doðan sorumluluk halleri saklýdýr.
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Me...C4%B1ms%C4%B1z
yani denetim þirketleri kendinin kapanmasýný göze alýr, ve tazminat yükünü ve kendisine açýlacak davalara eyvallah derse senin düþündüðün gibi olabilir doktor... Ancak hiç sanmýyorum...
ve hadi diyelim ki seçmediniz...
peki sen pay sahibi olarak mahkemeye þu þirket olsun diye baþvurdun mu??? Tabi ki hayýr...
kim baþvuracak þirket peki kimin istediði þirket gelecek yine onlarýn yani bir þey deðiþmeyecek...
ha sen gider pay sahibi olarak dava açarsan o zaman helal olsun derim bak ttk 399/6 ya onun için iyi oku diyorum...
Yani sonuç olarak sen dava açmazsan þirket yönetimi yine kendi istediði denetim firmasýný görevlendirir... Bunun sonucunda sen de havan da su dövmüþ, rüzgar güllerine karþý savaþmýþ olursun....
bu þimdi senin niyetinin iyi olduðunu düþünerekten yazdýk...
Birbirinizi asagilayarak elinize ne geçiyor ? Bu nasýl bir tartýþma? Farklý fikirde olabilirsiniz bu sizin birbirinizi aþaðýlamanizi mi gerektirir? Saygý biraz..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
DANIÞTAY ýn 5 hakiminden 4 bu iþ olmaz demiþ!!! Þartlar oluþmamýþ!!!
Yýllarýn DANIÞTAY hakimleri mi??? YEREL mahkeme mi???
Yerel mahkeme sonrasý dosya tekrar DANIÞTAY a gelmiyecek mi!!!
Bunlarý düþünüyorsunuz!!! Üstten satýp alttan alacaklar kimlerin kanýný emecek burada!!!
Şirketimizin bugün yaptýğý Yönetim Kurulu toplantýsýnda;
Şirketimizin ve bağlý ortaklýklarýnýn Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-14.1 sayýlý "Sermaye Piyasasýnda Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazýrlanan ve kamuya açýklanan 31.12.2016 tarihli konsolide yýllýk finansal durum tablosu (bilanço) üzerinden, 6102 Sayýlý Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncý maddesi kapsamýnda ve Sermaye Piyasasý Kurulu'nun 2014/11 sayýlý Bülten'inde yayýmlanmýş bulunan 10.04.2014 tarih ve 11/352 Sayýlý Kararý kapsamýnda yapýlan değerlendirmede, KAP'ta yayýnlanan 31.12.2016 tarihli finansal tablolarýna göre sermaye kaybýnýn % 79 oranýndadýr.
Ancak; Şirketimizin öz kaynaklarýnýn güçlendirilmesi için 09 Mayýs 2015 tarihli Yönetim Kurulu toplantýsýnda karara bağlanan ve 28 Ağustos 2015 tarihinde Genel Kurul'a sunulan iyileştirici önlemler kapsamýnda 2017 yýlý başýndan bugüne kadar konsolideye tabi bağlý ortaklýğýmýz Akayteks Dokumacýlýk ve Emprimecilik A.Ş.'nin yapmýş olduğu 13.997.000 USD'lýk gayrimenkul satýşý ve grubumuzun yapmýş olduğu diğer sabit kýymet satýşlarýndan elde edilen yaklaşýk 50 milyon TL'lýk kâr ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarý gereğince finansal tablolarýmýza yansýtýlmayan yaklaşýk 164 milyon TL'lýk şirket aktifine kayýtlý otellerimizin üst haklarýnýn olumlu etkisi dikkate alýndýğýnda söz konusu sermaye kaybýnýn % 50'nin altýna düşeceği öngörülmektedir.
Açýklanan nedenlerle; 09 Mayýs 2015 tarihli Yönetim Kurulu toplantýsýnda karara bağlanan ve 28 Ağustos 2015 tarihinde Genel Kurul'a sunulan iyileştirici önlemlerin devamýna ve sermaye kaybýna ilişkin hesaplamanýn 31 Aralýk 2017 tarihli finansal raporlar üzerinden yeniden yapýlmasýna karar verilmiştir.
Sayýn, Pay sahiplerimizin bilgisine sunulur.
KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
yaptýn ne oldu hissen iþlem görüyormu yüzde 98 halka açýklýk oraný yakýnda kotdan da çýkarsa ne yapacaksýn tutturmuþsun bir genel kurul muhabbeti.istenirse genel kurula gündem maddesi olarak ilave yapýlacaðýný biliyormusun bilmiyorsan dersini çalýþ gel
daha öncede danýþtayýn 5 üyesi evet demiþti ayný dairenin.bunlar bizim hukuk sistemimizde olaðan þeyler,þimdi ankara 9.idare davayý kabul etmesinden sonra süreç yeniden baþlýyor þirket için sýkýntýlý süreç bitmedi onun için bunu birþekilde aþmasý lazým.ayrýca sizin hisseniz olmdýðý söyleniyor istersen vekalet vereyimde kendi genel kuruluna katýlmadýn bari bizm genel kurula katýlýver
yukarýdaki yazýlar drtussa cevaben yazýlmýþtýr
Yer Ýmleri