Transtürk Holding A.Þ. Sermaye Piyasa Kurulunun II-15.2 Sayýlý Tebliði Uyarýnca Yapýlan Açýklamadýr. 19.11.2018
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Sirke...umAciklamalari
Iyi haber bunlar gelecek ne göstercek ..bundan sonrasi kýsmet .. yeni ygk baþkanýmýz hayýrlý olsun ..
SM-G925F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marka Yatýrým Holding açýklama yapmýþ Mine Tozlu Hanýmefendiyi dolandýrmýþlar týpký Transtürk Yatýrýmcýlarýnýn baþýna gelenler gibi... Sanýrým Su Testisi Su Yolunda Kýrýlmýþ
English
[https://www]
Bildirim Sorgularý
Þirketler
Fonlar
KAP Hakkýnda
MARKA YATIRIM HOLDÝNG A.Þ.
MARKA
Gönderim Tarihi
21.11.2018 19:32:52
Bildirim Tipi
ÖDA
Yýl
-
Periyot
-
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Özet Bilgi
Þirketimiz Yönetim Kurulu Baþkaný
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *YATIRIMCILARIMIZIN**VE*KAMUOYUNUN DÝKKATÝNE
*************************Marka Yatýrým Holding**ve yönetim kurulu olarak son dönemde yaþadýðýmýz süreçleri Kamuoyu ve siz deðerli Yatýrýmcýlarýmýzla paylaþma ve bilgilendirme gereði hasýl***olmuþtur.
*
1-******21.06.2018 tarihinde Lider Adana adlý firmanýn eski***yönetiminin yapmýþ olduðu iþlemlerin usulsüz****olduðunu**,***beyanlarýnýn yanlýþ ve**verdikleri belgelerin**sahte olduðu hususunu daha önce (21.06.2018 tarihli Kap Duyurusu ile ) kamuoyuna duyurmuþtuk. Eski Yönetim kurulu Toplam resmi borçlarýnýn 25.000.000 TL olarak beyan etmelerine**raðmen ,**Türkiye genelindeki Ýcra dairelerine 60.000.000 TL ‘den*fazla borcu olduðu ortaya çýkmýþtýr. Dolayýsý ile*LÝDER ADANA SEYAHAT TURÝZM AKARYAKIT ÝNÞAAT GIDA TEKSTÝL SANAYÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ*ile yapýlan sözleþme, sözleþme þartlarýna uyulmadýðý için***noter kanalýyla tarafýmýzca fesih edilmiþtir. Ýlerleyen süreçte Lider Adana***firmasý**Mehmet Sýddýk ALGÜNERHAN ‘a Nominal deðer üzerinden bu zamana kadar yapmýþ olduðumuz masraflarýn ödenmesi karþýlýðýnda, Lider Adana ve Yeni ADANA firmasýnýn**gelirleri, Marka Yatýrým Holding ve Baðlý ortaklarýna temlik edilerek , araçlarý ve Yazýhaneleri de**Marka Yatýrým Holding ve Baðlý ortaklarý devir*taahhüdü ile Hisse Devri sözleþmesi yapýlarak**imza altýna alýnmýþtýr.
Daha sonrasýnda, Mehmet Sýddýk ALGÜNERHAN ‘ýn devir sözleþmesinde vermiþ olduðu taahhütlerinin****yerine getirilmesi ve diðer iþlemlerin gerçekleþtirilmesi için, Adana'da Marka Yatýrým Holding A.Þ'nin baðlý ortaklýðý olan**En Garanti A.Þ**Firmasýnýn þubesi açýlmýþ olup, Yaðmur Sinç isimli þahýs da Müdür olarak atanýp ,**En Garanti A.Þ**adýna iþlemleri takip etmek için Yaðmur Sinç'e vekalet verilmiþtir. En Garanti A.Þ****firmasýna devredilecek olan**10 Adet Temsa markalý arabalarýn borç yapýlandýrýlmasý yapýlarak 115.000 Euro kredi borcu**Mehmet Sýddýk ALGÜNERHAN ‘ýn þirketi adýna tarafýmýzca ödenmiþtir. Toplam borcunda**En Garanti firmasýna temlik edilerek , otobüsleri devretmek þartýyla Temsa**firmasýyla da mutabýk kalýnmýþtýr.
Bu süreçte Adana da En Garanti þirketinin þube açýlýþýnýn ardýndan ne yazýk ki**Mehmet Sýddýk**ALGÜNERHAN ,ýn**beyin kanamasý geçirerek vefat ettiðini öðrendik.
Daha sonrasýnda***Mehmet Bey'in vefatýný**fýrsat bilen bu kiþiler**görevini kötüye kullanma yoluna gitmiþtir. Mehmet Bey'in vermiþ olduðu vekaletler, vefat***nedeniyle geçerliliðini kaybetmiþ olmasýna raðmen, geriye dönük iþlem yapýlarak,**Ankara ve Adana**yazýhanesi**3.þahýslara usulsüz olarak devir edilmiþtir. En Garanti A.Þ þirket müdürü Yaðmur Sinç'i tehdit ve baský altýna alarak, çalýþanlardan**Ufuk Öztürk, Fevzi Kara, da mahkemelik olduðumuz Lider Adana eski yönetimi ve Ýsmail Güllüoðlu ile*beraber haraket**ederek**vekaletlerini kötü amaçla kullanýp****Marka Yatýrým Holding A.Þ'ne**ait olan**Adana ve Ankara Þubelerini**3.þahýslara usulsüz olarak devir etmiþlerdir. Temlik aldýðýmýz gelirleri tahsil edebilmek için**þubelere**baðlattýðýmýz post cihazlarýný da sökerek, Ýþtirakçi olarak çalýþan Tanju Polat ve Ýsmail Güllüoðlu isimli þahýslarýn þirketlerine baðlayarak Lider Adana ve Yeni Adana firmalarýnýn gelirlerini zimmetlerine geçirmiþlerdir. Bu iddialar belgeli ve þahitlidir.
Ayrýca**vekalet verilen ve yetkili olan**kiþiler, Müdürlük ve vekillik görevlerini kötüye kullanarak, Lider Adana ve Yeni Adana firmasýna usulsüz olarak gönderilen resmi tebligatlarýn kesinleþmesini saðlayarak**resmi süresi içerisinde**itiraz etmemize engel olup tarafýmýza devredilecek olan otobüslerin baðlanmasýna sebep olmuþtur.
Bu Þahýslar organize bir þekilde eski yönetim ile beraber haraket**ederek, Lider Adana ve Yeni Adana Firmasýnýn**biletlerini Tanju Polat ve Ýsmail Güllüoðlu adlý þahýslarýn otobüslerini haberimiz olmadan usulsüz olarak Firma altýnda çalýþtýrarak kendilerine kazanç saðlayýp, Lider ve Yeni Adana firmasýnýn zarara uðratýlmasýna sebep olmuþlardýr.
*
*Mehmet Bey'in vefatýný**fýrsat bilen Ufuk Öztürk, Fevzi Kara, Tanju Polat ve Ýsmail Güllüoðlu Lider Adana ve Yeni Adana Firmasýna ait baðlanan araçlarý parçalayarak, Klimalarýný, motorlarýný**ve bütün deðerli parçalarýný satmýþlardýr. Hepsi belgeli ve þahitlidir. Ayrýca bu þahýslar Lider Adana ve Yeni Adana firmasýna ait telefonlarý bile para karþýlýðýnda devir etmiþlerdir. Lider Adana'yý***devir ettiðimiz tarihten sonra Lider Adana ve Yeni Adana yazýhane ve þubelerinden Marka Yatýrým Holding ve Yönetim Kurulu adýna haberimiz olmadan para tahsil ederek 3.kiþilere borçlandýrarak para aldýklarý kiþilerle sorun yaþamamýza sebep olmuþlardýr.
Ufuk Öztürk adlý þahýs ,**Ýstanbul þubesine ait olan kiralarý kendi ve eþi Hatice Hale Öztürk ‘ün hesaplarýna aktarmýþtýr. Hepsi**dekontlu**ve belgelidir.
Personele, Ýþtirakçilere ve çalýþtýðýmýz tedarikçiler için***göndermiþ**olduðumuz tutarlarý zimmetlerine geçirip, Lider Adana ve Yeni Adana Firmasýnýn gelirleri ile beraber*kendilerine menfaat saðlamýþlardýr.
*
*
Malumunuz olduðu üzere, Lider Adana ünvanlý þirketin eski yetkilileri ve yukarýda ismi geçen kiþiler**tarafýndan gerçekleþtirilen hukuk dýþý iþlem ve eylemler nedeniyle bu þirket ile olan baðlarýmýzý koparmýþ olmamýza raðmen ve de**söz konusu þirketin eski yetkilileri ile**iþbu sözleþmenin feshine ve kendilerine keþide edilen ihtarnamelere**raðmen, Hisse Devri için**uhdelerinde bulunan toplam 2.200,000TL bedelli çekleri tarafýmýza iade etmemiþ olup,**kötü niyetle 3. Kiþilere ciro etmiþ ve Ýdil Ýcra Müdürlüðü'nün 2018/155Esas sayýlý dosyasý aracýlýðýyla iþleme koymuþlardýr. Hisse Devir sözleþmesindeki belirtilen þartlara uymayarak, Devir için verilen bu çekleri 3.þahýslara Ciro edilmeyeceðini**beyan**etmelerine raðmen sözleþme taahhütlerine uymamýþlardýr. Konuyla alakalý olarak tarafýmýzca Adana Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn 2018/62814S. Numaralý dosyasý ile suç duyurusunda bulunulmuþ olup, soruþturma devam etmektedir.
*
2-*******Lider**Adana ve Yeni Adana adlý þirketlerin eski yetkilileri, Murat Yýlmaz, Ali Mutlu ve Erdal Çetin adeta meslek haline getirmiþ olduklarý hukuk dýþý iþlem ve eylemlerine durmaksýzýn devam etmiþler, bu sefer**Marka Yatýrým Holding A.Þ. yönetim kurulu Baþkaný Mine Tozlu Sineren ,Yönetim Kurulu üyeleri Zeynep Aþkýn Korkmaz ve**Ferhan Aral ile**þirketimiz ile hiçbir ilgisi olmayan iþ adamý Serdar Sözbir'in imzalarýný taklit etmek suretiyle 25.000.000TL( yirmibeþ milyon türk lirasý ) bedelli sahte bir senet tanzim ederek tedavüle çýkarmýþlardýr. Söz konusu sahte senede istinaden ihtiyati haciz kararý alarak***ve yönetim kurulu üyelerinin tüm malvarlýklarýna ve banka hesaplarýna haciz þerhi iþlenmiþ bulunmaktadýr. Konuyla alakalý olarak tarafýmýzca Ýstanbul 18.Ýcra Hukuk Mahkemesi nezdinde 2018/808Esas sayýlý dosya ile imzaya ve borca itiraz davasý ikame edilmiþ olup, yargýlama devam etmektedir.
Yukarýda bahsi edilen 25.000.000 TL lik senetteki imzalarýn sahte olmasýndan dolayý, senet inceleme için Bilirkiþiye gönderilmiþ olup imzalarýn tarafýmýza ait olmadýðý raporu geldiði an kamuoyuna ve yatýrýmcýlarýmýza duyurulacaktýr.
*
Ayrýca Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý nezdinde 2018/159719S. Numaralý dosya ile suç duyurusunda bulunulmuþ olup, soruþturma devam etmektedir.
*
*
Bu Sebeple Yönetim Kurulu Baþkaný Mine Tozlu Sineren ve Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Aþkýn korkmaz'ýn þahsi hesaplarýnda bloke olmasýndan dolayý 02.05.2018 tarihinde verilen**Hisse geri alým taahhüdü yerine getirilememiþtir. Yukarýda bahsetmiþ olduðumuz kiþilerin þirketimize vermiþ olduðu zararlar Yönetim Kurulumuzun vermiþ**olduðu**maddi ve manevi destekle giderilmeye çalýþýlmýþtýr.**Bahsi geçen hususlar belgeli ve dekontludur.
Tüm gayret ve çabasý ile Ansa Yatýrým Holding A.Þ'yi gözaltý pazarýndan çýkararak Marka Yatýrým Holding olarak yoluna devam eden**Yönetim Kurulu'muzun**fedakarlýklarý***gözardý**edilmeyere k, verilen emeklerin boþa çýkmamasý için yatýrýmcýlarýmýzý þirkete destek olmaya çaðýrýyoruz.
Þirketimiz bu usulsüz iþlemlerden dolayý zor bir süreç ten geçmektedir.
Sonuç olarak, her türlü tehdit, þantaj , kötü manipülasyonlarla**ve þikayetlerle yalan beyanlarda bulunarak þirketimizi***itibarsýzlaþtýrmak**istenmektedir. Bunlar ile ilgili her türlü**þikayetler**Marka Yatýrým Holding Yönetim Kurulu olarak ilgili makamlara yapýlmýþtýr.
*
Yukarýda arzýna çalýþtýðýmýz üzere, Marka Yatýrým Holding A.Þ. ve Yönetim Kuruluna karþý haksýz ve hukuksuz giriþimlerden mütevellit 02.05.2018 Tarihli geri alým taahhüdümüzü üzülerek ertelemek durumunda kalmýþ bulunmaktayýz.
*
Tarafýmýzca iþbu haksýz, hukuksuz***ve mesnetsiz giriþimlere karþý cezalandýrmalarý için yönetim kurulu olarak elimizden gelen herþey yapýlýp, ikame edilen davalar ve soruþturma safahatlarý siz deðerli yatýrýmcýlarýmýz ve kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.
Saygýlarýmýzla
*
*
Ýlgili Dava ve Þikayet Dosyalarý;
1-Ýstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2018/1099 Deðiþik Ýþ dosyasý
2-Ýstanbul 34. Ýcra Müdürlüðünün 2018/35512 Esas sayýlý dosyasý
3-Müvekkillerin imza örneklerinin bulunduðu kurum ve kuruluþlar
4-Müvekkillerin imza sirküleri ve uhdemizde buluna imza örnekleri
5-Ýstanbul CBS 2018/95941 S. Dosyasý
6-Adana CBS 2018/48315 S. Dosyasý
7-Adana CBS 2018/31790S. numaralý þikayet*
*8-Adana CBS 2018/39509S. numaralý þikayet
9-Bakýrköy CBS2018/57577S numaralý dosyasý
10-Adana CBS 2018/62814 S. Numaralý dosyasý
11-Adana CBS 2018/36797S. numaralý dosyasý
12- Adana 8. Aile Mahkemesi'nin 2018/378D.Ýþ sayýlý dosyasý (Þüpheliler hakkýnda verilen koruma tedbir 'uzaklaþtýrma' kararý)
13- Adana ve Ankara* CBS'de uyap üzerinden yapmýþ olduðumuz henüz soruþturma numaralarý tarafýmýzda olmayan sahte imzalý çeklerle alakalý soruþturma dosyalarý.(Numaralarý bilahare bildirilecektir)
14- Bilirkiþi incelemesi
15- Tanýk ve ikamesi mümkün her türlü yasal delil
16- Ýstanbul Eyüp ve Adana Baðlar**karakol ve savcýlýk**þikayetleri
17- Yaðmur Sinç, ,**Ufuk Öztürk, Ýsmail Güllüoðlu , Fevzi Kara, Tanju Polat karakol ve savcýlýk**þikayetleri.
*
SM-G950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Kurtarýcýmýz mine tozlu çamura batmýþ.
Transtürk holding kim vurduya gidiyor. Bazý arkadaþlar 1 yil içinde dönecek diyor da, kim döndürecek onu demiyorlar.
F ve emir süren döndürecek deseler inanýrdým. Diðerlerinden umudum yok.
Malûm iti öldürene sürüdürler...demiþler.
SM-G950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Þirkette yeni yönettime geçmiþtir.. internet sayfasinda ve spk bildirimlerinde gözükmektedir .. yeni yönettime baþarýlar dilerim
http://transturk.com.tr/yonetim-kurulu/
SM-G925F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri