-

Originally Posted by
Mahulli
Anlaşılan önemli dezenformasyon yaşanmakta,genpower üretim yapıyormu,yapmıyormu;Bir görüş üretim çok kısıtlı,yönetim giderlerinin karşılanacağı kadar,diğer görüş ise peynir ekmek gibi satışların yapıldığı.Hangisi doğrudur,şirket kap bildirimi veya basında bir yayın olmadığından bilgi sahibi olmak imkansız.
Bence önümüzde gerçek olan.İflas davasının henüz yargıtayda olmasıdır.Yargıtay kararı henüz sonuçlanmadığından,genpower jeneratör henüz iflas etmemiştir.(iflasa konu olan gen yatırım holding değil).
Yargıtay 1.derece mahkemenin kararını bozarsa(kanatim büyük ihtimalle bozacaktır) işte o zaman bizim için esas sorun başlayacak.Acaba Sn.USLU genpower jeneratörü ,genyatırım holding bünyesinde tutmaya devam edecekmidir, bence eğer genyatırım holding b tipi hisselerinde ki kontrolü önemli miktar üzerinde değilse,gen yatırım bünyesinde genpoweri tutmaz,tutması şahsi ekonomik menfatlerine uygun olmaz.
Gen yatırım holdingin bünyesinde genpower jeneratör olmazsa,genyatırım holdingin çöp kadar değeri kalmaz.Mahkemenin kaararı somut olacaktır,onay veya iade,bu aaşama daha çok patronu ilgilendirir.Ama kararın iadesinden sonraki süreç bizim açımızdan heyecanlı olacaktır.
Tahtanın açılmasına çok takılmayınız,jeneratör kurtulsun ve genyatırım holding bünyesinde kalsın borçları önemli oranda azalsın,tahta açılmasın,babanızın oğluna 20.00 dan satarsınız.Tahtanın kapalı olması sıkıntı oluşturmaz.
yATIRIMCININ YAPACAĞI BİR ŞEY ŞU AŞAMADA GÖZÜKMEMEKTEDİR.BEKLEYİP GÖRECEĞİZ VE YAŞAYACAĞIZ....
Ağabey, 5 yıl doldu. Sözleşme süresince; ben paramı alamadım jeneratörümü geri verin demedi. Bu konuda geri verme vs diye genyh de genel kurul yapmadı. Şu an Müjdat ile aramızda sadece alacak verecek meselesi vardır. Onun haricinde jeneratör veririm jeneratör alırım diyemez. Geçti o korku.
Haaa genpower jeneratör olmadan, gengayrimenkul ile bile genyh 15 lira eder.
-

Originally Posted by
manyax
evet hepsi hayal otesi hatta. bu ulkede adalet yok arkadasim hala anlamadinizmi adalet olsa bu adam bu kadar rahat at kosturabilirmiydi. hadi iflastan kurtuldu diyelim. bildigin genyatirim yuzde 40 i ky da. sence ky hediye edermi fabrikasini bole bi cakal. ha bize lutfetmesine gerekte yok onuda soleyim genyatirim doneminde jenatatirun bedelsiz artirimini yaptim dedi bize 100 veya 200 milyon borcu var mujday beyin once onu versin sonra jenarator benim desin. neyse bunlari 100 defa yazdik daha konusnaya gerek yok. ytd
SM-C7000 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Manyax; Tebrikler kardeşim. Bağlı ortak bedelsiz olarak sermaye artırımı yapmış ise, ki yapmıştır. O oranda bize de bedelsiz hisse dağıtmalı idi. Bu konuda haklısın.
-

Originally Posted by
succesful
Bugün gen yatırımın en son spknın sitesinde Haziranda ilan ettiği bilançoyu tekrar inceledim. Söz konusu bilançonun öz kaynaklar kaleminde ödenmiş sermaye kalemi 323000000 tl olarak gösterilmiş. Halbuki genyh in ödenmiş sermayesi 10000000 tl. Burada gösterilen ödenmiş sermayenin toplamı ise genpower jeneratör, izpol, pırıl makine, gen yatırım ve gen gayrimenkulün toplam ödenmiş sermayesi. Geçmiş yıllar kar ve zararları ile dönem karını da genpower jeneratörün olduğunu farz etsek bile gen yatırımın jeneratör hariç değeri 15000000 tl civarı eder. Bu da defter değerini jeneratör hariç 1,5 tl eder. Ha şunu da belirteyim. Müjdat Uslu'nun genel kurul haricinde jeneratörü genyh bünyesinden çıkarması imkansızdır. Sermaye piyasası mevzuatına göre jeneratörü genyh bünyesinden çıkarması faaliyete ilişkin önemli işlem olduğundan ayrılma hakkı doğurduğundan genel kurul onayına sunulması gerekir. Genyh ana sözleşmesine göre Müjdat Uslu bu kararı alabilir. Çünkü elindeki 20 tl nominal bedelli hisse %99 oy hakkına sahiptir. Yani B grubu hissedarların 9999000 adet hissesi ret oyu bile verse Müjdat Uslunun dediği olur. Ancak genel kurula katılıp muhalif oy kullanan yatırımcılar ayrılma hakkına sahip olur. Ayrılma bedeli de spk mevzuatına göre jeneratör dahil bağımsız değerleme şirketi raporuna göre olur. Bu değerleme de binaların, arazilerin, marka değerinin de bilanço değerine eklenmesi ile olur. En son açıklanan bilançoda bile şirketimiz 400000000 tl civarında bir öz kaynağa sahiptir. Bu da hisse değerini birim başı minimum 40 tl yapar. Buradan Müjdat Uslu için en çıkar yol mensa gibi çalışarak şirketi borsa kotuna döndürülmesidir. Ytd.
Yanlışşşşşşşşşşşşşşşşş
Kanuna göre beher a grubu hisse azami 15 oy kullanır. 20 tl lik a grubunun da kullanabileceği oy 300 TL dir. Konu yargıda ayrıca. Diğer bir yanlış da, şirket yönetimi kendi hata ve kusurları ile ilgili durumlarda kendi leyh veya aleyhlerine oy kullanamaz.
Üçüncü bir yanlış a grubu oylar seçim hakkı için. Yoksa genel kurul ibra ve kararları için değil. Şirket ana sözleşmesine bakınız.
Burada tek bir doğru var, o da sadece jeneratör değil değerli olan. Çay yolundan Havalimanına, Samsundan Mersine, Muğladan tokilere kadar birçok gayrimenkul var. Ayrılma hakkı konusuna gelince. Orayı yakalamışsın da. Eksiğin var. On kere yüz kere ayrılma hakkımız zaten doğmuş durumda. Şimdi hakkımızı kullansak iflas masasının bilmem kaçıncı sırasında yer alırız. Ama bir kurtuldum iflastan desin hele. Ayrılırız. Döve döve.
-
Ünal bey aktardığınız bilgiler için tşkler... Sizden ricam, genyatırım, jeneratör olmasa dahi çok değerlidir,ifadenizi şirketin kayıtlı varlıkları ile detaylandırmazı(zamanınızı almıyacaksan)bekliyoruz... Çok tşkler, slmlar
-
-
Gen yatırım ın en son açıklanan bilançosunda borçlarının hala kısa vadeli olan banka kredileri 40 milyon gözükmekte bu borç yüzünden iflas etmesi hala hileli iflas yada dümen gibi gözüküyor çünkü 40 milyon tl yi şirket sermaye artırsa 10 milyon tl olan sermayesini 40 milyona çıkarsa yüzde 300 bedelli artırsa 30 milyon tl ile o borcu kapatır ve iflas tan kurtulmuş olurdu bu çözüm sunuldu mu iflas masasına bilemem ama 40 milyon borç yüzünden dünya nın en büyük jenaratör fabrikasının batması da gülünç oluyor
-
Ne desem bilemedim. Genyh değeri 15-45 ₺ arasında bunu da herkes biliyor. Anladığım kadarıyla bir tek Müjdat bilmiyor. Bilseydi bir şekilde bu değerli hisseleri başkalarından önce o alırdı bizden. Bahsedilen beklentiler sona erdiğinde kim ona 1-2-3 e hisse satar ki. Yada şişman denilen kişi. Tüm bunları biliyor da neden.... bir sürü soru....
-

Originally Posted by
meteak
Gen yatırım ın en son açıklanan bilançosunda borçlarının hala kısa vadeli olan banka kredileri 40 milyon gözükmekte bu borç yüzünden iflas etmesi hala hileli iflas yada dümen gibi gözüküyor çünkü 40 milyon tl yi şirket sermaye artırsa 10 milyon tl olan sermayesini 40 milyona çıkarsa yüzde 300 bedelli artırsa 30 milyon tl ile o borcu kapatır ve iflas tan kurtulmuş olurdu bu çözüm sunuldu mu iflas masasına bilemem ama 40 milyon borç yüzünden dünya nın en büyük jenaratör fabrikasının batması da gülünç oluyor
Borç morç sahte de. Senin gibi dost düşmanlar başına. Müjdat senin gibi yatırımcısı olduğunu bilse, %3000 bedelli ile bizi azıcık daha şey ederdi. %300 az olur. %3000 olsun.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri