31 senelik borsa geçmiþimde ben vergi dairesi ile spk bilançolarýnarasýnda çok farklý rakamlar gördüm. Ýki bilanço arasýnda çok fark olmayabilir ne durumda þirketin iþtirak portföyü yoksa yani þirket tek baþýna çalýþýyor ve bunu raporluyoraa genelde çok deðiþmeZ. Ama onlarda bile iki bilançonun hazýrlanmasýnda bazý kalemlerin gelir veya gidere yazýlmasý farklo kurallara tabi olduðu için farklý çýkabilmektedir. Gentaþ gibi bir sürü iþtiraki olan hele Gentaþ Kimya gibi bazýlarý kendi büyüklüðü ile yarýþabilecek þirketlerde zaman zaman vergi dairesi bilançosunun spk konsolide bilançosundan çok farklý çýkmasýna þaþýrmamak gerekir.
Not: yazýlanlar alým veya satým tavsiyesi deðildir. 30 senedir bitmeyen küçük yatýrýmcý muhabbetidir
2,5 milyona 11,5 milyon lira. Gentaþ için iki bilanço arasýnda fark olmaz diyen arkadaþlarma özellikle iletiyorum. Üstelik ilk üç ay gentaþ için vasat aylardýr. Baþla sözüm yok.
Not: yazýlanlar alým satým tavsiyesi deðildir. 30 seneyi aþkýn süren küçük yatýrýmcý muhabbetidirt
Gelen bilançoda afaki bir fark yok bence. Konsolide bilançoda satýþlar artacaðý için tabiki 3-5 milyon fark olacak. Vergi dairesi kötüydü bu da kötü.
Ben ne yazdýðýmýz çok iyi biliyorum. Bunu çok farklý biþey olmuþ gibi yansýtmaya gerek yok. Hele hele o arkadaþa özellikle iletiyorum gibi seviyesiz yorumlara hiç gerek yok.
Esas Faaliyet karlýlýðý bile yaklaþýk cironun %11'i
Bu kadar rekabet avantajýna raðmen cironun sektöre göre düþük kaldýðýný düþünüyorum.
maliyetler yüksek kalmýþ
artýk 5.00 ve üzeri spekülatif hareket olmadýkça oldukça zor gibi
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Çoðu þirketin en byük derdi maliyetlerdeki artýþý fiyatlarýna tam yansýtamamasý ki bu da burada görülüyor. Evet haklýsýnýz. Ama kapanmaya raðmen, okullarýn kapalý olmasýna raðmen ( gentaþ ýn satýþlrýnýn önemli kýsmo okul masa sýra ve sandalyelerinden gelir) geçen seneden fazla kar var bunu söylemek istemiþtim.
Þimdi inþallah artýk önümüzdeki dönemde okullar da açýlacak. Bu taraftan da gelir gelecek. Sezon yazlýklar için hazýrlýk zamaný. Oradan da satýþlarýn ivme kzanmasý mümkün.
6 aylýðýnýn 3 aylýktan ama özellikle 9 aylýðýnýn bu sene içinde en iyi bilanço olarak gelmesini bekliyorum. Hem okullarýn bu sene pandeminim sona ermesi ile açýlmasý ve hem de insanlarýn biriken taleplerinin ortaya çukcaðýný düþünürsek ilk üç aylýk bilançonun katlanarak sonraki dönemlere yansýmasýný beklemek çok mantýksýz durmuyor.
Not: burada yazan her arkadaþýmýn görüþleri çok deðerli. Yazdýklarým rakamsal deðerlerin farklý çýkabileceði idi. Kimseyi kýrmak istemedim.
Herkese saygýlar
Selam ortaklar, son hafta takasa ekstra 1 milyon lot çýkmýþ ortaya, kap ta bir haber bulamadým, var mý takip eden ortak ?
SM-N960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri