Kottan çýkarýlan paylarýn tekrar Borsa kotuna alýnmasý
Madde 28- (1) Yönetim Kurulu, ortaklýðýn baþvuru yapmasý durumunda Borsa kotundan
çýkarýlmýþ olan paylarýn tekrar kota alýnmasýna karar verebilir. Borsa kotundan çýkarýlan paylarýn
kottan çýkma koþullarý saklý kalmak kaydýyla tekrar Borsa kotuna alýnabilmesi için,
a) Borsa kotundan çýkarýldýðý tarihten itibaren 1 yýl veya daha az bir süre geçmiþ ortaklýk
paylarýnýn,
1) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b), (e) ve (h) bendlerinde, 24 üncü
maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (c) ve (d) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b), (ç)
bendlerinde ve 26 ncý maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b) ve (c) bendlerinde sayýlan nedenlerle
kottan çýkarýlmýþ olmasý durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmýþ olmasý ve varsa
Yönetim Kurulunun kararýnda belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý,
2) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (c), (ç), (d), (f), (g) ve (ð) bendlerinde,
24 üncü maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (a), (b) ve (ç) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci
fýkrasýnýn (c), (d) ve (e) bendlerinde ve 26 ncý maddesinin 1 inci fýkrasýnýn (ç) bendinde sayýlan
nedenlerle kottan çýkarýlmýþ olmasý durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmýþ olmasý,
varsa Yönetim Kurulunun kararýnda belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý ve bu
Yönergenin ilgili maddesinde aranan kota alma þartlarýnýn tamamýnýn saðlanmýþ olmasý,
b) Borsa kotundan çýkarýldýðý tarihten itibaren 1 yýldan daha fazla bir süre geçmiþ olmasý
durumunda, kottan çýkma nedenlerinin ortadan kalkmýþ olmasý, varsa Yönetim Kurulunun
kararýnda belirtilen diðer þartlarýn yerine getirilmiþ olmasý ve bu Yönergenin ilgili maddesinde
aranan kota alma þartlarýnýn tamamýnýn saðlanmýþ olmasý
DEVAMIDA ÝLGÝLÝ KOTASYON YÖNETMELÝÐÝNDE bulabilirsiniz
1 sene içinde iþi bitirmesi lazým

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri