Bence de 3 TL fiyatý bu performansla hak ediyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bence de 3 TL fiyatý bu performansla hak ediyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yayýnlanan mali tablolar ile eki beyan ve faaliyet raporunu hýzlýca inceledim: özetle:
-son 5 yýlýn en iyi performans gösteren yýlýný yaþamýþ, büyüme ve karlýlýk yükselirken mali yapý daha da güzlenmiþ,
-finansal borçlar toplamý tl 50 kt civarýnda, cari oran ve borçlanma rasyolarý çok pozitif ama þirket borcu zaten sevmeyen bir stratejiye sahip,
-baðlý ortaklýk ve iþtiraklere bakýldýðýnda, ve de ortaklar ve iþtirakler ile yapýlan ticari iþlemler incelendiðinde, maalesef yatýrýmcý olarak Gentaþ kimya A.Þ. Deki payýn sadece % 15 olmasý ve konsolide mali tablolara etkisinin az olmasý üzücü. Çünkü reçine hammaddesinin tamamýný kimya AÞ den almasýna raðmen (bu þirketin ortaklarý gentaþ ýn ortaklarý olan kiþilerle ayný) kar kimya þirketinde kalýyor maalesef. Ana firma gentaþ ýmýzýn 2017 yýlý net karý 320 ciro ile 31 mln olmasýna raðmen, kimya aþ nin 200 mln üzerindeki ciroya yine ayný kar yani 31 mln net kar var. Bu þu anlama geliyor, halka açýklýðý % 47 olan gentaþ ýn ortaklarý kimya aþ’den fayda saðlayamýyor ve kar orada kalýyor. Halbuki, bu gerçeði bilen mevcut yönetim ve karar verici hissedar yönetim kurulu üyeleri, Kimya AÞ nin parasýný vererek gerekirse biraz borçlanarak % 36 ný daha alsalar hem konsolide tablolara tüm ciro ve kar dahil olacak (600 ciro 60 mln üzeri net kar) hem de þirket çok deðerli olacak...
Maalesef karar verici onlar, faaliyet raporunu okursanýz çok açýk görebilirsiniz bu gerçeði...
-çok ortaklý görünmesi, aslýnda piyasadaki hisselerin az olmasý (meblað olarak) çok olumlu olmasýna ve bu verilerle þirket deðeri 48 mln USD deðil 100 mln USD olmasý gerekse de (borsanýn diðer. Þirketleri ile ile mukayese edildiðinde) maalesef büyük yatýrýmcý ve spekülatörler bu hiþsseden çekiniyorlar çünkü ortak satýþýndan korkuyorlar... Yine de birileri elbet bir gün þirket deðerini keþfedecektir.
-Ýtalyada yapýlan fabrika yatýrýmýnýn negatif etkileri bitmiþ...
-Euro cinsinden pozisyonun kýsmende olsa short olmasý , euronun yükseliþi dolayýsýyla aleyhte kur farklarý oluþtursa da, tabloyu major olarak etkilemiyor.
-þirketin düzenli temettü vermesi (daðýtýlabilir 30 mln tl nin en az % 20 si) bu yýl 6 mln temettü kararýnýn nisan ayýnda verileceðini gösteriyor, borsada düzenli temettü daðýtan þirket olarak uzun vadeli yatýrýmcýlar açýsýndan pozitif bir strateji. Umarým bu yýl birikmiþ ve dönem karýnýn önemli bir kýsmýný da bedelsiz olarak sermayeye eklerlerse, hem hisse daðýtýmý hem de yüksek ödenmiþ sermaye þirketi rasyolar olarak daha güçlü kýlar.
-2018 yýlý þubat ayýnda açýklanan gebzedeki 20 dönüm arsanýn yaklaþýk 6 milyon a iþtirak olan ve karý bol olan Kimya AÞ ye satýlmasý, daðýtýlacak temettünün Kimya AÞ den tahsil edileceðini gösteriyor ancak, arsanýn ucuza gitmesi eleþtiriside hiç yabana atýlacak cinsten deðil. Yinede, 2018 ilk çeyreðindeki normal kara ilave 3 mln civarýnda taþýnmaz satýþ karý gelecek.
Veriler iyi, fiyat düþük gibi, ortaklarýn borsada alým satým yapmasý kötü, daha karlý iþlemlerin Kimya AÞ de kalmasý kötü ama güçlü temel analiz verileri olan ve daðýnýk takasý olan bir hisse...
Bakalým pazartesi alaýcý satýcýlardan hangisi üstün çýkacak?
Ben gibi sabýrla bekleyenlere bol þanslar...
uzun vade devamli kazancli sirket..
arazi satýþýndan gelecek 3 milyon karýn 2018 ilk çeyrek karýna eklenecek olmasý çok güzel..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
2017 yýlýnýn son üç çeyreðinde yakalanan ortalama 80 milyon tl ciro güzel, 2016 yýlý ilk çeyrek net kar marjý %10 iken nedense 2017 yýlý ilk çeyrek net kar marjý %5 olmuþ...bunun nedenlerini bir ara yatýrýmcý iliþkilerinden sormak lazým..
ama 2018 yýlý ilk çeyrekte olasý 80 milyon ciro + olasý %10 veya %5 net kar marjý + arazi satýþýndan gelecek 3 milyon tl = sürpriz güzel bir bilanço olasýlýðýný doðuruyor...gentaþ þu anda fk 6 deðerinde iþlem görüyor...diðer hissem olan blcyt ise fk 7 deðerinden iþlem görüyor....normalde bir hissenin olmasý gereken deðeri 8 fk deðeridir...ikisinde de 2018 yýlý ilk çeyrek güzel kar getirme potansiyeli var...
bu durumda gentaþý 1,70 in altýna satmama kararý alýyorum...fk 7 deðerine göre 1,98 tl olmasý gereken gentaþ ancak 1,90-2,00 aralýklarýna gelirse ve þartlar da uygun ise ilk trade denememi yapabilirim...
hisse düþecek olursa da daha aþaðýdan maliyet düþürme imkaným vardýr...hem gentaþta hem blcyt da 2018 ilk çeyrek bilançolarýnda bulunmak istiyorum...ha tradelik bir durum görürsem yaparým ama tekrardan yerine koyarým...hiç bir þey de yapamýyorsam yerinde kalsýn...nasýl olsa çürümüyor , tarihi geçmiyor....![]()
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Görevliyim algýyý yönetirim.. saf küçük yatýrýmcý avlarým...
kahraman chakallardan aldýðým avantaya bakarým diyorsun yani...
bu hissenin bu kar ile savaþta ederi 3,x
biraz cila çekseler adam olmayý deneseler 4,x
köpürtseler reklam yapsalar 5,x
gelgel yapsalar 7,x
net...
ironi = inori
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
ne demek istediðini açar mýsýn dostum...ama beni kahraman ailesine iliþtirmen ve beni görevli gibi göstermen hiç hoþ deðil...sana yakýþtýramadýðýmý söylemek isterim....son 3-4 yýldýr bu suçlamayý ilk defa sen yapýyorsun...
bu son 3-4 yýlda zaten beni tanýyanlar tanýyor...yazdýðým ilk yýllarda hisselerdeki isabetli yorumlarýmdan dolayý bazý ky arkadaþlar beni spek olarak suçladýklarýný hatýrlýyorum....![]()
onun dýþýnda beni hisse pazarlamak ile suçlayanlar da oldu ama suçlayanlarýn hepsi de gelip özür diledi...çünkü hisse zirvelerinde pazarlanýr ben yorum yaptýðým hisseler ise genelikle en ucuz veya alýþ için en uygun yerlerinde olduðunu görünce ve bunu zaman da ispat edince gelip benden özür dilemiþlerdir...
tahmin ediyorum ki beni pek tanýmýyorsun...zamanla tanýyýnca gelip özür dileyeceðini tahmin ediyorum...tabi birazcýk vicdanýn varsa...zaten vicdanýn yoksa yapacak bir þey yok sen her þekilde bildiðini okursun....
Yer Ýmleri