Anladım hocam.Ümit Deniz'le çok defa görüşmeme rağmen,Mehmet Bulut ile şimdiye kadar 2 defa görüştüm.İlki geçen seneki genel kurula katılım ile ilgiliydi.Vekalet vereceğim,katılımcı listesini siz mi hazırlayacaksınız dedim o zaman.Bana "kaç hisseniz var ki,genel kurula nasıl katılacaksınız" dedi.Senin TTK diye bir kanundan haberin yok herhalde,1 adet olsa da vekalet veririm dedim ben de.O zaman notumu verdim kendisine,daha sonraki görüşmemizde de saçmaladı nitekim...
Bu konu açılmışken,SPK'nın cezai yaptırımının rücusuna ilişkin oylamada bizim oylarımız etkisiz.Gidersem kavga edeceğim,geçen sene vekalet verdiğim arkadaşım dahi kavga edip geldi.
Dilerseniz katılalım.Ya da hiç strese girmeden elektronik katılım yapalım,benim tercihim bu yönde.Çünkü:
"Elektronik ortamda görüşlerin değerlendirilmesi (okunması, cevaplanması vb.) başkan tarafından ilgili düzenlemeler çerçevesinde yapılır. Elektronik ortamda gelen sorunun okunmaması veya cevaplanmaması, fiziki katılımcının sorusunun cevaplanmaması veya haklarını kullandırılmaması ile aynı hukuki sonucu doğuracaktır."
https://egk.mkk.com.tr/egkweb/Sss.jsp
Nûn
Şundan dolayı hocam:
"Şirket'in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir."
-----
Sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyesi yoktur diyecekler,böylece Şekip ve Serdal rücu oylamasına katılabilecek ve hatta hiçbir rücu durumu doğmamış olacak.Ceza doğrudan şirket tüzel kişiliğine patlamış olacak...
Nûn
Yer İmleri