"ABD Baþkaný adýna Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Türk hükümetine bir mesajým var. Pastör Andrew Brunson'u ÞÝMDÝ serbest býrakýn ya da sonuçlarla yüzleþmek için hazýr olun. Eðer Türkiye, bu masum inanç adamýný serbest býrakmak için hemen harekete geçmezse ve onu Amerika'ya yollamazsa Birleþik Devletler, Pastör Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye'ye ciddi yaptýrýmlar uygulayacak"
Dirhemini yiyen kudurur...
Öyle laflar...
Bu yaklaþýma Kýlýçdaroðlu bile haydi býrakýyoruz diyemez.
Bizim yöneticilerin "Baðýmsýz yargý" lafýnýn arkasýna sýðýnmaklarýný ise dýþarýda hiçbir devlet adamýnýn kabul edeceðini sanmýyorum.
Bizim bildiðimizi onlar da biliyorlar...
Ýþler zordu daha da zorlaþýyor.
Yokmu bu adamlara bir cevap veren
Mesela Pastor denince benim aklýma tek sutte ki mikroplarý öldüren Fransýz doktor Pastor gelir metodda pastorizasyon +100 C de Sterilizasyon mikroplardan arindirma
Yaklaþýk 50 ye gircem 2 seneye papaz la rahibi duydum Pastor yeni moda galiba
Pastor u serbest býrakýn denince anlasilmiyo anlasilmadigi icin býrakýlmiyo. Doðru kelimeyle denesinler birde sanslarini.
Papaz yada rahip. Büyük din alimi ise de piskopos
Otekileri bilmiyokkine
Amerikan Hazine Bakanlýðý’na, uluslararasý mali kuruluþlara 'Türkiye’ye yardým etmeyin ve kredi açmayýn' çaðrýsý yapma yolunu açacak tasarý bugün Senato’nun Dýþ Ýliþkiler Komitesi'nde oylanacak.
Komite toplantýsý Kongre binasýnda yerel saatle 10.00'da (TSÝ 17.00’de) baþlýyor.
Komitenin gündemi bugün hayli yoðun olduðundan Türkiye ile ilgili 'Turkey Financial Institutions Act' adlý bu tasarý gündemin üçüncü maddesi olarak görülüyor. Yani bunun oylanmasý Türkiye saatiyle 18.30 ile 19.00 arasý olabilecek."
Pence'in tehdidinden sonra, sabah burada paylaþtýðým Serdar Turgut haberi daha da önem kazandý...
Ne papazmýþ ama dolarý bir indiriyo bir kaldýrýyo geçen demiþtim bu papaz bir sonraki celsede beraat eder abd ye gönderirler.
Çinden 3,6 milyar dolarlýk çerezlik kredi vaadi haberi veriyor damat...
Kanal Ýstanbul yatýrým maliyeti þimdilik 25 milyar dolar...
Bankalarýn batýk kredi tutarý (yeniden yapýlandýrýlandýrýlan kredilerin yeni taksitlerinin ödeme durumu nedir acaba?) ne kadar milyar dolar?
Kýsa vadeli dýþ borç ve dýþ açýk tutarý belli.
Hani Maliyeci diliyle söyleyeyim..
Çin'den gelecek 3,6 milyar dolar kredi, bizim derdimize damga vergisi bile olamaz...
Aslýnda damat yavaþ rotayý göstermekte. Önemli husus bu.
Yer Ýmleri