Originally Posted by
asagir
Sn. nicomedia; