Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
55,55 10% 174,35 Mn 50,00 / 55,55
173,80 10% 5,41 Mn 159,00 / 173,80
48,40 10% 486,16 Mn 45,60 / 48,40
14,19 10% 834,91 Mn 13,12 / 14,19
6,61 9.98% 143,76 Mn 5,82 / 6,61
46,26 -10% 1,35 Mr 46,26 / 52,05
395,25 -9.97% 232,34 Mn 395,25 / 443,00
7,14 -9.96% 300,18 Mn 7,14 / 7,64
692,00 -9.95% 175,68 Mn 692,00 / 744,50
12,42 -9.93% 1,59 Mr 12,42 / 14,90
3,33 8.12% 29,15 Mr 3,11 / 3,37
312,50 0.89% 17,26 Mr 311,25 / 315,25
320,75 0.94% 12,85 Mr 305,25 / 323,00
75,20 1.14% 11,83 Mr 74,50 / 76,45
14,59 0.69% 9,70 Mr 14,55 / 14,92
20,54 2.6% 888,64 Mn 20,12 / 20,70
428,00 -1.38% 7,37 Mr 423,00 / 437,00
320,75 0.94% 12,85 Mr 305,25 / 323,00
784,00 0.38% 2,60 Mr 778,50 / 790,00
99,95 -0.35% 578,41 Mn 98,80 / 102,10
115,00 1.32% 295,91 Mn 113,50 / 115,70
428,00 -1.38% 7,37 Mr 423,00 / 437,00
36,00 5.32% 233,53 Mn 34,42 / 36,00
11,09 0.82% 334,02 Mn 10,91 / 11,29
88,30 -0.34% 796,16 Mn 86,85 / 89,65

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 9/777 lklk ... 78910111959109509 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 65 - 72 aras.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. KaraKemal gzel dedin..
    Hayrola Trkiye nin sorunlar 3 ayda m zld idi 3.90 dan 3.60 oradan da 3.40 a kadar dt dolar..

Yada bir vize ile mi hemen Trkiye dnyadan ayrt koptu gidiyor da 3.40 dan 3.70 e dayand..

TR ye para ak devam ederse dolar der yada MB mdahele eder fazlal snger gibi emerse sabit kalr..
    Yada tam tersi..

Gerisi fasa fiso..

3.38 den aa gidiyordu hkmetten aklama geldi dk dolar kuru istemiyoruz diye..

Vnn..Bu ne demek...Mdahele edecez demek idi..Ve ettiler de..

u anda bir denge kurulmu durumda..
    Dengeye bakyorum.. h..
    Bunun bir d back-up u olmal..

Yoksa zaten 2 dk lk mrmz var..

Bir ilikiler a kurulmu bence..Ha trkn trkten baka dostu yoktur ama birde karlar vardr..
    Siz AB lkeleri birbirlerini ok mu seviyor sanyorsunuz..

2.  Alnt Originally Posted by enki Yazy Oku
    ..

Benim baktm en byk parametre global para akmlar..ayda 200 milyar dolardan fazla para MB lar tarafndan ortaya karlyor ve oralarda getiriler sfr veya negatif oldundan bu para getiri veren yerlere gidiyor..risklere felanda pek bakmyorlar biliyorsundur..daha nce yazdm, detayl bahsetmeyeyim..batk Venezuella bonolarna (Trump'n finansal amaborgo koymasna ramen) yneli , CCC notuna sahip Moalistann veya zor durumdaki Ukrayna, Krgzistan'n vb. borlanmas bunlara rnektir..Yine rnein Avrupa p bonolarnn ABD 10 yllk bonolarna yaklamasda hep ayn belirtiler..yani ynelimin ne tarafa olduu ve oluan balonlar ksaca..

