Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
55,55 10% 174,35 Mn 50,00 / 55,55
173,80 10% 5,41 Mn 159,00 / 173,80
48,40 10% 486,16 Mn 45,60 / 48,40
14,19 10% 834,91 Mn 13,12 / 14,19
6,61 9.98% 143,76 Mn 5,82 / 6,61
46,26 -10% 1,35 Mr 46,26 / 52,05
395,25 -9.97% 232,34 Mn 395,25 / 443,00
7,14 -9.96% 300,18 Mn 7,14 / 7,64
692,00 -9.95% 175,68 Mn 692,00 / 744,50
12,42 -9.93% 1,59 Mr 12,42 / 14,90
3,33 8.12% 29,15 Mr 3,11 / 3,37
312,50 0.89% 17,26 Mr 311,25 / 315,25
320,75 0.94% 12,85 Mr 305,25 / 323,00
75,20 1.14% 11,83 Mr 74,50 / 76,45
14,59 0.69% 9,70 Mr 14,55 / 14,92
20,54 2.6% 888,64 Mn 20,12 / 20,70
428,00 -1.38% 7,37 Mr 423,00 / 437,00
320,75 0.94% 12,85 Mr 305,25 / 323,00
784,00 0.38% 2,60 Mr 778,50 / 790,00
99,95 -0.35% 578,41 Mn 98,80 / 102,10
115,00 1.32% 295,91 Mn 113,50 / 115,70
428,00 -1.38% 7,37 Mr 423,00 / 437,00
36,00 5.32% 233,53 Mn 34,42 / 36,00
11,09 0.82% 334,02 Mn 10,91 / 11,29
88,30 -0.34% 796,16 Mn 86,85 / 89,65

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 14/777 ÝlkÝlk ... 412131415162464114514 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 105 - 112 arasý.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Her zaman bi gözüm devamlý borsada olmuþtur.
    Ucuz þirketi seviyorum..

TL varlýklara yatýrýp yapmak hoþuma gitmiþtir..
    Asla dolarcý olmamýþýmdýr 20 senedir..
    Pek de biþi kaybetmedim açýk söylim..Öyle aman aman param yarýna falan inmedi yüzde 10 fazla dolar yüzde 15 az tl belki.

Þimdi bir gözüm misal emlak üzerinde..

900 e satýlan bazý emlaklarda arkadaþ tanýdýk vasýtasý ile 600 e alanlar var çevremde..

Bazý sýkýþan müteahitler satýyorlar nakit akýþý olsun diye.

Güzel bi tane bulursam (2+1) kapmayý düþünüyorum

2. Yüzde 12 NET mevduat faizi olan bir yerde
    3.60 dan alýnan bir emtia nýn fiyatý 1 sene sonra 3.80 e çýktýðýnda para kazandým siz kaybetmeye devam edin ahaha diye dans eden adama ekonomi dünyasýnýn her yerinde gülerler..
    Bu kadar açýk ve net.

3.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Yüzde 12 NET mevduat faizi olan bir yerde
    3.60 dan alýnan bir emtia nýn fiyatý 1 sene sonra 3.80 e çýktýðýnda para kazandým siz kaybetmeye devam edin ahaha diye dans eden adama ekonomi dünyasýnýn her yerinde gülerler..
    Bu kadar açýk ve net.
    valla ben 3,60 dan almadým yukarýdan alan sensin ben en kötü TL faiz kadar getiri elde ettim hemde þok deval riski olmadan. ama TL de olan her an mal varlýðýnýn ciddi bir kýsmý kaybetme riski vardýr. bitcoin'e ne idüðü belirsiz diyor gülerler adama kafasý çalýþan devletler çoktan resmi para olarak tanýdý. BÝST eðer ne olduðu belirsiz fon alýmý kessin tepetakla aþaðý gelir geleceði yer ilk aþamada 75k sonrasý karanlýk. haa bist'e karþý olmamýn bir nedeni daha var. aileme ait toplam 500k $ lýk ÇEAÞ ve EGHOL hissesine resmen el konuldu,böyle bir hýrsýz borsaya asla para koymam,canlarý cehenneme. aha barajlar orada cayýr cayýr çalýþýyor ama hýrsýz durumlarý devam ediyor,EGHOL de ayný þekilde malýný yiye yiye bitirdiler KY'i soyan soyana.

4.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Her zaman bi gözüm devamlý borsada olmuþtur.
    Ucuz þirketi seviyorum..

TL varlýklara yatýrýp yapmak hoþuma gitmiþtir..
    Asla dolarcý olmamýþýmdýr 20 senedir..
    Pek de biþi kaybetmedim açýk söylim..Öyle aman aman param yarýna falan inmedi yüzde 10 fazla dolar yüzde 15 az tl belki.

Þimdi bir gözüm misal emlak üzerinde..

900 e satýlan bazý emlaklarda arkadaþ tanýdýk vasýtasý ile 600 e alanlar var çevremde..

Bazý sýkýþan müteahitler satýyorlar nakit akýþý olsun diye.

Güzel bi tane bulursam (2+1) kapmayý düþünüyorum
    ben bir ev baktým. anlaþýrsam alacaðým. fiyatlar çok yüksekti. fiyatý söylemeyeyim yüksek.

5. Kasým ayýnda borsada yükseliþ dolarda gevþeme bekliyorum..

Ýkisi birden yükselirse burnuma pis kokular gelir.
    Herkes kazanýyor demektir..
    Herkes kazanamaz..

Bu durumda borsada mal çýkýyorlar diye düþünebiliriz..

................

Tabi ters mantýk..Dolarýn 30 kuruþ yükselmesine raðmen borsanýn düþmemesinide tam tersine borsada alýmdalar diye yorabiliriz..

Kritik yerlerdeyiz..

Bir kýrýlým gerçekleþecek belli..Saðlamcýlar nakitte beklemeli bu süreçte..Kýrýlan yön belli olunca kýrýlým yeri stop olmak üzere poz açýlabilir.

6. Bu arada sevgili enki ECB alým miktarýný kýsmýþ..

Ne diyyyyooonnn..

eurusd ilk yükselmeye baþladýðýnda ben sana bunu söylemiþtim..

AB zone da birþeyler patlayýp çatlamazsa yükseliþin devamýný bekliyorum.

Yani yok öyle QE infinity falan ..

7. AB'den Almanya çýkacak ve DEM'e dönecek.kimse kendini kandýrmasýn.EUR çöp olacak.

Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Bu arada sevgili enki ECB alým miktarýný kýsmýþ..

Ne diyyyyooonnn..

eurusd ilk yükselmeye baþladýðýnda ben sana bunu söylemiþtim..

AB zone da birþeyler patlayýp çatlamazsa yükseliþin devamýný bekliyorum.

Yani yok öyle QE infinity falan ..
    Ýlahi sevgili Gundwane..forum hayatýmýn yarýsý sana QE infinity konusundaki düþüncelerimi anlatmakla geçecek gibi gözüküyor..

Bakalým daha son raundun oynanmasýna çok var..
    (Ha esasen QE infinity konusunda haksýz çýkmayý çok isterim..ak-kara ortaya çýkar, o bakýmdan)

''fiscal tedbirler'' haricinde (bunu her fýrsatta yazýyorum-çünki QE'ler çalýþmamaya baþladý ama çaresizlik ayrý bir þey) bu iþin sonunda haklý çýkarsan ben zaten haklýsýn derim merak etme..

Ancak þu konuda haklýsýn %30 kesintiyi son zamanlara kadar beklemiyordum..onuda aþaðýda belirttim; Alman baskýsý ve özellikle alýnacak Alman tahvili kalmamasý konusunun etkili olduðunu düþünüyorum..Draghi ve ECB baþekonomist Praet'e kalsa toplantý öncesi ikide bir enflasyon yeterli deðil, QE'lere devam edilmeli diyorlardý..biliyorsundur..

Zaten %30 kesinti olacaðýný bilseydim yada tahmin etseydim..ayýn ortasýnda elime toplu para geçmiþti..tuttum TL mevduat yaptým..yoksa dolar almakta çekinmezdim..dolar 1.64'di galiba o sýra..

Neyse aþaðýda bir müddet geriden gelerek yazdýklarýmý toparladým..bazý yazýlar mühürlenen dolar topiðinde kaldýðýndan uygun þekilde alýntýlanmýyor..bir kýsmý senin topicte var zaten..

Ýþ güç yok yazacaz artýk..okumamazlýk etme, sana koloy gelsin..Geriden itibaren:

16.10
     Alýntý Originally Posted by enki Yazýyý Oku

Ha FED, ECB neden QT diyorlar..piyasalarý kontrol edebilmek için, arpalarý fazla gelmeye baþladý..

Umut fakirin ekmeðidir..Yellen ne dedi; ''taper'' yaparken yol kazasý olursa QE'ye devam ederim dedi..

Bilinmeyen sulardayýz...
    16.10-DXY'nin artacaðý yönünde bir kaç madde sýralamýþtým:

Walla ECB'nin ciddi bir taper yapabileceðini sanmýyorum ama þayet parayý ciddi oranda kesebilirse yada piyasalar buna inanýrsa iþler çok deðiþir..Burada bulunsun:

Hazine bakaný Steven Mnuchin vergi tasarýsýnýn Aralýðýn baþýnda Trump'ýn masasýnda olacaðýný, bu tasarýyla temel amacýn iþ ve ücret artýþlarý saðlamak olduðunu söyledi..bu reform sayesinde bir iþçinin ücretinin ortalama 4500 dolar civarýnda artmasý hesaplanýyormuþ..

Bu iþin sonunda ABD bir þekilde sýyýrýrda, bizler, EM'ler nasýl sýyýrýr bilemiyorum..

-Ay sonunda ECB kararý belli olacak..

-Prosüdürü bilmiyorum ama Aralýkta vergi reformu beklentisi oluþur..

-Þu an 13 Aralýk FED faiz arttýrma beklentisi 81.7 (CME Group)

-Bir süre sonra piyasalar FED'in QT'ya baþladýðýný hatýrlar..
    17.10
    Baþtan beri söylediðimi söyleyeyim..arttýrýbilirler de menzilleri çok kýsa..sadece FED 3'lere doðru yaklaþmaya çalýþýyor, oda gelecek krizde cephane biriktirebilmek için sanýrým..yani ne olursa olsun içlerinde en iyileri ABD..

Bunlarýn haricinde tek yollarý var..fiscal tedbirler..Trump'ýn yapmak istediði gibi..vergi indirimleri, altyapý yatýrýmlarý vb..bunlar bütçe açýðýný arttýrýr ama enflasyonuda arttýrýr..dolayýsýyla ardýndan FED'de faizleri arttýrýr..
    20.10
    Bazende ince hesap yapmak çok doðru olmayabilir..varsýn dolar bir süre biraz daha az kazansýn, önemli deðil..tarihte olmadýðý kadar balonlar bu kadar ayyuka çýkmamýþtý hiç..

Benim çocukluðumda balon patladýðý zaman haberimiz olurdu kendisinden..

Þimdi öyle mi ya..dünya çok deðiþti..kriz sýklýklarý bayaðý arttý..ha denilebir ki bu oluþan balonlar sentral banker destekli, bir þey olmaz..bu kýsmýný bilemem..ancak bildiðim EM borç balonunun tam göbeðinde bir ülkeyiz..söylemiþ olayým..sonra yandým Allah ben olmasýn..Lakin zamanýný bilen varsa bana da söylesin bende bileyim..
    20.10
    Türk'ün Türk'ten baþka dostu yoktur...

Carry-trade faizine güvendiðimizi sanýyorum..danýþmanlarýn maþallahý var, fakir kýzýn güvendiði gibi, FED, ECB vb. sýkýlaþtýrma yapamayacaðýna güveniyorlar..söyliyeyim..

Ýçeride sýcak para 123 milyar dolar olmuþ..130'a doðru gidecekse senin dediklerin olur..önümüzdeki perþembe Draghi var..muhtemelen taper'a Ocak ayýnda baþlar ama 40'a düþürdüm derse farklý, 20'ye düþürdüm derse farklý etkileri olur piyasalarda..sanmýyorum ama hele 20'ye düþürdüm dese, ortalýk fena karýþýr gibime geliyor..malum havuza akan suyun azalma durumlarý..FED'le birlikte tabii..

Esasen Draghi ve saz arkadaþalarýna kalsa hiç kesmezlerde..hem Almanlar bastýrýyor, hemde ilk çeyrekte ellerinde Alman bonolarý kalmayacak gariplerimin..kurallarý deðiþtirirlerse bilemem tabi..

Reuters anketlerine göre tahminler ECB'nin QE'yi 40 düþüreceði yönündeymiþ..söyliyeyim..
    21.10
    Evet Fed'in küçülme stratejisi önemli ama ondan önemlisi havuzu besleyen vanalarýn durumu..BOJ'dan çýkan Yenler dolara çevrilip ABD borsalarýna ve bonolarýna giriyor mesela..daha nerelere gidiyorlardýr Allah bilir..Euro'larda ayný þekilde..sonuçta BOJ ve SNB devam ediyor QE'ye..ancak haftaya ECB'nin kararý önemli..20'ye düþürse sýkýntý çýkabilir, ama sanmýyorum..40 ise sizin dediðiniz gibi genel tahmin..oda zaten yýlbaþýnda baþlar..

Açýkçasý ben FED baþkanlýðýnýn bu global ortamda çokta þahýslara baðlý olduðunu düþünmüyorum..ancak emir büyük yerden gelir(tabiki ABD kendini kurtardýðýnda)..bir sürü ülkenin daðýlmasý pahasýna ne kadar arttýrmasý gerekiyorsa o kadar arttýrýr..

Ha o, bu gelir piyasalar bu adam þahin diye dalgalanýr, ayrý konu..týpký Trump'ýn geliþi gibi..bir sürü laf lakýrdý , ortada bir þey yok..en azýndan þimdilik..selamlar..
    21.10

Bu AB'nin uzun vadede adam olacaðýný düþünen varsa bir kez daha düþünsün derim..havalar güneþli ve açýk iken olanlar belli..hava bir kapatsa ne olur, belli deðil..
    Ýtalya'nýn iki zengin bölgesi özerklik referandumuna gidiyor

Ülkenin zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da halk 22 Ekim'de sandýk baþýna gidecek
    21 Ekim 2017 Cumartesi

Ýtalya'nýn ekonomik açýdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto, merkezi yönetimden daha geniþ haklar almak için pazar günü istiþare referandumu düzenleyecek.

Ülkenin kuzeyinde ekonomik zenginliðiyle bilinen iki bölgede halk, merkezi yönetimden geniþ haklara dayalý özerklik talep edilip edilmemesine yönelik iradesini göstermek için sandýk baþýna gidecek.

Baðýmsýzlýk amacý taþýmayan, sadece danýþma amaçlý düzenlenecek referandumdan çýkacak sonucun resmi bir baðlayýcýlýðý bulunmazken, söz konusu bölgelerdeki halkýn, geniþ kapsamlý özerklik isteðinin, baþkent Roma'ya rakamsal verilerle somutlaþtýrýlmasý hedefleniyor.
    Eski Ýtalya baþabakaný Renzi gelecek yýl seçimlerde tekrar iktidara gelirsem vergileri indirip, bütçe açýðýný arttýracaðým diyor..AB ise bütçe açýðýnýn azaltýlmasýný istiyor..Ýtalya'nýn kamu borcu GDP'nin %132'si..Allah Draghi'ye, pardon QE'lere güç versin..havalar kapanmasýn
    26.10
    Ayhan53ariteye bakýnca euro bugün yeni zirveler deneyebilir gibi
    ECB üzerindeki Alman baskýsý sonuç verecek diyorsun yani..
    26.10 Aþaðýda Dolarýn uluslararasý piyasada yükselmesini bekliyorum derken, ECB kararý açýklanmýþ ancak dolar daha kýprdanmamýþtý..
    ECB gerekli görmesi durumunda varlýk alýmýnýn 2018 Eylül'den sonra da devam edebileceðini bildirmiþ..Bu týpký Yellen'in tekrarladýðý gerekirse QE'lere tekrar baþlarýz gibi bir þey..korku daðlarý bekliyor..

Neyse Aralýða kadar ECB'nin 60 milyar Euro'luk alýþlarý, QE devam edecek..FED'inde sene baþýna kadar olan 10 milyar dolarlýk QT'leri devam edecek..sonuçta piyasalar için 3 ay daha oynaþma zamaný olabilir, ancak Ocak'tan sonrasýna hazýrlýk yaparlar herhalde..çünki Ocak'la birlikte piyasalardan her ay 50 milyar dolardan(FED+ECB) fazla para çýkmaya baþlayacak ve yine FED'le beraber çekilen para artmaya devam edecek..EM'ler açýsýndan orta vadede durum iyi gözükmüyor..ayrýca Aralýða kadar dolarýn uluslararasý piyasalarda yükselmesini de göz önünde bulundurmak lazým þeklinde düþünüyorum..YTD..
    27.10
    Euro bavul gibi düþüyor mu?...

Gerçi ECB bilançosuna göre çok büyük bir rakam sayýlmaz ama bilindiði gibi ECB özel þirket tahvilide alýyordu..dün konuþmasýnda dikkatten kaçan bir söylem vardý..büyük ölçüde özel þirket tahvili almaya devam edeceðiz dedi Draghi..neden..çünki almazsa zombi þirketler ellerinde kalacakta ondan..ha elde kalýrsa ne olur malum..ekonomi düzeldi felan palavra olur..

ECB'nin þirket tahvili olarak þu ana kadar aldýðý miktar 120 milyar Euro civarýnda..büyük ölçüde almaya devam edeceðim diyor..

Korku daðlarý bekliyor..Draghi QT'yi açýk uçlu býraktý..ve güvercin oldu, mecburen..o sayede devlet tahvilleri yükselemedi..

Draghi'den dikkat çekici bir cümlede þuydu: US recovery way more advanced than Eurozone..
    27.10
    Yok ben batma felan deðil de genel finansal sistem açýsýndan konuþuyorum..globalde finansal sistem tehlikede ve bunu en az zararla atlatabilecek ülke ABD olarak düþünüyorum..sana ters biraz ama ister istemez globalde ''QE infinity'' bir þekilde devam edeceðini tahmin ediyorum..yada fiscal tedbirler devreye girmesi gerekli ki..buda enflasyon, borçlarýn erimesi anlamýna gelir kýsaca....
    29.10
    Yarýn düzeltme yapar, yada öbürgün bilemem ama..

Uzun vadede yada 2018 içinde bu QT'ler yüzünden biz düzelirsek hiç þaþýrmayacaðým..

Neden..2008 sonrasý sentral bankerler piyasanýn sakinleþmesi için finansal piyasalara bayaðý bir doz methadon enjekte etmiþlerdi..

Bill Gross QT'ler dolayýsýyla methadon'u hýzlýca çekersen sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler oluþmasý kaçýnýlmazdýr demiþti..

Þimdi sentral bankerlerin global piyasalara enjekte ettiði methadon'un 5 birim olduðunu farz edelim..2 birimini çekeceklerini düþünsek, ne olur..Muhtemelen belirli bir süre 3 doz kendilerini idare eder..ancak 2 dozdan mahrum kalanlar, EM'ler ne olacak..sinir gerginlikleri, histeriler, nöbetler deðil mi..

Yinede yatýrým tavsiyesi olmasýn..BOJ,SNB ve ECB (30 milyar euro) tarafýndan enjekte devam ediyor olacak..ne kadar sakinleþtirebilirse artýk..

Not: Methadone , (methadon), týpta analjezik olarak ve narkotik baðýmlýlýðý tedavisinde
    kullanýlan bir sentetik opioiddir. 1937'de Almanya'da geliþtirilmiþtir.
    Son düzenleme : enki; 31-10-2017 saat: 14:21.

Sayfa 14/777 ÝlkÝlk ... 412131415162464114514 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •