Özsermayesi þuan -274 nerden +1milyar özsermaye buldun bi yanýltan varsa o da sensin izmirli
Özsermayesi þuan -274 nerden +1milyar özsermaye buldun bi yanýltan varsa o da sensin izmirli
Azizim -274 özsermayesini 8 civarý fiyatlayan piyasa +olan veyahut 200 milyon olan özsermayeyi yýllýk 450 milyon kâr üreten bir firmayý kaç tl fiyatlar gýda þirketleri PD/DD si 2.20 dedim matematik yapýn diyorum birde borsa her zaman geleceði fiyatlar gerçekleri satar.Koskoca ilaç endüstirisinin mimarý deva 3 aylýk ta 160 milyon kâr yazdý birde dardanel bilançosuna bakalým %45 kapasite ile bu kârý ürettiðinide unutmayalým borsada %30 civarý kâr marjý ile çalýþan þirket sayýsý bir elin parmaklarýný geçmez
Hele þu tapu iþi bir bitsin bakalým o zaman aracý kurum ve portföy yönetim þirketleri ardý ardýna dardanel beklenti ve hedef fiyat açýklamalarýný göreceðiz ALLAH nasip ederse..
Sayýn orta537 aklýmýzla alay etmene gerek yok. Þu an bambaþka bir yazý yazmýþsýn. Konumuzun bu yazdýðýnla ne alakasý var. Hesabý yanlýþ yapmýþsýn hem de öyle böyle bir yanlýþ deðil.
Yok Deva'ymýþ yok þu kadar kar marjýymýþ konuyla ne ilgisi var? Gýda PD/DD ortalamasý 2.20 ise Dardanel'in ona ulaþmasý için fiyatýn artmasý deðil özsermayenin 185 milyon artýya geçmesi lazým.
Biz Dardanel artar azalýr diye birþey mi söyledik?
Doðru aklýnla alay ediyorum 12.ayda görüþürüz 😂😃😎
Dostum borsa hakikaten sana göre deðil. Belki iyi niyetle yazýyorsun ama bilgi yok. Ýlk olarak ben özsermaye +1 milyar demedim +1 milyar olduðunu varsayalým dedim anlayabilmen açýsýndan. Þimdi PP/DD nasýl hesaplanýr.
PP/DD= Hisse fiyatý X Ödenmiþ Sermaye / Özsermaye
= 7,76 X 53,3 milyon / 1 milyar
= 0,41
Daha anlaþýlýr nasýl anlatabilirim bilemedim yani + 1 milyar özsermaye olduðunda ve PD/DD 2,2 olduðunu hesaplarsak 41 lira gibi bir fiyat çýkar karþýmýza
Yer Ýmleri