Sarýþýn bir afet, köprüye çýkmýþ intihar etmek düþüncesiyle. Tam o sýrada köprüden geçmekte olan cabriolet bir araç içindeki yakýþýklý yurdum insaný inmiþ ve ellerini uzatmýþ :’Hanýmefendi neden ölesiniz ki. Ýstediðiniz yeni bir hayatsa tutun elimden.
Ben makine mühendisiyim. Ve yarýn gemiyle Amerika ‘ya gidiyorum. Dilerseniz sizi de kaçak olarak gemiye bindirebilirim.’ demiþ.
Çaresiz sarýþýnýn pek hoþuna gitmiþ bu teklif ve binmiþ lüks spor arabaya uzaklaþmýþlar gözden. Ertesi gün adam gerçekten gizlice gemiye bindirmiþ sarýþýný.
Gecesinde sarýþýna gizli gizli yemekler getirmeyi de ihmal etmemiþ. Sarýþýnda geceleri adamla birlikte olarak yapýlan iyiliðin karþýlýðýný kendince ödüyormuþ.
Aradan bir iki ay geçmiþ.Kaptan bir gün gemiyi kolaçan ederken bizim sarýþýna rastlamýþ saklandýðý yerde.
‘Sende kimsin..?’ diye sormuþ.
Sarýþýn kýsaca anlatmýþ baþýndan geçenleri ve ‘iþte o hayatýmý kurtaran yakýþýklý personeliniz beni gemiye gizlice bindirdi. Bunca zaman gizlice yemek getirerek beni aç býrakmadý. Bende bunun karþýlýðýnda geceleri onunla birlikte oluyorum’ demiþ.
Kaptan kahkahayla gülmeye baþlamýþ ve demiþ ki :’ KIZIM GECELERÝ GÜZEL VAKÝT GEÇÝRDÝÐÝNÝZE ÞÜPHEM YOK.
AMA BU GEMÝ AMERÝKA ‘ YA GÝTMEZ… KONAK-KARÞIYAKA VAPURU. Bu....
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim yaradýlýþýmda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK
Yer Ýmleri