Fakat bu bilanço ozsermaye duzeltmesi muhtemelen bankalar yapýlandirmasý için yapýlmýþ. Bizim burada görmek istediðimiz 2017/6 da bu duzeltme'nin devam ettirilmesi ve yeni bir baþvuru ve spk süreci.
Fakat bu bilanço ozsermaye duzeltmesi muhtemelen bankalar yapýlandirmasý için yapýlmýþ. Bizim burada görmek istediðimiz 2017/6 da bu duzeltme'nin devam ettirilmesi ve yeni bir baþvuru ve spk süreci.
Arkadaþlar bankalar yapýlandýrýlmýþ 60 ay vade ana para üzerinden faiz son ay ödenecek. Peki bu hasýlat paylasim üzerinden anlastigi muteahhit'e hangi bankalar ödemeleri yuklendi bunlar önemli. Eðer ki yapýlandýrýlan bankalar ise bu çok iyi. Bunlarýn tarih sýralamasýný netlestiremiyorum... Fakat son olarak "adam gibi adam" tabiri vardýr bu taným bu adama cuk diye oturuyor. En zor zamanlarda bile ortadaymýs bu adam. Iyi bir alýcý bulup satar dünyasýna bakar ama hala nasýl daha iyi olur hesaplarý yapýyor. Oðlu Abd de eðitim gormus oda þirkette pozisyon almýþ. Iyi niyetli olduktan sonra ve çaba varsa yollarý açýk olsun. YTD..
Özetleyelim, bir daha da yeni bir geliþme olana kadar yazmayalim.
Marka deðeri "150" mlyn olan bir þirket'in olmasý gereken piyasa deðeri ne olur..
Istihdam; Dardanel , Dardenia , M.no / 1500 civarý..
Türkiye pazar payý %75/82 arasý. %20 ihracat..
2017 hasýlat beklentisi 375 mln tl. (2016/300) idi. Kar marjý %20 civarý..
Dardenia þu an sadece Istanbul ve bu sayý..
Ocak/Temmuz dönemi takaslara bakalým.. 😊
Elinde teminat olarak verilmis opsiyonlu gayrimenkuller var..
Bir bilene soralým bugün böyle bir iþletme kurmaya kalksak ne kadar finansman gerekir.. ( Pazar payý, marka deðeri hariç )
Ilk hedef bilanço, ikinci hedef yip çýkýþ baþvurusu ( kaldý ki N.Ö by burada olmaktan hoþnut deðil )..
Arkadaþlar, bu kadar done varken görmezden gelemez piyasa ve bunlarý fiyatlayacaktir.. Farzedin iyi bir alýcý buldu 300 mln $ dan kapý acar, þu an 34 mln$ piyasa fiyatý..
Kimseye iyilik pompalamiyorum, bunlarýn hepsi herkes tarafýndan arastirilip ulasabilenecek bilgiler. Alýn satýn, yatýrým yapýn tavsiyesi kesinlikle vermiyorum.
Her koyun kendi bacaðýndan asilir.
DARDL - DARDANEL ÖNENTAÞ GIDA SANAYÝ A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi 2016 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Sonucu Hk.
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi 01.01.2016
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi 31.12.2016
Karar Tarihi 22.06.2017
Genel Kurul Tarihi 27.07.2017
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih 26.07.2017
Ülke Türkiye
Þehir ÝSTANBUL
Ýlçe SARIYER
Adres Tarabya Mahallesi Haydar Aliyev Cad. No:142
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve Baþkanlýk Divaný seçimi, Olaðan Genel Kurul Toplantý Tutanaðý'ný Genel Kurul adýna imzalamak üzere Baþkanlýk Divaný'na yetki verilmesi,
2 - 2016 yýlý Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Baðýmsýz Dýþ Denetleme Þirketi Rapor Özeti'nin okunmasý,
3 - 2016 yýlý hesap dönemine iliþkin Finansal Tablolarýn okunmasý, müzakeresi ve onaylanmasý
4 - Yönetim Kurulu Üyelerinin þirketin 2016 yýlý faaliyetlerinden dolayý ayrý ayrý ibra edilmesi,
5 - Yönetim Kurulu'nun 2016 yýlý karý/zararý ile ilgili teklifinin karara baðlanmasý
6 - SPK'nýn Kurumsal Yönetim Ýlkeleri ve diðer ilgili düzenlemeleri kapsamýnda ‘'Ýliþkili Taraflarla Yapýlan Ýþlemler'' hakkýnda Genel Kurul'a bilgi verilmesi
7 - Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyeleri'nin, Üst Düzey Yöneticilerin ve bunlarýn eþ ve ikinci dereceye kadar kan ve sýhri yakýnlarýnýn, þirket veya baðlý ortaklýklarý ile çýkar çatýþmasýna neden olabilecek nitelikte iþlem yapabilmesi ve rekabet edebilmesi hususunda T.Ticaret Kanununun 395 ve 396.Maddeleri gereðince Yönetim Kurulu'na izin verilmesi ve yýl içerisinde bu kapsamda gerçekleþtirilen iþlemler hakkýnda genel kurula bilgi verilmesi
8 - Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarýnýn belirlenmesi
9 - Sermaye Piyasasý Kurulu kararý gereði, Þirketin 3.kiþiler lehine vermiþ olduðu teminat, rehin, ipotekler ve elde etmiþ olduðu gelir veya menfaat hususunda Genel Kurul'a bilgi verilmesi
10 - 2016 yýlýnda dernek ve vakýflara yapýlan baðýþlar konusunda genel kurula bilgi sunulmasý ve 2017 yýlýnda yapýlacak baðýþlar için üst sýnýr belirlenmesi
11 - TTK ve Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan yayýnlanan Sermaye Piyasasýnda Baðýmsýz Denetim Standartlarý Hakkýndaki Teblið gereði, Denetimden Sorumlu Komitenin önerisi üzerine Yönetim Kurulu'nca 2017 Yýlý için belirlenen Baðýmsýz Denetim Kuruluþu Sözleþmesinin Genel Kurul'un onayýna sunulmasý
12 - Þirketimizin TTK'nýn 376.madde uygulamasý ile ilgili durumu konusunda Genel Kurul'un bilgilendirilerek karar alýnmasý
13 - Kapanýþ
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1 dardanel_yönetim kurulu kararý 22.06.2017..pdf - Ýlan Metni
EK: 2 dardanel_2016 genel kurul gündemi..pdf - Ýlan Metni
EK: 3 dardanel_genel_kurul_bilgilendirme..pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümaný
EK: 4 dardanel_genel_kurul_ilani..pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
EK: 5 dardanel_vekaleten oy kullanma formu..pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý? Evet
Genel Kurul Sonuçlarý Þirketimizin 2016 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantý Tutanaðý ile Hazýr Bulunanlar Listesi ektedir.
