sayin mohikan ustam. bilici yatirimi cok eskilerden saymistin, cok zaman gecti. 1.49 altina inmemeli demistin..malum guzel bilancolu yuksek getirili diplerini bitirmis, canak formasyonu adayi sirketleri bulmamiz en dogrusu..bilicinin son durumu sayimini yaparsaniz sevinirim...simdiden sagolun..
Mohikan hocam Odas da neler oluyor sayim yapabilirmisiniz...
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili mohikan, aksen'de yukarý kaç dalgamýz daha gözüküyor? Müsait olunca bakabilirmisiniz acaba? Saygýlar.
Arkadaþlar bu topikte Nisan ayýndan beri BOÐA yönlü sayýmlar verdik.
Borsada 90 bin geçilince yön artý yukarýdýr dedik.
Sadece ralliye inanmadýðým ve 90 bini geçmeyeceðini düþündüðüm için Geçen yýlýn baþlarýnda 80 bin- 90 bin arasýnda çoðunlukla aþaðý yönlü sayýmlar yaptýk.
2 yýl kadar önce THY'nin 5 TL'ye düþeceðini söylediðimizde kendi topiðimizde küfür yedik.
2 yýl kadar önce birisi TRABZONSPOR sayýmý istedi. Zirve þurasý dedik, sonra 1 TL'yi görür dedik.
Bunu TRABZON topiðinde paylaþtýk, yemediðimiz hakaret kalmadý. Bugün TRABZON 2 TL...
Arada sýrada buraya mastürbasyon yapmaya gelen, kendini ispatlamaya çalýþan, ezik, bir o kadar da saldýrgan, it-kopuk takýmý oldu.
Adamlar kendilerini tatmin ederken; çoðu takipçi TV karþýsýnda evlilik programý izleyen ahali gibi çekirdek çitleyip kavganýn nasýl seyredeceðini zevkle izledi.
Adamlarý forum yönetimine þikayet edip ceza aldýrmasaydýk topiði kapatýyordum.
O yüzden imzamý deðiþtirdim.
Tüm bu olanlar hakikaten beni hisse saymaktan iðrendirdi yahu.![]()
DUHUL : 1999
Önümüzdeki hafta bu düþüþ trendi bitiyor.
Avrupa borsalarý neredeyse 2 yýlda aldýðýný 2 haftada geri verdi.
Bundan sonraki volatilite daha da yükselecek. Çünkü Avrupa borsalarýnda 2 zirve daha bekliyorum.
ABD ise belki ikili tepe yapar ama sanmýyorum, yani eski zirvelerini geçemeyecek ve zirvenin dibinden dönecektir.
Bu grafikler KISA VADELÝ olup 60dk veya 240 dk'lýk grafiklerdir. DAX'ta 3, Nasdaq'ta 1, diðerlerinde 2 dip kaldý.
Pazartesi Avrupa ve bizi yeþil göreceksiniz, ama akþama ABD'den yine kol böreði ikram edecekler.
![]()
UZAK DOÐU...
Her birinin 2-3 dibi daha kaldý.
Trendin dönüþünü bunlar müjdeleyecek.
Yani; 5. günün þafaðýnda doðuya bakýn.
![]()
PRKME...
2 ay önceki sayým...
SON DURUM...
GÜNLÜK grafiklerde saydým.
Ýlk seçenekte yine 2 zirve kalmýþ çýkýyor. Ancak Kýsa vade 3.20'ye kadar düþebilir.
Ýkinci seçeneðe artýk ihtimal vermiyorum. Günlük grafikte 12 dalgalýk bir trendin ilk zirvesi yapýlmýþ çýkýyor.
Bu imkansýz. Çünkü aþaðýda vereceðim dolar bazlý sayým bunu desteklemiyor.
DOLAR BAZLI SAYIM...
KISA- ORTA VADE...
4 dalgalýk trendin 2 zirvesi yapýldý. 1.547 üstünde 2 zirvesi kaldý.
UZUN VADE...
2013 zirvesi 2.70 USD'den beri düþüþ trendinde.
9 dalgalýk trendin 5 dibi yapýlmýþ. 0.50 USD altýnda 4 dibi daha var.
Dipler gýdým gýdým oluyor. Bu nedenle 0.40 USD gibi bu düþüþ bitebilir.
2009 dibi 0.22 USD ama burayý görmez diye düþünüyorum.
![]()
Yer Ýmleri