Originally Posted by
behzat
deðerli kardeþlerime bir þey hatýrlatmak isterim.Bilenler bilir.
Sanýrým 2013 Eylül aylarý idi.YTM,yani Yatýrýmcý Tazmin Merkezi diye devletin oluþturduðu ve elektronik kayýt yaptýrmayanlarýn hissesini bu merkeze aktarýp milletin malýna resmen sahip oluyordu.Yani düþünün babamýn hissesi var ve benim haberim yok.Ve babam bu hisseleri elektronik ortamda katýt ettirmeden ölüyor ve bu senetler YTM'ye kalýp o da satýyor.
Sanýrým ayný durumda olan birisinin 2.350.000 lot malýna bu merkez koydu.Ve satmaya baþladý.Üstelik Bu merkzein kuruluþunda yer alan bir maddede bu mallarý satarken küçük yatýrýmcýyý maðdur etmeme ilkesi vardý.Ama YTM buna uymadý ve mirasyedi gibi senetleri satmaya baþladý.YTM'ye telefon ettim ve böyle satýþýn yasal olmadýðýný söyledim.Ama baþýndaki bayan mahkemeye baþvurmamý önerdi ve Gentaþ 1,02'yi gördü.Tabi malýn çoðunu Kahramanlar ve o tarihte spek O.A aldý.Ama O sýrada Kahramanlar düþüþe destek için 2 kez 1,08 den ve toplam 150.000 lot mal sattý.
Bunu hiç unutamadým.Ölmüþ insana tekrar ateþ etmek gibiydi.Ama tabii ki bu iþin baþýndakine bu senetler de yar olmadý.Bu yýl masasýnýn baþýnda hayata da Gentaþ'a da veda etti.Ama insanoðlu bu.Yanýndakiler besbelli bundan ders almadýlar.Eh ne diyelim? darýsý onlarýn baþýna.
Yer Ýmleri