Nazar etme ne olur çalýþ senin de olur .
Cosmo mühendislik ten ilk is haberi geldi![]()
Nazar etme ne olur çalýþ senin de olur .
Cosmo mühendislik ten ilk is haberi geldi![]()
Cosmos mühendislik eylülde kurulmuþ ve sadece 4 elemaný olan bir þirket.Ve de ocak 10 2023 te 22 milyonluk bir iþ kapý açýkladý.
Bakalým bu daha ilk haber.Bu yýl cosmos mühendislik ten kimbilir hangi iþ haberlerini alacaðýz?Cosmos mühendislik de cosmos yatýrým holding in 4 iþtirakinden sadece birisi.700 milyonluk piyasa deðeri olan bir yatýrým holdingin 4 iþtirakinden birisi 2023 yýlýnýn ilk 10 gününde 22 milyonluk bir iþ alýyor.Ne güzel bir baþlangýç oldu.Bir kere kap haberleri gelmeye baþladý.Kontrolmatik vizyonu artýk cosmo da .Kimbilir önümüzdeki üst pazardan sonra bizleri ne gibi güzel geliþmeler bekleyecek.Dedik hep dedik biz cosmo olarak boynuz kulaðý geçecek dedik.Patronumuz Türkiye nin geliþen büyüyen teknolojinin her alanýnda olan Kontrolmatik patronu Ömer Ünsalan.Hele bir þu üst pazara geçelim de 09:55,12:55,13:55,17:55,18:05 eziyetinden kurtulalým.
Bugün saat 14:00 civarlarýnda cosmos yatýrým holding yatýrýmcý iliþkileri sorumlusu Özge Hanýmdan aldýðým telefon kayýtlý görüþmemde cosmos mühendislikte 4 çalýþan ,mekatronik yapý taahütte 11 çalýþan ,panel smartta da 19 çalýþan olduðu bilgisini aldým.Harveu Burger de zateen Bülent Kalemkuþ a emanet ve de instagramdam Harvey Burger in dünya yolcuðuðu için COMÝNG SOON diyoruz.
Cosmos Yatýrým Holding iþtirakleri ciro üretmeye baþladý.Artýk üst pazar haberinin de önemli bir beklenti olmadýðýný önemli olanýn cirolar ,iþ kaplarý olduðunu zamanla görmeye baþladýk.
Neyse halaya devamke yahu![]()
Ömer Ünsalan ýn hareketlerini ,tarzýný kontrolmatikten ezberlemiþtim.En kritik anlarda kap yolluyordu saðolsun.
Ýþte borsanýn kan aðladýðý ,hepimizin Yip ten çýkýþ baþvurusunu iç etti patron diye hayýflanmaya baþlamýþken cosmos yatýrým iþtirakimiz cosmos mühendislikten baþlangýç için 22 milyonluk bir kap haberi göndermesi harika idi.Cosmo yatýrýmcýlarý için moral oldu.Artýk bu saatten sonra cosmo ya birçok kurnaz borsacý alým fýrsatý kollayacaktýr.6 ocakta ''Gelecek hafta kap bekliyorum '' beklentim bugün gerçekleþti.Þimdiki beklentim þubat sonu bist yönetiminden üst pazar onay ý ve de ardýndan martýn ilk haftasý 2023 sene sonu bilançosu.Bugünkü cosmos mühendislik iþ haberinden sonra 2022 son çeyrekteki cironun bana göre bir önemi yoktur.Orada düþük bir ciro bizim için gösterge olmaz.Çünkü artýk bizim beklentimiz 2023 senesi için olacaktýr.Bizim miladýmýz cosmo mühendislik 10 ocak kap ý ile baþlamýþtýr .Tabii ki bana göre.Herkesin kararý kendisine.
Cosmos tavanda halay ,tabanda halay,yatayda halay.Cosmo da halaya devamke![]()
hitit ve silvanxx üstadlar da yazmýyor artýk.Neyse arada ben de halay çekerim yine.Eskisi gibi kendi kendime yazarým ,kendi kendime okurum.Ne yapalým![]()
Bazý aceleci vurkaççýlar ,alsatçýlar tavan beklerken kontrolmatik tahtasýný ilmek ilmek iþleyen ,iþini bilen tahtacýmýz ''Hoooop ben alsatçýya vurkaççýya deðil ,yatýrýmcýma ,benimle uzun vade yýllarca yol yürüyecek yatýrýmcýlarýma kazandýracaðým.'' dedi ve eksi açýlýþ ile 117.20 tlden güne baþladýk.Bu hafta cuma gününü ,geçen haftaki kapanýþ fiyatý olan 107.90 üzerinde kapatalým benim için kafi.Acelemiz yok ,vaktimiz bol.
Ne diyorduk ,yine diyelim ,artýda ,ekside ,tavanda ,tabanda cosmo ile halaya devamkeeee![]()
Endekste enflasyon rallisi sona erdi.Ýþte bundan sonra gerçek borsa baþladý.Haydi bakalým.Bize reel anlamda enflasyonu yenecek ,organik -inorganik büyüme hikayesi yazacak þirketler lazým.Artýk ak ile kara nýn ayrýlacaðý bir döneme girdik.Ýþte böyle bir dönemde 6 aylýk taptaze piyasa deðeri 700 milon tl olan cosmo nun zamanla deðer yatýrýmcýlarýnýn ilgisini çekeceðini düþünüyorum.
Tahta sahibi yukarý hýzlý bir ralli yapmayarak piyasanýn ilgisini çekmeyerek piyasadan olabildiðince mal almanýn peþinde öyle olmasa dahi yeni vurkaççý ,tavan tavan peþinde koþup hisseyi tavandan alýp 1-2 tavanda satan ky yi istemiyor.Kendisine sadýk bir yatýrýmcý kitlesini hedeflemiþ durumda.Peki dün güzel bir haber aldýk.Bugün eksiyiz.Neresi kötü?Dün borsa kan gölü idi.Bugün de kan gölü devam ediyor.Ve de cosmo daha 20 gün önce 80 tl iken bugün 110 larda kapatmasý uzun vadeli yatýrýmcýyý üzmemeli.Zaten dünkü haber çok çok büyük önemde olsa dün direkt tavan açar ,alsatçýlara alým fýrsatý vermezdi.Bugün 110 tl kapatsak dahi benim için kafidir.Borsanýn %20 ye yakýn zirveden düþtüðü 10 günde 80 tllerden 110 a yükselmiþiz neyine üzüleyim?
Halay ,halay halaya devamkeeeeee![]()
Yer Ýmleri