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým Görüþüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1 Dardanel Önentaþ Gýda Sanayi A Þ 2016 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantý Tutanaðý.pdf - Tutanak
EK: 2 Dardanel Önentaþ Gýda Sanayi A.þ. 2016 Yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Hazirun Cetveli.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
Ek Açýklamalar
Þirketimizin 2016 yýlý Olaðan Genel Kurul Toplantýsý 27 Temmuz 2017 Perþembe günü, saat 11:00'de Tarabya Mah. Haydar Aliyev Cad.No:142 Sarýyer-ÝSTANBUL adresinde yapýlacaktýr.Genel Kurul Toplantý daveti, vekaletname ve bilgilendirme dökümaný ekte, Þirket Merkezi'nde ve Þirket'in www.dardanel.com.tr adresindeki internet sitesinde pay sahiplerinin incelemelerine hazýr bulundurulacaktýr.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/620347
BIST
27 Temmuz 2017 01:07
Artan iþ hacmi nedeni ile Denizbank ile "5" yýl vadeli "51" mlyn tl..Hayirli olsun. Haberin geliþ saatine göre algý pozitif karþýlanmýþ piyasa tarafýndan..
Basit bir çalýþma yaptým. Sektöre þöyle bir göz attým. Kerevitaþ petun tatgd ve pengd yý kapsayan sektörel ortalamalara göre piyasa degeri/ satýþlar oraný: 0.82 iken bu oran dardanel de 0.5. Bunla yetinmeyip yýllýk ortalama EBITDA marjýna da baktým. sektor ortalamasý %7 iken bizimki de %7. Yani piyasa tarafýndan en sýk kullanýlan temel rasyolara göre dardl in gozaltý pazarýnda kalsa bile olmasý gereken minimum piyasa deðeri bu koþullarda 200 milyon TL. hisse degeri olarak 3.75 fiyata denk geliyor. Buna serbest piyasa basvurusu dahil deðil..ytdeðildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Arkadaþýmýz miniumum rasyolar üzerinden "3.75" çýkarmýþ.
KERVT yi hiç konuþmuyorum zaten en son ne zaman kar açýkladý hatýrlamýyorum. Yýllýk (-88) idi bu sermayeyle... "300" mln' dan iþlem görüyor. Ve prim siz fiyatý..
PENGD ' ye bakarsak FK (-9.75) PD/DD ( 2.85) Yýllýk (-13) .. 127 mlyn dan iþlem görüyor. Bununla karsilastirirsak þu an Dardl çöp fiyatindan iþlem görüyor..
TUKAS '' FK (46.70) PD/DD (5.00). Yýllýk (+15).. 711 mln 'dan iþlem görüyor.
Eski borçlar yapilandirildi. (60) ay.. Yeni çekilen "51" (60) ay...
Arkadaþlar bilanço düzelecek, ilk once çýkýþ basvurusu ( bu belki 2017/9 dan sonra guclenebilir.).. 2017/12 ortalama bir kar bu hisse yi hakettigi yere getirecektir.
Þu an hisse zirveden sadece %10 aþaðýda. Bu fiyat 2011 sonunda gördüðü rakam. Ve bu rakamýn içinde bütün olumsuzluklar mevcut. Yatay da güc topluyor kendisi.. Yani bu saat den sonra gelebilecek haberler artýk asýl trend'i baþlatacaktýr.
GERI SAYIM BAÞLADI 😊
Allah hepimizin gönlüne göre versin...
Tek kafama takýlan bu 51 mio euro üzerinden alýnmýþ..adam döviz borçlarýndan açýlýp saçýlýp gözaltýna düþmüþ..hala konjonkture bakmadan euro üzerinden borçlanýyor..tamam euro geliri var belki hedge de ediyordur ama gene de riskli hareket..CFO sorunu var galiba..ytdeðildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Yer Ýmleri