Sermaye Piyasasý Kurulunca verilen kayýtlý sermaye tavaný izni, 2014-2018 yýllarý (5 yýl) için
geçerlidir. 2018 yýlý sonunda izin verilen kayýtlý sermaye tavanýna ulaþýlamamýþ olsa dahi, 2018
yýlýndan sonra Yönetim Kurulunun sermaye artýrým kararý alabilmesi için; daha önce izin verilen
tavan ya da yeni bir tavan tutarý için Sermaye Piyasasý Kurulundan izin almak suretiyle genel
kuruldan 5 yýlý geçmemek üzere yeni bir süre için yetki alýnmasý zorunludur. Sözkonusu yetkinin
alýnmamasý durumunda Þirket yönetim kurulu kararýyla sermaye artýrýmý yapamaz.
Þirketin sermayesi, gerektiðinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý Mevzuatý hükümleri
çerçevesinde artýrýlabilir veya azaltýlabilir.
Yönetim Kurulu 2014-2018 yýllarý arasýnda, Sermaye Piyasasý Kanunu hükümlerine uygun olarak
gerekli gördüðü zamanlarda kayýtlý sermaye tavanýna kadar nama yazýlý pay ihraç ederek,
çýkarýlmýþ sermayeyi artýrmaya yetkilidir.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasasý Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüðü
zamanlarda kayýtlý sermaye tavanýna kadar yeni pay ihraç ederek çýkarýlmýþ sermayeyi artýrmaya,
pay sahiplerinin yeni pay alma hakkýnýn sýnýrlandýrýlmasý ile primli veya nominal deðerinin
altýnda pay ihracý konularýnda karar almaya yetkilidir.Yeni pay alma kýsýtlama yetkisi pay
sahipleri arasýnda eþitsizliðe yol açacak þekilde kullanýlamaz.
Sermayeyi temsil eden paylar kaydileþtirme esaslarý çerçevesinde, kayden izlenir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri