þimdiye kadar niye hiç bir hükümet yapmamýþ o zaman diye sorarlar adama
borç konusuna takma borç alabiliyorsan ödeme imkanýn var demektir
günlük hayatta da öyledir ödeme imkanýn olmadýðýný bilinsin en yakýn kankin bile sana borç vermez
bir de geliþmiþ ülkelerin borç tutarlarýna bir bak istersen þaþýrýrsýn
Beyler bu baþlýðýn sahibi olan zat sahibi olduðu basliktan Atatürk ile ilgili ve Cumhuriyet Bayramýmýzý kutlayan bir mesaji göndermiþ mi? Göndermemiþ gönderemez de.. Bu zat-i dikkate alýp cevap verip yazdýðýnýz icin hepinizi burada kiniyorum ! En basitinden þuan kýçýnýn uzerine oturmuþ rahat rahat buraya mesaj atabiliyorsa , cikip disarida özgürce , savaþ icinde olmadan bir yerin mandasý olmadan yasayabiliyorsa buna sebebi olan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaþlarýný anmayan , ülkenin Cumhuriyet Bayramýný kutlayamayan bir zatdan ne kendine ne de ülkesine faydasý olur ancak ahkam keser aciz kiþileri aydýn diye paylasir bunuda marifet sanar.. Þimdi vir vir zir zir yazacaktýr ama gerçek buraya bir Cumhuriyet bayramý mesajý atmaktan aciz olduðudur.. 15 Temmuz için baþlýk açýp mesajlar atan ülkenin en önemli bayramýnda 1 mesaj atmak yerine hala ahkam kesiyor.. Bu acizliktir.. Býrakýn bu acizlikle yasasýn kendi kendine çalýp oynasýn !
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
O bahsettiðin eski hükümetler fabrika üstüne fabrika yaparak senin dedene, babana iþ aþ verdi. Osmanlý köylüsü daha sigorta ne manaya gelir bilmezken o sattýðýn fabrikalarda sigortalý iþçi olarak çalýþmaya baþladý.
Sana parayý nerden buldun? diye sordum cevap veremedin hocam.
Senin yerine ben cevaplayayým.
Bugün 94. yýlýný kutladýðýmýz bu cumhuriyetin malýný mülkünü haraç mezat satarak duble yol vs vs yaptýn.
Peki o satýlan þeylerin karþýlýðý yukarda yazýlanlar mý? Hayýr.
Ayrýca "el þeyiyle gerdeðe girme" der bi atasözümüz.
Sana ne bana ne elalemin dýþ borcundan, sen kendi borcunu düþünsene, sen kendine bak.
Þöyle bi gerçekte var, dýþ borç alacak durumun kalmamýþ, zira itibar gitmiþ ve varlýk fonunun içinde kalan cumhuriyetin
94 yýllýk birikimi olan geriye kalanlarla rehinle para arýyosun, n'aber?
Bu topraklarda 3 tane borçlanma yüzünden ülke çöküe gitti.
-Birincisi abdulhamid denen o padiþah (ayrýca o padiþah müsveddesine saygý filanda duymuyorum) yüzünden sevr dayatýldý ülke parça parça oldu sebebi ise batýlý devletlerin alacaklarýný tahsil edemeyiþi yüzünden. Borç o kadar büyük ki donunu da satsan ödeyemiyosun.
-Ýkincisi a menderes dönemi borçlanmasýdýr ve ardýndan gelen 1975 yokluk yýllarý (tabi içinde dünya petrol krizi de var)
-Üçüncüsü de t. özal dönemi umarsýz borçlanmasý 2001 finans krizini getirmiþtir.
**
Þimdi önümüzdeki yýllarda çýkacak olan piyangoyu hesap ediyoruz sen kalkmýþsýn, baþka devletlerin borcunu bana göstererek
ali cengiz oyunu yapýp kandýrmaya çalýþýyosun hocam
.
"Azcýk dürüstlük" .... Kesin bilgi yayalým
þimdi utandýnýz mý
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=13902
Gec bunlarý.. Dün yazilmis baska baslikta iki mesaj.. Ýstekli olan insan kendi baþlýðýna atar.. Atýlan mesajda bile cumhuriyet ile demoktorasi arasýndaki fark peþinde.. Senin zihniyetini ve niyetini kafeye yazdigin mesajlardan herkes biliyor.. Neyse buraya yazýp baþlýðý hareketlendirmeye gerek yok , kendin çal kendin oyna.. Bol bol Turkiye'nin aydin ismi konacak son kiþisi olabilecek dilipak paylaþýmý yap..
Dilipak yazýsýnýn %1 'i kadar Atatürk 'ü Ýsmet Ýnönü 'yü ve diger deðerli aslanlarý ilgilendiren mesaj atmazsýnýz ama 15 temmuz denilse baþlýk bile açarsýnýz.. Sizi gibi sahte sevdalilar sizi.. Haydi kaldigin yerden devam et
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri