temettüde bedelsizde gayet iyi bence, yýllardýr gentaþ'ýn takipçisiyim, her zaman beðenmiþimdir, yönetim 2000'li yýllarda güzel iþ çýkardý, bizde yatýrýmcýsý olarak karþýlýðýný aldýk tabi ki, ancak son 4-5 yýldýr yerinde sayýyor, dolar bazýnda piyasa deðeri eridikçe eridi, aile þirketi olmasýndan kaynaklý bazý sorunlar var bence, þirkete yeni bir vizyon lazým, bu þirketin baþýnda profesyoneller olsaydý þimdiye 500 milyon ciroya ulaþmýþlardý, adam gibi avrupa'ya açýlamadýlar bir türlü, avrupa olmuyorsa baþka pazara açýlýrsýn kardeþim, yönetim þunu anlamalý, 100 milyon sermayeli bir þirkete bu ciro yetmez, öyle görünüyor ki bir süre daha kendi yaðýnda kavrulacak. Kurdaki istikrarsýzlýk ciro tahmini yapmayý çok zorlaþtýrýyor, en muhafazakar tahminle bu sene ciroyu %10 artýrabilir ama yeterli deðil, ayrýca iþtiraklerin ana ortaklýk paylarýný olumsuz etkilediði durumlar var ki bunlarý önceden kestiremiyoruz, ne olup bittiðini ben þahsen anlayamýyorum. Ancak gentaþ her zaman gentaþtýr benim için, portföyümde muhakkak biraz bulunur, çünkü gentaþ hala borsanýn en ucuz bir kaç þirketinden biri ve yýllardýr biriken bir enerjisi var, sanki piyasa deðeri dolar bazýndaki açýðý kapatacakmýþ hissini veriyor insana, o yuzden bir türlü kopamýyorum gentaþ'tan.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri