2017/12 bilançolarýna göre Öz sermayesi eksiye düþmüþ ve 3'te 2 oranýnda kaybetmiþ olan þirketler içerisinde !!!
2017/12 bilançolarýna göre Öz sermayesi eksiye düþmüþ ve 3'te 2 oranýnda kaybetmiþ olan þirketler içerisinde !!!
Eskilerden Kim Kaldý Þu Piyasada-->https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46405
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Sevgili Dostlar.....
Balýk sezonu sona erdi... Artýk millet balýk ihtiyacýný dardanel ile karþýlayacak
Þaka bir yana geçen yýl þirketimiz 30 milyon tlden fazla faiz gideri ve 20 milyon civarýda kur farký gideri vermiþti. Esas faaleiyetlerinden kar eden þirketimiz borçlarý yüzünden 20 milyon tl civarý zarar yazdý...
Bu sene faiz giderleri çok daha düþük olucak , bir miktar kur farký olabilir ama geçen yýla göre daha azdýr...
Birde þu var..ilk çeyrekte þirketimiz 25 milyon tl ihracat yaptý bunu döviz üzerinden yaptýðý için kur farký geliride olucaktýr. artý geçen yýlýn tamamýnda 49 milyon tl ihracat yapabiln þirketin bu yýlýn sadece 1 çeyreðinde 25 milyon tl yani yarýsý kadar ihracat yapmasýda güzel bir olay.....
normal satýþlarýda %22 artmýþ þirketimizin.....
yani mali durumu gitgide düzeliyor...
Birde þirketin 9 parselde yer alan yaklaþýk 100 dönüm arsasý vardý... Bunu fabrika parselinden konut parseline çevirdiler.... 2 parselinde yani 23.000 m2 alanda inþaat faaliyeti devam ediyor %50-50 ortaklýkla yapýlan bu inþaatlardan geçen yýl þirketimize 12 milyon tl gelir geldi..Bu sene daha fazla olacaðýný düþünüyorum.
Çanakkale köprüsü inþaatý devam ediyor. bölgede arsa deðerleri gün geçtikçe artýyor. hem devam eden inþaatlar hemde diðer parsellerde geleceðe yönelik beklentilerde artýyor....
ben bu þirketin 1-2 yýl içinde büyük bir atýlým yapacaðýný düþünüyorum.... ytd
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Fabrika alanina insaat baslamadi diye biliyorum. daha sirket tasinmaya baslamadi. yanlislik varsa duzeltin. yukardaki yorumda insaatin basladigi % 50 50 gelirin geldigi seklinde bir yorum yapilmis.
Canakkaledr dardanel tesisleri tasinmadi organize sanayideki alanda faaliyet yok. Insaat derseniz tesis yikilmadiki insaati olsun... calisanina maasini odemez surundurur, hacizli tirlar kamyonlar yolun kenarinda curur... dardanel adina degilde yan kuruluslarla pra cikisi saglanir bankalara borclar odenir piyasaya cakilir... bir canakkaleli gozuyle dardanel... dort yil parami tuttum maliyetimle ciktim... bende cok o balonlara inandim simdi kacarsa allah kazanana yemeyi nasip etsin der batarsada gecmis olsun derim
HTC One_M8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili Dostum.....
Migrosun 2000 civarý marketi var ,
A101 in 7000 tane....
BÝM'in 6600 tane....
ÞOK'un 5000 tane....
Bu marketlerin hepsinde Gerek Dardanel Markalý , Gerekse PL ürünler olmak üzere bolca Dardanel Üretimi ürün görüyorum....
dediðiniz gibi iflas eden bir þirket olsa bu kadar üretim yapabilir mi ?
Sýkýntýlý günler geçirdi evet ama borçlarý bayaðý azaldý....
Bence hissenin geleceði güzel gibi görünüyor...
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
2 yýl önce Dardanel 7.5 milyon teþvik aldý. Geçen yýl denizbank tan 51 milyon kredi çekildi. Bu paralarla dardanel de taþ üstüne taþ konmadý. Niyazi Önen Gýda için üretim yapan istanbul daki fabrikaya harcandý. Bu kredileri dardanel ödeyecek. Niyazi Önen Gýda büyüyor. Neden? Dardanel den sonra niyazi nin bineceði gemi inþa ediliyor. Bu gemi dardanel in parasýyla inþa ediliyor. Bir kaç yýl önce bir banka dardanel in arsasina 80 milyon dolar deðer biçti. Þimdi bu arsa yok parasýna niyazi nin taþeron inþaat þirketine aktarýlacak.
Neyin güzel olmasýný bekliyorsunuz?
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Özsermaye her yýl negatifte artarak 215 milyon a çýktý. Borcu azalsa özsermaye neden dahada düþsün. Burada basýnda çýkan haberleri deðil bilanço larý deðerlendirin. Borcun azalmasý yalandýr.
Yer Ýmleri