Originally Posted by
selka
Boþverin SN.Tospa.. Canýnýz saðolsun...
Yabancý ile aramýzdaki fark Türklerin tartýþma adabý ve karþý tarafý dinleme gayreti içinde olmamamýz...
Trafikte, yolda, okulda, hastanede, klavye baþýnda çok kaba vahþi ve saygýsýz olabiliyoruz...
Ýþin tuhaf yaný herbirimiz bundan þikayetçiyiz... Ancak bunu düzeltmek için bireyin kendinden baþlamasý gerektiðini bilemememiz..
Buna bende dahilim... Bende bazen kaba, anlayýþsýz olabiliyorum...
Lakin ÞARK kültürü tarihte asla rasyonel olamadý ve asla da olamayacaktýr... Batý her zaman rasyonel idi asla duygusal olamadýlar..
Hatta benim þu an ki tepkim dahi DUYGUSAL farkýndayým çünkü bende bu kültürün bir ürünüyüm..
Yabancý her zaman bizleri yenecektir... Her zaman onlarýn izin verdiði ölçüde oyun oynayabileceðiz..
Çünkü tartýþma kültürümüzde birbirimizden bilgi alýþ veriþi deðil; fikrini karþý tarafa dikta ettirme kültürü var... Doðru olmasa bile..
O sebeple,
Tüm yazdýklarýmý ben sildim...Yalnýz sizlerin alýntýladýklarýnýzý silemedim....
Bloomberght sizlerin duymak istediklerini söylüyor çünkü onlar Yabancý Fonlarý yöneten tipler... Ve yabancýnýn kanalý....
Bende onlarýn dediklerini yazdým..
Herkes mutlu oldu... Ne güzel... Ýnþallah USD 9 TL olur.. Sizlerde bu yazýmý alýr yapýþtýrýr beni de utandýrýrsýnýz...
Buralara epey bir süre yazmama kararý aldým..
Kalýn saðlýcakla... Bol kazançlar dilerim....
Yer Ýmleri