Arkadaþlar, öncelikle benim için bilanço kalem oynatma sanatýdýr bu tarz þirketlerde.. Seffaf olmak, üst düzey kurumsalliýða ulaþmak öyle kolay olmuyor..
Bir iki arkadaþ bir nevi selzenis de bulunmuþ, haklýlarda. Sonuç da 2011 den itibaren adam akýllý bir iyileþme bekleniyor..
Bu hasýlat olur,kar olur, hisse fiyatlamasinda olur su an evet hiçbirimiz memnun deðiliz.
Yalnýz ezbere dayanan, altý boþ sýrf yazmak için yazan insanýn ne yazdýðý umrumda bile olmaz..
Ilk önce þunu belirteyim, su an þirket temerrüt de deðil. Borçlarýný çevirebiliyor..
Gayrimenkul'e gelince daha beþ altý yýl öncesine kadar beþ büyük il dýþýnda gayrimenkul ve toprak çok fazla deðerli deðildi fakat þimdi iþler farklý bir hal aldý.
Su an %40 konut satýþlarýnda ki artýþ da Türkiye geneli var. Ee Çanakkale de Istanbul'a' yakýnlýðýyla olsun ve köprü yatýrýmý olsun hýzla degerlen bir bölge ve bu þirketin elinde ciddi gayrimenkul var burada hemfikir miyiz ?
Elindeki garimenkuller Kipa ya çok yakýn varsa oralarda ikamet eden bir arkadaþýmýz ortalama metrakere fiyatý edinebiliriz..
Hammaddesi sadece balýk olan bir þirket, daha yeni 35 mln luk tarihi'nin en büyük tek alýmýný yapmadý mý ?
Arkadaþlar bu tonlarca hammaddeyi iþleyip gram ile satmýyor mu bu adamlar..!
Daha iki çeyrek gördük henüz erken konusulmuyor mu ?
Öteki taraf dan "0.60 krs dan 2.50" olmuþ daha ne olsun muþ, arkadaþ o fiyat batýyor battý haberleri dolasiyorken, þirket temerrute düsmüþken oluþmuþtu.
Banvit örnek verilmiþ, peki banvt'in kaç yýl can çekiþtiðini, deli gibi zararlar yazdýðýný, kaç yýl yatayda süründüðünü bilmiyor muyuz ? Bu sürecin sonunda 10 kat prim yaptýðýný görmedik mi ?
Gelelim takaslara, Oyak daki mallar muhtemelen patron mallarý 22 mln K yetmezmiþ gibi 750K daha ekledi bunlarý yuvarlayarak yazýyorum.
Teknik olarak neredeyse 6 yýldýr yatayda deðil miyiz ?
Fiyatlamalarýn ( bir çok hisse için ) bilançolardan farklý reaksiyonlar verdiðini bilmiyor muyuz ?
YIP' den çýkan herhangi bir hisse en az ne kadar prim yapar hiç görmedik mi ? ( En yakýn örnek Marka eski Ansa bakýn ocak fiyatýna bir zahmet.. ) Bu da bizim beklentilerimiz arasýnda deðil mi ?
Ortaklýk için zaten gerekli nedenleri yazdýk. Kaldý ki diyelim Yýldýz holding Kervt üzerinden bir teklif yaptý ( sadece dardl için bana göre %50 için 500 den kapý açýlýr. Eðer ki tasinmazlar iþin içine girerse en az 500 daha koyarým. Oda ortaklýk da 750 mln olur ortalama..
Fabrika arazisi ipotekli onu çýkarýyorum suan 100 bin metrekare taþýnmaz yok mu bu adamlarda ( eðer ki parseller 20 bin metrekare ortalama ise ).. Imar %40 olsa kaç tane konut yapýlabilir bir hesaplatmak lazým.
Þimdi þöyle bakalým, bu hissenin kaç tane beklentisi var hangileri gerçekleþebilir ve bunlara göre hisse fiyatý ne olabilir..
Iþte burada hepimiz somut verileri, akýl süzgecinden geçirip ona göre pozisyon almalýyýz.
Ben kendi adýma ( 1.90/2.10 ) aralýðýna bir daha gelirse stratejimi belirler küfe 'yi sýrtýma alýr 2018 mart'a kadar taþýrým.
Rakamlarda yanlýþlýklarým varsa düzeltelim arkadaþlar.
Bütün yazdýklarým somut üzerinden yorumlamamdýr.. Kesinlikle al sat tut tavsiyesi içermez. ( Patron ve spek adamý da deðilim 😊 sizin gibi küçük bir yatýrýmcýyým )..
Saðlýcakla..

Alýntý yaparak yanýtla
.. Keske Norveçlilerle ortaklýk olsa...
Yer Ýmleri