Parite 1,1725'te..daha ön testi geçemedik..
Birde akþam FED tutanaklarý derseki enflasyon riski var, faiz felan..al baþýna belayý..
Fitch: ABD'de yükselen enflasyon risklerinin verilerde görülüyor
Uluslararasý kredi derecelendirme kuruluþu Fitch'den gelen açýklamada, ABD'de yükselen enflasyon risklerinin verilerde görüldüðü belirtildi.
Kurumun açýklamasýna göre, ABD'de artan enflasyon riskleri, ülkede manþet enflasyonun yüzde 2.5'e yükselmesinden ve özel sektör ortalama haftalýk kazanç büyümesinin bir önceki yýla göre yüzde 3 seviyesine gelmesinden anlaþýlýyor.
Fitch'e göre, bu durum, ABD'deki ücretlerde ve fiyat enflasyonunda ileriki dönemde gerçekleþecek yükseliþlere iliþkin endiþeleri artýracak.
Go Johnny Go..
Euro Bölgesi'nde ekonomik faaliyet 18 ayýn düþüðünde
Euro Bölgesi'nde mayýs ayý öncü bileþik PMI, 54,1 puana gerileyerek 18 ayýn en düþük seviyesine indi
Kýsa kýsa, gözlemlerim!
* Seçim propagandasý olarak devalüasyon (dýþ mihraklar).
* Kurda parabolik çýkýþ ---> 2-3 senelik devali peþin yapmak! Bir sonraki seçimler 2023 yýlýnda olsa... Seçimden bir iki yýl önce "propagandaya" baþlasalar... 2021 gibi baþlayýp, seçim arefesinde (2023) parabolik çýkýþ... 2018-2020/21 arasý kurlar dinlenmeye çekilebilir mi???
* Bütün dünyada, uluslar arasý iliþkilerde yeni bir adet: Örtülü anlaþmalar... Þimdi olsa Yalta anlaþmasýný açýkça ilan etmezlerdi... Düþünüp anlamak gerekirdi... Buradan nereye geliyorum? ---> Devrin adetlerine uyup, IMF ile "resmi" anlaþma yapmadan, IMF'nin isteklerini yerine getirmek... Bunu yaparken de IMF'ye giydirmeye devam etmek? Acaba... Olabilir mi?![]()
Daha evvelde yazdým..
Faiz artýþý hassas meseledir..
MB dalga boyunu görmeden faiz artýþý , fýrtýnalý denizde bir sandaldan tabanca ateþlemeye benzer..
Tutturamazsa çok fena olur..
MB nýn piyasayý izlediðine neyin ne olduðunu çok iyi bildiðine eminim..
Sýkýntý özgürce hareket edebiliyorlar mý edemiyorlar mý..
Ben yine de olumlu olmak istiyorum dün de söyledim bankalarda alýcýyým dedim
ykbnk ve halkb
az biraz daha garanti ekledim bugün..
Þu anda sýrf biz deðil bütün EM lerin para birimleri ortalama yüzde 20 deðer kaybetti dolar karþýsýnda
ama bizim þansýzlýðýmýz hep zirvede idik..
Herkesin çok iyi bildiði nedenlerden ötürü..
11.70 lerden olan zar 12.90 larý gördü
3.10 larda olan brl 3.70
17-18 lerde olan mxn 20 lerde
55 56 larda olan ruble 64 leri gördü
Böylesi bi dolar ataðýnda karambole faiz artýþý yaparsan etki kýrýlýr..
Ataðýn sönümlenmesini bekliyor büyük ihtimal..
Siyasiler zamanýnda biraz daha dikkatli olsalardý biz bu dalgayý 3 tl lerde karþýlasa idik þimdi elimiz daha rahat olacak idi..
Oysaki þimdi resmen diken üzerindeyiz..
Mb.günü kurtarmak peþinde hiç g..tünü yýrtmasýn yarýn sabah yine 4.80 lerdeyiz..
Yer Ýmleri