Geen gnde, Trkiye'yi biliyoruz, kurlarla ilgili olarak (Trump'tan sonra) Meksika, Msr rneini vermitim..ister kabul edin ister kabul etmeyin ama bunlar en zayf halkalard o sralar..imdi biz ve G.Afrika en zayf halkalar olrak biliniyoruz, syliyeyim..
    istediim faizi vermezsen, sen zayf halkasn

mesela 10 yl nce trkiye ile birlikte en zayf halka olan para birimi neydi? izlanda
    300 bin nfuslu bir balk kasabas ile peer kabul ediliyordu TR, niin ? nk brezilya bile tek haneli faize inmiken yerkrede %18- %20 falan gibi topik tesi faiz veren iki para birimi trk liras ve izlanda kronas idi.. neydi ki izlanda'nn zellii ? grlmemi bir balk akn yada olta fiyatlarnn artmas myd ? mass media 'yalnz deiliz' mesaj vermek iin, srekli izlanda kronas ne oldu bugn? haberleri verirdi.. tv kan okumu ocuklar- ne oldu da dt bugn TL sorusuna cevap olarak- nk krona'ya sat geldi' falan derdi sklkla

geicen o hikayeleri, krlgan beli, incinebilir l, rselenmi yedili zart zurt.. gln hikayeler.. sermaye hareketleri dediin nedir ki ? birisi brne bor veriyor, borlunun risk profiline gre maliyet (faiz) koyuyor, yle deil mi ? risk nedir, borlu borcunu geri deyecek mi deyemeyecek mi ? defult riski.. kredi notu- rating dediimiz ey bu.. bor verdiin adamn bu borcunu geri deyip deyemeyeceini neye bakarak karar verirsin ? toplam bor yk ne (bor/gdp), bte a ne, byme potansiyeli ne, ticari sicili ne ?

bu arada hatrlamak gerekir ki, lke kredi notu denen meret devlet borlarna ilikin bir deerlendirmedir.. imdi bu kstaslara bakarak, para sende olsa %1 faizle yunanistan hazinesine mi bor verirsin, yoksa %12 ile trk hazinesi mi ? finans- kapital sen olsan kime bor vermek senin iin daha gvenlidir risk/getiri profili asndan ?

3.  Alnt Originally Posted by gundwane Yazy Oku
    KaraKemal gzel dedin..
    Hayrola Trkiye nin sorunlar 3 ayda m zld idi 3.90 dan 3.60 oradan da 3.40 a kadar dt dolar..

Yada bir vize ile mi hemen Trkiye dnyadan ayrt koptu gidiyor da 3.40 dan 3.70 e dayand..
    lke sorunlarnn zlmesiyle ilgili olmadn dnyorum 3.40 olaynn.
    tamamen yurtii ve yurtd siyasi hamleler ile. Yurt iinde gzel pazarlama yurtdnda ise sar kafa.
    3.70 olay ise tamamen finansal ynetim.
    dikkat edersen 3.40 a indii gibi 3.70 lere gelmiyor.
    hareket tarz farkl
    3.90 baland tr lendiler.
    3.40 dan balad usd leniyorlar
    vize olay olmasada olacakt
    bahane mi yok

4.  Alnt Originally Posted by KaraKemal Yazy Oku
    istediim faizi vermezsen, sen zayf halkasn

mesela 10 yl nce trkiye ile birlikte en zayf halka olan para birimi neydi? izlanda
    300 bin nfuslu bir balk kasabas ile peer kabul ediliyordu TR, niin ? nk brezilya bile tek haneli faize inmiken yerkrede %18- %20 falan gibi topik tesi faiz veren iki para birimi trk liras ve izlanda kronas idi.. neydi ki izlanda'nn zellii ? grlmemi bir balk akn yada olta fiyatlarnn artmas myd ? mass media 'yalnz deiliz' mesaj vermek iin, srekli izlanda kronas ne oldu bugn? haberleri verirdi.. tv kan okumu ocuklar- ne oldu da dt bugn TL sorusuna cevap olarak- nk krona'ya sat geldi' falan derdi sklkla

geicen o hikayeleri, krlgan beli, incinebilir l, rselenmi yedili zart zurt.. gln hikayeler.. sermaye hareketleri dediin nedir ki ? birisi brne bor veriyor, borlunun risk profiline gre maliyet (faiz) koyuyor, yle deil mi ? risk nedir, borlu borcunu geri deyecek mi deyemeyecek mi ? defult riski.. kredi notu- rating dediimiz ey bu.. bor verdiin adamn bu borcunu geri deyip deyemeyeceini neye bakarak karar verirsin ? toplam bor yk ne (bor/gdp), bte a ne, byme potansiyeli ne, ticari sicili ne ?

bu arada hatrlamak gerekir ki, lke kredi notu denen meret devlet borlarna ilikin bir deerlendirmedir.. imdi bu kstaslara bakarak, para sende olsa %1 faizle yunanistan hazinesine mi bor verirsin, yoksa %12 ile trk hazinesi mi ? finans- kapital sen olsan kime bor vermek senin iin daha gvenlidir risk/getiri profili asndan ?

ster kardeim, isteyebilir sorun bu deil ki?

Bugn Sn.Powerpc %27 faiz verilmezse ben TL ye gemem diyordu..iimden (kusura bakmasn) ohaaa , herhalde 1TL=1 USD olur bu durumda dedim..ha bana grede 17-18 faizden aasnn olmamas gerekiyor..enflasyon karsnda ezilmemek, ve reel faiz alabilmeyi bende isterim, sorun bu deil..

Ha adam kara propoganda yapyordur, u, bu..o zaman hani bir szmz vardr, semer vurdurtmayacaksnz kendinize..bunun iinde ekonomiyi adam gibi yneteceksiniz..bu kadar basit..

15 sene boyunca cari ak ver..cari a subvanse edebilmek iin (sonu anlamnda) dk faizli ve bol paradan irketlerin ve bankalarn 15 sene boyunca grtlana kadar dolar borlansnlar, babalar gibi sat sat ye kamu kurumlarn, ierde mevcut irketlerinin bankalarnn satlmasna araclk et..stne stlk cari ak sbvanse edilebildii srece bir sorun yok de..sonunda bugn olduu gibi karna da gibi borlarn ksn..ondan sonrada d mihraklar kara propaganda yapp daha fazla faiz istiyor diye ala..

sterler tabi..riskin olduu yerde herkes ister..para bu; boru deil..ne kadar ok alrsa o kadar kazanacak adam..been yada beenme hayatn gerei bu..Hollanda dan isteseler ya exstra faiz..

Son olarak takke derse keli grrsn..takke dmezse keli gremezsin..

Takke niye dmyor:

160 milyar dolarlk TCW fonunun yneticisi CIO Tad Rivelle: Gelien piyasa tahvillerinin neredeyse yars yatrm yaplabilir seviyenin altnda ama piyasalar bunu grmezden geliyor.
    Hani mesela iyi bilirsin..gayrimenkullerin sermayeden saylma iini..imdilik bir sorun var m, yok..takke duruyor..

Kredi mevduat orann ok ykseklere %120 nin zerine km..imdilik sorun var m yok.. takke duruyor..

Bir sr yol kpr vb..hazineden garanti verildi, yk hazine omuzlad..imdilik havalar gneli ve sakin..takke duruyor..

KGF felan, havalar gneli ve sakin..zel sektr borlar, felan femag..

Haaaa takke der kel grnrse pire deve olur..byle biline..bu insan tabiatnda vardr..insanolu korkmaya grsn..

Al ite en yetkili azdan itiraf(yeme imenin sonu): Binali Yldrm: "aaa debdebe bitiyor, dkkan kapattk"

Ha size syler mi bilmem ama ekiller bana son dviz hareketini sylyor..vize krizi tuz biber olmu stne..

Alnt Originally Posted by enki Yazy Oku

Dolar/TL

Aadaki yazdaki gibi Trkiye ile ilgili onlarcasn okudum..EM denince ilk akla gelen lkelerden biri biziz..ha sana gre bunlar kara propaganda yapyorlardr..bilemem..bence gerekler..

No other asset has consistently topped investors doomsday lists in recent years as much as the Turkish lira. The poster child of unpredictable politics, Turkey has a current account that hasn't seen a surplus in 15 years, with foreign reserves in their fourth year of decline. Tighter monetary policy to combat double-digit inflation is sustaining a carry-trade opportunity, but that's diminishing too.

...........................

Countries with the highest current-account deficits will be the most vulnerable to potential capital outflows, said Piotr Matys, a London-based strategist at Rabobank. Turkey and South Africa are good examples.

https://www.bloomberg.com/news/artic...loff-may-start
    Son dzenleme : enki; 21-10-2017 saat: 01:02.

5.  Alnt Originally Posted by eskilerdenwallace Yazy Oku
    Enki bencede ECB QE'yi 40 drecek ama esas olan fed in klme stratejisi.
    O da yeni bakan ile doru orantl diyorum.
    Benim tahminim Gary Cohn u yapacak. nk sar kafann tam kalemi.
    Aratrdm biraz. Gelimekte olanlar iin sknt. Belli etmeyen fazla ahin. Powell ile Taylora bakma onlarn ahinlii dillerinde ama bu Putin tarz ahin.
    Sar kafann vergi reformu fikir babas
    Bilmiyorum ama ben ok karamsarm
    Evet Fed'in klme stratejisi nemli ama ondan nemlisi havuzu besleyen vanalarn durumu..BOJ'dan kan Yenler dolara evrilip ABD borsalarna ve bonolarna giriyor mesela..daha nerelere gidiyorlardr Allah bilir..Euro'larda ayn ekilde..sonuta BOJ ve SNB devam ediyor QE'ye..ancak haftaya ECB'nin karar nemli..20'ye drse sknt kabilir, ama sanmyorum..40 ise sizin dediiniz gibi genel tahmin..oda zaten ylbanda balar..

Akas ben FED bakanlnn bu global ortamda okta ahslara bal olduunu dnmyorum..ancak emir byk yerden gelir(tabiki ABD kendini kurtardnda)..bir sr lkenin dalmas pahasna ne kadar arttrmas gerekiyorsa o kadar arttrr..

Ha o, bu gelir piyasalar bu adam ahin diye dalgalanr, ayr konu..tpk Trump'n gelii gibi..bir sr laf lakrd , ortada bir ey yok..en azndan imdilik..selamlar..

6.  Alnt Originally Posted by enki Yazy Oku
    ..

15 sene boyunca cari ak ver..cari a subvanse edebilmek iin (sonu anlamnda) dk faizli ve bol paradan irketlerin ve bankalarn 15 sene boyunca grtlana kadar dolar borlansnlar, babalar gibi sat sat ye kamu kurumlarn, ierde mevcut irketlerinin bankalarnn satlmasna araclk et..stne stlk cari ak sbvanse edilebildii srece bir sorun yok de..sonunda bugn olduu gibi karna da gibi borlarn ksn..ondan sonrada d mihraklar kara propaganda yapp daha fazla faiz istiyor diye ala..
    ..
    da gibi bor derken ?? bor dediin bir ka ayr kalemden oluuyor- ilki hazine borcu; yani devlet tahvilleri, hkmet/devlet borlar.. ikincisi, hanehalk borlar, yani bireylerin borlar, yani kredi kart bakiyeleri, mortgage, otomobil, renim kredileri vs.. ncs irketlerin borlar, yani tzel kiilik borlar, o irketin kurulu olduu lke itibariyle yazlan borlar (yani irket borlarnda, mesela toyota trkey irketinin borlar (ve bu borcun dviz cinsi) trkiye zel sektrnn borlarna yazl, bu toyota diye japonya'ya yazlmyor, trkiye'ye yazlyor.. yada mesela lker'in sahip olduu united biscuits irketinin bilanosundaki borlarn trkiye' deil, ingiltere hesabna yazl olmas gibi)

neyse, kresel bor tablosu u ekilde, gelimi batl ekonomiler-developed- (senyoraj, kendi dvizini kendi basma hakkna sahip olanlar) yukarda, gelimekte olanlar- EM- (yani kendi bastn parasn kresel ticarette kullanma hakk olmayanlar) aada.. [en baba EM ekonomisi olan in parasyla yaplan kresel ticaret bile %2 deil.. in- rusya- iran- trkiye ve dierleri aralarnda mevcut yerel para ticaretinin tamam %3 falan gibi, yok mertebesinde]

mckinsey.com kaynakl liste aadaki gibi

7. gnmzn kresel ekonomik/finansal mimarisi bor zerine kuruludur.. bor seviyesi artmadan asla retim/tketim hacmi artamaz, baka bir yolu yoktur.. en gelimi lkelerin en borlu lkeler olmas eyann tabiat- mesela iskandinav ekonomilerinin, mesela norve gibi bir ekonominin dnyann borluluu en yksek ekonomilerinden biri olmasnn bir aklamas yok- herifte petrol var, bte fazlas var, ihracat var, teknoloji var, kalifiye insan kayna var, eitim sisteminin alas var, en yksek pisa puanlar var, insani haklarn/ demokrasinin en st seviyesi var, senyoraj hakk var- bast kendi paras konvetibl dviz olarak heryerde kabul gryor vs vs

ideal bir ekonominin sahip olmas gereken eyler diye sraladmz her ey var- ama norve ve dier iskandinav ekonomileri yer krenin en borlu lkeleri arasnda.. nk finansal mimari bu ekilde dizayn edilmi, borluluk yoksa byme yok, ekonomik geliim yok.. bu matematik bir kesinlik.. ok borluyuz, bu borcu dememiz lazm, deyebilme kapasitesinde olmak iin 1 yl iinde 250 milyar dolar lazm (o da yok, bor verenler olmazsa yok) gibi argmanlara inanmak alt dzey bir ahmaklktan baka bir ey deil.. TR borcu 100 kusrd, imdi 400 oldu, nasl deyeceiz bunu falan gibi hallenip durmak aptalca bir cehalet.. 400 olmasayd u an ne VW arabaya biniyor olacaktn, ne i-phone kullanabiliyor olacaktn- ayrca senin aldn o araba o telefon olmasa, ne VW ugnk VW olabilecekti, ne apple bu kadar apple olabilecekti, sen bunlar satn alabildiin iin o irketler bugnk byklkleri ile var olabilirdi.. ve senin bunlarn satn alabilmen iin yaratlmak zorunda olan btn finansal dizayn, btn ticaret dizayn zaten onlar tarafndan var edildi ve saland..
    Son dzenleme : KaraKemal; 22-10-2017 saat: 01:13.

8. imdi ben garanti bank- bebek ubeden, sn powerpc'nin ykb-ulus ubesine 100 dolar yollayabilmem iin, o 100 dolarn nce newyork'a gitmesi, NY takasndan gemesi ve ancak ondan sonra 3 km tedeki ulus ubeye gitmesi gerek.. dviz bazl kira kontrat yapanlar bilir, kiray usd hesabna yollmak iin havale masraf 50 dolar iken, ayn kiray o gnk tcmb kurundan TL olarak yollamak 10 TL falan gibi maliyettir.. 50 dolarlk havale masrafnn en nemli pay newyork'taki takas gerekletiren byk muhabir bankalarn ald komisyondur, garanti yada ykb'nin ald bir komisyon deildir..

lkeler aras ticarete dair demelerin yerel para cinsinden olabilmesi, newyork'un yada londra'nn kestii komisyonlardan tasarruf anlamna gelir.. global nihai clearing iki lke merkez bankas arasnda yaplr- mesela rus-trk ticaretindeki toplam 50 milyar hacim yerel paralar cinsinden geer ve dnem sonu TR'nin verdii 5 milyar net ak rus tarafna ister dolar, ister euro, ister altn baznda denir.. ikili ticaret bu ekilde orgnize edildii durumda irketler dolar rezerv tutmak zorunda kalmaz, deme maliyetleri yerel para cinsinden ok daha dk olaca iin demeler iin yerel para tutmaya balar, bu ekil yaygnlatka kresel dolar talebi der.. yani asya ekonomileri ve dier EM ekonomileri dolar-d ticarete gemeye balarsa, kim niye dolar/avro/yeen tutsun ki ?? faizi ok daha dk zaten, ticareti de daha dk maliyetlerle kendi para birimleriyle yapabiliyor olurlarsa, dolar ve dierleri cehennemin dibini boylar..

Sayfa 9/777 lklk ... 78910111959109509 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •