Arkadaþ da karýn aðrýsý var....
tvc_9567bf928f69de12aa38750caf2cf317.jpg
Arkadaþ da karýn aðrýsý var....
tvc_9567bf928f69de12aa38750caf2cf317.jpg
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Dün gelen AB bölgesi verilerine baktýðýmýzda enflasyon idare ederken, büyümenin pekte parlak olmadýðý görülüyordu..tipik bir mini stagflasyon örneði..biz daha büyüðünü yaþayacaðýzda, konumuz o deðil þimdilik..
Esasen ECB'nin býrak faiz arttýrmayý, Ocak'tan sonra bile QE'lere devam kararý alýrsa benim için sürpriz olmaz..çünkü AB bölgesinde büyüme sakata girecek gibi gözüküyor..
Peki bütün bunlarýn alýntýladýðým yukarýdaki yazýmla ne ilgisi var..ilgisi þu, ileriye doðru bir projeksiyon yapýldýðýnda ABD'nin maalesef ''kýrarým bacaklarýnýzý'' demeye devam edeceði gerçeði..yani bizim paçavracýlarýn aksine güçten düþeceði yokta, benim tahminim ABD'nin ileride ekonomik anlamda gücüne güç katacaðý yönünde..
Açýklayayým;
Resesyonlar krizler dünyanýn gerçeði..kaçýnýlmaz..
Ýlk Jim Rickards demiþti sanýrým; FED bir dahaki resesyona/krize hazýrlýk için faiz oranýný 3'lere çekecek..
Dün eski baþkan danýþmanlarýndan birisi (Reagan'nýndý sanýrým) FED'in ayný mantýkla, yani bir sonraki resesyon/kriz için önümüzdeki iki senede faizleri 4'e getirmesi gerektiðinden bahsetti..
Walla ne yalan söyliyeyim irkildim..Þu an FED faizi 2 olduðuna göre, FED'in önümüzdeki 2 sende sekiz arttýrým daha yapmasý global ölçekte nasýl bir sýkýntý yaratýr, düþünmek lazým..daha birde ''taper'' ýn devam ettiði düþünülürse..
Neyse, öyle yada böyle FED faizleri hazýr fýrsat elindeyken(büyüme ve enflasyon rakamlarý açýsýndan) arttýrmaya devam edecek..artýk ne kadar gidebilirse..Trump onu demiþ, bunu demiþ pek bir önemi yok..gemisini kurtaran kaptan..
Þurasý belliki önümüzdeki resesyondan/krizden en güçlü çýkacak ülke yine ABD olacak gözüküyor..bu bir temenni deðil, tesbittir..çünki yukarýda anlattýðým gibi, Avrupa geriden nal toplamakla meþgul..Japonya zaten allahlýk Ali bey..en güçlü rakip ÇÝN'in Yuaný bile dolar fonlamasýnýn zorlaþmasýndan beri dolar karþýsýnda %8'den fazla deðer kaybetti..baþka bir þey demeye gerek yok sanýrým..Diðer geri kalanlara gelince, önce biz dahil dolara gark olmuþ kývranýyoruz..
ÖZET: Öyle yada böyle bir sonraki resesyon/krizden en güçlü çýkacak ülke ABD olacaktýr..Diðer ülkelerin pek savunma geliþtirdiði söylenemez..kötü bir þekilde yakalanacaklar tahminim..bu durumda bize düþen en önemli görev uzun vadede dolar baðýmlýlýðýndan kurtulabilmek olacaktýr..pek ümidim yok ama tedbir almazsak kafamýzýn duvardan duvara çarpýlmasý olasýlýk dahilindedir..bunlar sadece tesbitlerimdir, dolayýsýyla YTD..saygýlar..
NOT: Bu arada Atlanta FED 3. çeyrek büyüme tahminine 4,7 ile baþladý..duyurulur..
Güzel analiz enki dostum.
ABD faizi artýrarak elini hazýrlýyor bir sonraki krize. Önce olmak istiyor. Faiz artýþlarýna baþladýðýnda aklýma bu gelmiþti...
Katar tarafýndan ses seda çýkmýyo hatta sesisizce çekildiler demiþtim geçenlerde
http://www.patronlardunyasi.com/habe...asliyor/208473
Süleyman S. nun açýklamalarý var casus rahip üzerinden bize baský uygulayamazlar..
Ben genelde haberleri tersinden okuyorum..
Demek ki baský vardýr ve büyüktür.
Ve demek ki tutuþtular..
Hýzlý bir þekilde çark edip batý bloðuda dönebilir miyiz yeniden..
Hazýr rusya ile ABD de anlaþmýþken..
Katar iran çin falan derken bir anda yeniden kendimizi ABD ile sarmaþ dolaþ bulmayalým..![]()
Merkez Bankasý Baþkaný Murat Çetinkaya, "kamu kontrolündeki fiyat ve ücretlerin geçmiþe endekslemeyi azaltacak þekilde büyük ölçüde enflasyon hedefleri ile uyumlu olarak belirleneceðini varsaydýk", dedi.
Nasýl yani?TCMB'nin hedef enflasyonu %5 deðil mi? Yoksa ufukta %5 ücret zammý mý var?
----------------------------------
IMF'nin 30 Nisan raporundaki þu cümle ile bütün benzerlikler, eminim, tesadüfidir! "The backward-looking component of public wage indexation should also be reformed, as it can increase disinflation costs and, with spillovers to private sector collective wage bargaining, that can lead to negative wage-inflation spirals as well as exacerbating informality".
U.S. SAID TO PREPARE LIST OF TURKEY ECONOMIC SANCTIONS TARGETS .
Dolar 5 tl
Euro 6 ya gidiyor..
No panic in the classroom..
Çözülür..az önce adamlarýn dýþiþleri sitesinden baktým..
Adamlar biliyorlar en zayýf noktamýzý, ekonomi..oradan iþleyecekler..
Almanya ve Rusya ile yaþanan son olaylarý ve onlarýn ekonomik tedbirlerini örnek almýþlar..
Ehhh herþeyin bir bedekli var hayatta..yerken içerken, uçup kaçarken düþünülecekti..
Çözülecek mecburen..![]()
Yer Ýmleri