@Mohikan
sende zor sorular sormussun yaf![]()
@Mohikan
sende zor sorular sormussun yaf![]()
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Abi kýzýyosun sonra bence cevabý ASELSAN tahtasý versin.
Bak tel tel 10 liraya doðru süzülüyor)
Bu arada 13 liradan almak varken 45 den alan dallama varsa kendi problemi
Ben elimi boþaltýp sadece Parsan la izliyodum ama dün ve bu sabah bolca ASELSAN topladým..
Abi seni insan olarak severim, genel kültürüne ve teknik bilgine birþey söylemek benim haddim deðil,
Ama aþkla iþi çok karýþtýrýyosun.
Kafanýn arka tarafýndaki siyasi beklentiler reel gerçekleri kaçýrmana sebep oluyor..
Sonra korkunç hatalar yapýyorsun arada..
ASELSAN gibi kaðýdý Suriyelilere baðladýn ya... pessss...
Yýllardýr topladýðým Aselsanlarý, 45 üstü veririm,en pahalý 13 den aldým zaten, 45 üstü zaten bir yýl için çýlgýnlýktý..
Klasik halka arz rallisi. 30 ortalama ile aldýklarýmý, 40 üstü gazlarým, bu arada bilanço,bedelsiz falan duruma bakarýz..
Olmadý durur, akmaz,kokmaz Asiller..
Yeni gözdem Parsan, 6 aydýr topladým, sana 100 üstünde vericem onlarý)
Ben iþime bakarým, tavuk mu yumurtadan, yumurtamý tavuktan çýkar, ona sen kafa yoruyorsun yeterince)
ASELSAN
konusuna müsadenizle ben de birkaç ekleme/düzeltme getirmek istiyorum.
haziran da buzdaðýnýn üstünü görüyorsunuz dediðimde bu fiyatlarýn komik kalacaðýný bugünde savunuyorum.
ASELSAN ve sahibi olan TSKGV(TSK Güçlendirme vakfý) kuruluþ amacý :
KURULUÞ KANUNU
Kabul Tarihi : 17 Haziran 1987
Kanun No. : 1987-3388
Resmi Gazete : 25 Haziran 1987
MADDE-1 :
Bu Kanunun amacý; milli harp sanayimizin geliþtirilmesi, yeni harp sanayi dallarýnýn kurulmasý, harp silah, araç ve gereçlerinin satýn alýnmasý suretiyle Türk Silahlý Kuvvetlerinin savaþ gücünün artýrýlmasýna katkýda bulunmak üzere Türk Silahlý Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfý’nýn kurulmasýný saðlamaktýr.
Yani bir ABD silah üreticisi þirket gibi amaç KAR deðildir.ne varlýk fonu, ne suriyelilerin konuyla,ne bütçe yamasý nede seçimle alakasý yok.
vakti zamanýnda giderlerini karþýlamakta zorlanan vakfýn, hisseleri halka arz edilirken amacý aselsan'a devlet bütçesi haricinde kaynak yaratmaktý.bunu zamanýnda ereðli ve kardemir içinde yaptýlar.
Bugünde halka arz edilirken amaç farklý deðil.iddia ettiðiniz gibi halka arzdan gelecek para KANUN gereði baþka amaçlarla KULLANILAMAZ.
ASELSAN ýn bu paraya ihtiyacý varmý ?
Bence evt.bir þekilde daha çok kaynaða ihtiyacý var.bunun sebebi:
artan sipariþler/stoklar ve geri ödemelerin teslimden sonra yapýlmasý.(özellikle dýþ satýmlar)
ASELSAN ý bugün tek þirket olarak düþünmeyin.Baðlý yada iþtiraki 13 þirketi var.bunun haricinde OSTÝM de 50 özel firmaya/yüklenici firma olarak iþ veriyor.TSKGV ýna baðlý ASELSAN a çalýþan onlarca þirketi saymýyorum bile.Velhasýl silah konusuyla ilgili duyduðunuz bir haber içerisinde baþka bir firma ismi zikredilse de o cihazýn /ekipmanýn/malzemenin içinde bir þekilde ASELSAN vardýr.
Ýçinde olduðum için biliyorum:DONANMANIN artýk yabancý menþeili cihaz/eçhize/sistemleri ASELSAN markalarý ile deðiþtiriliyor.Yeni üretilen yada ihraç ettiklerimizde bu oran %95 lere çýktý.TSK nýn yenilenme ihtayacýnýn nerdeyse tamamýnda ASELSAN ismi var.Ýhracat konusu kimsenin zikredemediði rakamlara geldi ama resmi açýklama yapýlamaz.Bakanlýk izni olmadan ne alýnan sipariþ nede satýlan mallarýn açýklamasý yapýlamaz.IMKB sadece ASELSAN a bu konuda esnek davranýyor.buda yine kanun gereði.çok yakýnda SUUDÝLERE gemi satýþlarýný haberlerden duyarsýnýz.bu gemilerin sistemleri ASELSAN üretimi.
þimdi diyeceksinizki artýk yenilendi yapýldý bitti.hayýr.asýl konu bundan sonra baþlýyor.her satýlan malzemenin yedek parçasý/bakýmý/eðitimi/onarýmý yine ASELSAN tarafýndan yapýlacak.
Vakti zamanýnda ABD bize 1 milyar dolara 5 gemi sattý.bunlarý idame edecek yedek parçalara biz 10 milyar dolar ödedik.
gelecekte ASELSAN ýn gelirlerini hesaplayamazsýnýz bile.
ABD vize olayýndan sonra bu konularda hiçbir yerde net analiz araþtýrma tablo bulamayacaksýnýz.Ayný OYAK ta olduðu gibi büyüme yýllar sürecek ve sonunda
Þahsi fikrim ASELSAN ýn kottan çýkarýlmasý yönündendir.çünkü buradaki kar ile vakfýn diðer baðlýlarýnýn giderleri karþýlanýyor.
yada birgün hükümetin biri kalkar kanunu deðiþtirir yada silah üretim/satým politikasýný deðiþtirir o zaman herþey terse dönebilir.ekonomik riskten çok siyasi riski sizin grafiklerinizdeki rakamlarýn da altýný gösterebilir.yani birgün sizde haklý çýkacaksýnýz ama o gün bugün olmaz inþ.:d
saygýlarýmla
Teknik analizler daima geçmiþ fiyat hareketlerine bakarak ileriyi görmeye çalýþýrsa da, her analist ayný verilerle ayný sonuca varacaðýndan kimse para kazanamaz.
Önemli olan analizlerde görülmeyenleri görebilmektir ki bu da temel analizle olur.
Temel analiz, diðer sistematik olan ve olmayan risk unsurlarýyla birlikte deðerlendirildiðinde sonuca götürebilir yatýrýmcýyý veya analisti.
Eðer bir de þirket özelinde olasý beklenmeyen bir yeni proje veya ciro, kar arttýrýcý geliþmeler de saptanmýþsa, iþte Temel analiz burada daha saðlam al verir bu durumu teknik analistler göremeyeceðinden Temel analiz yöntemleri yatýrýmcýlarca iyi bilinmelidir.
Beklentili hisselerde keriz silkelemelerine dikkat edilmelidir.
30 aldýklarýmý 40 üstü 45 verýrým dýyorsun...sonra olmazsa durur akmaz kokmaz dýyorsun...ben anlayamadým aselsan 45 mý olacak yoksa akmaz kokmazmý olacak...þimdi sn. mohýkana reel davranmýyorsun dýyen býrý olarak aselsandaký realýtený pek anlayamadým..hedef 45 mý..yoksa dussede önemlý degýl akmaz kokmazmý..ayrýca bu akmaz kokmazýn reel olarak kaç tl.ye denk geldýgýnýde pek anlayamadým..mesela 10 tl..veya 15 tl..olabýlýrmý... hýsseyle ýlgýlenen temel analýzý hakkýnda býlgýsý olan sýze gore mesela düþerse kaça kadar düþer..sn. mohýkan düþer derken teknýk analize gore soyluyor..yanlýþ anlama sn.mohýkana reel davranmýyorsun derken senýn realýten ne onu anlayamadým...
Son düzenleme : mavýbeyez; 29-12-2017 saat: 23:47.
dostum doðru soyluyorsun..teknýk analýzýn yanýnda temel analýzýde eklemek gerek..ama teknýk analýzcýler çalýþmalarýný ortaya koyar kenera çekýlýr..sonrasýnda erkesýn takýp ettýgý ýlgýlendýgý hýsseler vardýr ve onlarýn temel analýzýný kendýlerý býlýr..kendý temel analýzýyle teknýk analýzcýnýn analýzlerý örtüþüyorsa ballý baklava...ama teknýz analýzcýnýn analezýyle senýn temel analýzýn çelýþýyorsa karar sana aittir..burda kararý kendýn vereceksýn..dedýgýný anladým sahsýn için degýl genel konuþuyorum...hepýmýz ýddýamýzý çalýþmalarýmýzý ortaya koyacaðýz..sonuçta yatýrýmcýda bunlara bakýp kendý kararýný kendýsý verecek...
Yer Ýmleri