Originally Posted by
muhibbbi
Dardanelin satýl almak istediði Kallimanis hakkýnda bir kaç bilgi paylaþmak istiyorum
þirket yunan pazarýnýn %25ine sahip olmakla beraber yýllýk 42 milyon euro ciroya sahip( 2002 25 mýlyon €,2015 40 m€ 2016 32m€)
150 çalýþaný olmakla berber sürekli büyüen bir þirket deððildir! buna gerekçe olarak 2016 yýlýndaký yunan caerfour mum batmasýda gerekçe gösterilebilir!
yunan en buyuk 40 yýyecek ve içeçek sektorunun içinde yer alan þirket katma degeri yüksek dardanelde olmayan hazýr yiyecek atýþtýrmalýk balýk ve dondurulmuþ balýk secenekleri mevcuttur( dardanel bu konuda satýn alma geercekleþirse tr paazarýnda zorlanmadan uyum saglayabilecektir.
þirket 2015 yýlýnda 59 mýlyon € borc yapýlanmasýna gitmiþ ve þuanki güncel borcu yaklasýk 65 milyon€!
Dünyanýn en buyuk levrek ve cipura üretim tesislerine sahip þirkete Dardanelin almasý kesin gözü ile bakýlýyor.
yunanistan haber sitelerinden derlediðim haberlere göre daha önceden Ýmpala yatýrým fonu satýn almak istemiþ fakat yunanlýlarýn kaprisleri yuzundn almaktan vaz gecmiþler.Bae ait bir fonda þirketi almak istiyormuþ lakin alacaklý kuruluþlar Dardanel in þirketi almasýna sýcak bakýyormþ! sonuç olarak dardanelýn cirosuda 79 mýlyon € denk geliyor ve iki þirket birbirine renk ve hareket katacaktýr.
Sonuç = yunan þirketinin almasý dardfanel için avrupa ve italya pazarýnýn aýlmasý demktir. þirketin borcu cok Yeniden yapýlandýrýlma ile dardanel bu borcun altýndan kalkacagýna eminim. Önümüzdeki ay içersinde Yuananistan rekabet kurulunun onayýnýn cýkmasý ile satýþ iþlemi gercekleþecektir. Ve ticaret iki taraf içinde hayýrlara vesile olmasýný diliyoruz.
Dardanel 3 ay oncesýne kadar gözaltý pazardaydý þirketi yöneten yneticilere Teþekkürlerimi bildirmek istiyorum yýllardýr portföyümdeki dardanel þirketini artýk gönül rahatlýgý ile taþýmaya devam edecegim..
Senin dardanel kere! teþvige baþvurdun, þirket satýn alacaksýn yýldýz pazara cýktýn. neyi bekliyorsun be ! vicdansýz kotek! bugün% 50 elimden azalttým gidecegin yok !
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
Yer Ýmleri