Konu betona gitmesin ama bana göre sürüsüne BETONCU batak sadece OHAL dolayýsýyla beyan edemiyorlar.
Þimdiki Hazine ihalelerine Piyasa Yapýcý Bankalar haricinde kimse teklif veremiyor ...
Demirbank zamanýnýndaki ''piyasa '' bugünden iyiydi bence ! En azýndan piyasa vardý.
Þimdi piyasa miyasa yok.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Genelde Eylül ayýnda turizm gelirlerinden dolayý cari açýk fazla çýkmazdý..bu sefer öyle olmamýþ; cari açýk 4.53 milyar dolar çýkmýþ..Eylül ayýnda biz dolar 3.4-3.5 felan uðraþýrken hatýrý sayýlýr bir portföy yatýrýmý girmiþ ve bu cari açýðýn bir kýsmýný kapamýþ..demem þu ki, kýþ aylarýnda dövize daha fazla ihtiyaç duyulacaðýndan tahminim daha fazla portföy yatýrýmýna(namý diðer sýcak para) ihtiyaç olacak..girer mi, belli olmaz..ABD'de enflasyon düþük çýkar..hayde risk-on mod'a geçelim..olur mu, bilmiyorum..tabiki faiz seviyesi, büyüme oraný, dolarda gelinen seviyeler gibi pek çok etken de göz önünde bulundurulmalýdýr..
Hele 3.89 geçilsin sonrasýna bakarýz..........3.89 da büyük birileri betonlama yapmýþa benziyor...........
Walla globalde bir þekilde ''risk off'' modu baþlasýn..beton felan hikaye olur..
Az önce bir yerden okudum, Eylül'de 3.4 milyar dolar portföy yatýrýmý girmiþ ülkeye..dolayýsýyla herþey büyük oranda dýþ dünyaya baðlý diye düþünüyorum..
Biz sadece sürüklenmekle meþguluz..Kýsaca dolar girerken uçuyoruz, çýkarken operasyon çekiliyoruz..![]()
Yer Ýmleri