F.Altaylý tastamam benim gibi düþünüyor..
Gelecekteki IRAN operasyonu öncesi bendensin deðilsin savaþý bu..
F.A devamýný getirmemiþ..
Taþýnma demiþ..
TR rusya ve iran ve çinden yana tavýr alýrsa ABD ile iliþkiler koparsa bu 3. dünya savaþýnýn baþlangýcý demektir..
Bence bu pim çekildi idi ve artýk saflar belirginleþiyor..
TR bir safa zorlanýyor..
Her türlü 3. dünya savaþýna doðru adým adým gidiyoruz..
Bloomberg deki video açýk..
ABD ile iliþkilerimiz bitmiþ bile olabilir..
Bence TR rusya iran ve çin safýna katýldý..
Nato dan çýkýþ için çalýþmalar da baþlayacak demektir..
Tabi o zaman suriye de karþý karþý ya olduðumuz güçler friendly den hostile a dönüþecek bir anda..
ABD-ingiltere-israel-AB (her ne kadar þimdilik ABD karþýtý gibi gözükseler de)
Çin Türkiye rusya ve biz..
Burada bir soru iþaretide araplar..
Doðu batý savaþý start almýþtýr..
Oooooowww bu konuyu o kadar tartýþtýk ki..
Her seferinde pek inanmadýn bana..
Gund, Allah aþkýna sen nereden bakýyorsun EM grafiklerine..Mart-Nisan'dan itibaren ZAR,BRL,CNY,MYR,PLN, RUB vb.. nereye bakarsan bak bir kere yükseliþ baþlamýþ EM'lerde, deðil mi?..DXY o zamandan beri nereye gelmiþ..bu deðilse, sence bu EM kurlarýnýn yükseliþinin sebebi ne..
Dersen ki biz Aðustos civarý bu muadillerimziden iyice ayrýþtýk..tamam, malum ABD ile kriz belli..þunu yapacaklar, þöyle bir pakt kuracaklar vb. okeydir..ayrý konu..
Þimdi ben kýsaca þöyle söyliyeyim..ben (kendimce) paranýn yönünü takip etmeye çalýþan birisiyim..örnek vermek gerekirse binanýn temelini..ha siyasal olaylar temelin üzerine bir kat inþa eder, sonra bir kat daha, bunlar benim açýmdan sonraki konular..yanlýþ anlaþýlmasýn siyasal konular önemsizdir demiyorum ama parasal konularýn siyasal konular üzerindeki belirleyeciliði daha ön plandadýr diyorum ben..bu konuda herkes farklý düþünebilir tabiki..
Demiþsin ki cari açýk her zaman vardý..devam edeyim birazdan..
Þu grafiði pek çok kez yayýnladým buralarda..ilki Ocak ayý civarý idi..belkide kaçýrdýn ama o günlerde Türkiye kýrýlgan beþliden ayrýlýp daha alt katagoriye geçmiþti..o günlerde ve daha sonrasýnda FED'in sýkýlaþtýrmasýndan dolayý kýrýlgan beþlidekilerin pek etkilenmeyeceði, çünki genelinin cari açýklarýný azaltmýþ olduklarýndan bahsediliyordu..þimdi sence aþaðýdaki grafikte kýrýlgan beþlide olacak kadar güçlü gözüküyormuyuz..yada sermaye çýkýþlarýna karþý koyma gücümüz var mý, yada varmýydý?
Devam edeyim birazdan..
Az önce Aralýk ayýna doðru bu baþlýkta bir nostalji yaptým..o zamanlarda birisine demiþsin ki bir parça taþlama yapýlabilir, bunda bir sakýnca yok..bende affýna sýðýnarak belkide bir özeleþtiri anlamýnda sana biraz taþ göndereceðim þimdi..ama kafayý yarmadan..![]()
Ha herkes yanýlabilir, yanýlmak tabiatýmýzda var..ama olanlardan ders çýkarmak ayrý bir konu..sevgilerimle..
Yandaslar haric butun turkiye nefesini tutmus yarin sabahki asya piyasasindaki dolar-tl degerini bekliyor
Yer Ýmleri