Trademr merhaba,
Firma sahipleri hisse sayýsý çok olandan az olana doðru arayarak sermaye azaltýmý için gerekli olan %75 oranýndaki lot miktarýna ulaþmaya çalýþýyorlar.
Genel Kurulda eþ anlý sermaye azaltýmý ve artýrýmý iþleminde hisse sahiplerinin ön alým hakký olacak. Parasýný veren kendi hissesi nisabýnda katýlým yapabilir, katýlmazsa þirket sahibi alabilir. Ayrýca hisse sahibi çok param var herkesin hissesinin alacaðým diyemez. Hakký sadece kendi payýyla sýnýrlý olacaktýr.
Azaltým yapýlmasýnýn baþka bir nedeni de özsermaye/sermaye oranýný 1,25 çýkarmanýn maliyetini düþürebilmek. Yoksa 33 Milyon TL civarýnda özkaynak artýþý gerekiyor. Bu da zorlayýcý þart.
Ben bütün süreçlerde destek verme kararý aldým yönetime. Þu anda 0 olan hisselerim için baþka çýkar yol da göremiyorum.
Kimseye zorla sermaye azaltýmýna katýlma gibi durum olmayacak. isteyen ayrýlma hakkýný kullanabilecek diye düþünüyorum Genel Kurulda.
Saygýlar.
Ýsaacx benim tarafýmdan baktýðýnýzda sorun yok. Sermaye artýrýmýna katýlýrým. Þahsen katýlýp olumlu oy da kullanacaðým. Herhalde ben yanlýþ ifade ettim. ÝZÝN ALAMAZLAR bu þekilde. Sizinle çayýnada iddiyada girerim. Bakýnýz kurulun yazýlý olmayan ilkesel kararý vardýr. Bu bize çok zaman kaybettirir. Azaltýmýn nedeninide çok iyi bilirim. 1,25 bir yazýlý kuraldýr borsa istanbulun. Yazýda önümde. Bunlarda bir sorun yok. Ýyide bilirim.
Ýzin alabilecekleri tek yöntem azaltým ve tahsisli sermaye artýrýmý. Yoksa bende sermaye artýrýmýna katýlmak istiyorum. Neyse yakýnda görürüz
Sermaye azaltýmý eþanlý tahsisli sermaye artýrýmý olabilir, ama hem azaltým yapýp hemde normal sermaye artýrýmýyla borsaya dönemez bencede. Açýkcasý normal sermate artýrýmýna onay vermek de bana mantýklý gelmiyor. Zaten sýfýr dediðimiz hisselerimiz için üste para vermek demek ve döneceðide iþlem sonrasýnda da meçhul. Katýlacaklar yada adým atacaklar iyi araþtýrsýn. Kimse sizin iyliðiniz için bu iþe giriþmedi kendi kar ve çýkarý için giriþti, buda norma olan zaten. Ýþtirak olarak eklenen/eklenecek þirketleri de araþtýrýn derim. Umarým herkes kaybettiði parayý kurtarma fýrsatýný yakalar.
Ykykyk O þöyle oluyor. Katýlmazsýnýz sermaye artýrýmýna haklarýnýzý taahhüt eden kullanýr yani þirket sahibi. O yüzden herkes olumlu oy kullanmalý daha sonra artýrýma katýlmayabilirsiniz . Süreç þöyle iþliyor. Yönetim kurulu kararý sonrasýnda baþvuru spk ya o yaklaþýk 3 ay sürüyor sonrasýnda genel kurul daha sonra artýrým
Ýki kurumu karýþtýrmayalým. Spk sermaye artýrýmýna izin verir borsa istanbul hem spk dan görüþ alýr hemde kendi deðerlendirmeleriyle karar verir kota dönmeyi daha sonra
Yer Ýmleri