Saðolasýn, teveccüh göstermiþsin..ben boþ gezenin boþ kalfasý(taze emekli), okuyup araþtýrýyorum..bilgi kafada durmuyor, yazýp çiziyorum buralarda sadece..umarým dediðin gibi okuyanlara faydasý dokunuyordur..
10 yýllýklar 2.88'e deðdi ama 3'e doðru beklediðim panik gerçekleþmedi..
10 yýllýklar büyük oranda enflasyon fiyatladýðýna göre..þu anki enflasyon durumlarý öncekiler gibi geçici mi acaba?
Geçici olmasý muhtemel, çünki halkýn tasarruf oraný tekrar yerlerde sürünmeye baþladý..Þu an ortamý iyi görüp harcama yapmalarý bu gerçeði deðiþtirmez..malum ABD'nin büyümesinin %70'i halkýn tüketimiyle ilgili..
Kaldýki ABD bonolarýnýn yükselmesi mortgage, tüketici kredisi vb. her türlü kredinin maliyetini yükseltiyor..bu tasarruf oraný ile ABD'li tüketicinin tekrar darboðaza girmesi çok mümkün..o yüzden ben ABD'de resesyon riskinin geçtiðine inanmýyorum..tabiki diðer geliþmiþ ülkelerin de..hele bir QE'leri iyicene azaltsýnlar..
![]()
Esas konu bence ABD'nin QT'si ile AB'nin QE'leri azaltmasý..bu sebeple bugünlerde aylýk 50 milyar dolara yakýn para eksiliyor piyasalardan..bahsetmiþtim, bu miktar ve ileride daha fazla parada eksilme bir gün piyasalarýn yüzleþeceði bir konuydu..Bu yüzleþmeyide ilk önce kripto paralarda gözlemliyeceðimi yazmýþtým..
Esasen hedge fonlarýn veya bir takým spekülatörlerin kripto paralarý daha yukarýlara taþýyarak, oralardan daha fazla kar edeceklerini düþünmüþtüm ama yanýlmýþým..sanýrým globalde para azalmasýyla ilk yüzleþen piyasa kripto paralar oldu..malum bu paralar herhangi bir referans deðere baðlanmadýðýndan, ucuz olup olmadýðý da bilinebilecek bir konu deðil..regülasyon tartýþmalarý da bu iþin cabasý..
Neyse kripto paralarda en yükseðinden 400 milyar dolar civarýnda para yok oldu þu ana kadar..tekrar belirteyim dolar güvenli liman olacaksa yada globalde ciddi bir risk durumunda, kripto paralarýn pek þansý yok bana göre..
Her ne kadar diðer piyasalar, örneðin borsa gibi, daha sahipli ve bir takým gerçeklikleri yansýtsalarda, geçen bir haftada ABD borsalarýnda 1 trilyon dolar civarýnda para yok oldu..bunun yarýsý, yani 500 milyon dolar civarýnda bir miktarda sadece Cuma günü kayboldu, eridi..
Demek istediðim þu ki bir takým varlýklarýn, hatta balonlarýn yükselmesi için bilindiði gibi para giriþi þart..ilerde ne olur bilemem ama þu anki MB politikalarý itibarýyla piyasalar artýk paranýn azalmakta olduðuyla artýk yüzleþmek zorundalar..en azýndan eskiye oranla..![]()
Bu kriptolarý piyasadan para çekmek içinde kullanabileceklerini düþünmüþtüm zamanýnda..
Görünen durumda milyarca dolar milletin cebinden buharlaþtýrýlmýþ gibi..
Bugün çöküþ bekleyenler yine yanýldý gibi gözüküyor öðlen itibari ile ne dolarda füzelem ne borsada nede yabancý borsalarda ÇÖKÜÞ yok..
Tepe iþaretlendi ise tepe oluþumlarý bugünden yarýna olmaz..Hep diyorum..
dolar borsa btc faiz (tr için) sanki hepsi yere bakýyor..
Nasýl olacak bu iþ anlamadým..![]()
Düþündüðüm gibi borsalardaki sell off dalgasý þimdilik 2 ve 10 yýllýklarýn yükseliþini yavaþlatmýþ hatta set çekmiþ gibi
Yani para borsadan çýkýp devlet tahvillerine yönelmiþ durumda..(ÞÝMDÝLÝK)
DOW daki düþüþ yüzde 2 yi aþtý..
BTC gibi grafik çizmesinde
eurusd de 1.25 tepe olacak gibi bir formasyon çiziyor..
1.25 den bir düzeltme bekliyorum demiþtim..Bir kaç gün direndi benide sinir etti ama bugün itibari ile gözüm aþaðýlarda mesajýný verdi..
Global krizin kokularýný alýyoruz..
Ýleride geriye dönüp fiþi BTC ile mi çekmiþler diyeceðiz acaba???
3,8575 ytd.
Geçmiþi oku geleceðe yön ver.Yazdýklarým yatýrým ve siyasi tavsiye deðildir.
Var mýsýn ki yok olmaktan korkuyorsun demiþ bilge bir adam.
KGF nin kalýcý olduðunu ve bunun TL nin daima deðersiz olacaðýnýn garantisi olduðunu söylemiþtim geçen sene.ve ben haklý çýktým. þimdi KGF yi ateþlemek için kamunun tüm kaynaklarýný zorluyorlar en son MB para basýp daðýtacak,GÖRECEKSÝNÝZ. dolar o vakit rekor üstüne rekor kýracak.
Yer Ýmleri