Originally Posted by
Ramazan Demir
Nihayet Frigo hakkýnda mantýklý bir öngörüye rastladým, tebrik ediyorum.
Büyük üstad bugün yine motivasyon pompalamýþ takipçilerine, ama ne yazýk ki bazý somut yanlýþ bilgiler veriyor uzun zamandýr.
Örneðin, faaliyet raporundaki "mevsim deðiþikliklerinden dolayý hasat zamanlarýnýn erkene kaymasý ile narenciye üretiminin çoðu Kasým-Aralýk aylarýnda tamamlanmýþ, bu nedenle 2018-2019 narenciye üretimindeki artýþýn büyük kýsmý 2018 yýlý 4.çeyreðinde gerçekleþmiþ ve bir önceki yýlýn ayný dönemine göre üretim artýþý % 62 olmuþtur" ifadesini, takipçilerine her nasýlsa "yýllýk hasýlatýnýn yüzde 45 ini son çeyrekte yapýyor" þeklinde yansýtabilmeyi baþardý, buradan da son çeyrekte 50 milyon ciro yapacaðýný varsayýyor. Üstelik bu mevzimsel hasat zamaný kaymasýnýn ancak bir defa etkili olabileceðini de düþünmüyor. Satýþlar euro üzerinden, tedarik maliyeti TL üzerinden, euro arttý diyor ama pozitif ayrýþan sterlinden ve 1,67 milyon sterlin borcun son çeyrek gelir tablosuna nasýl yansýyacaðýndan bahsetmiyor. Sterlini bir tarafa býrakalým, euro artýþý totalde nasýl pozitif yansýyor anlamýyorum, döviz duyarlýlýk tablosunda euro artýþýnýn da negatif etkileyeceði belirtiliyor.
Benim kiþisel görüþüm, yýl sonu cirosu 90 milyonu zor geçer.
Yine de kiþisel görüþüm halen olmasý gereken piyasa deðerine ulaþamamýþtýr fiyat ucuzdur. YTD.
Yer Ýmleri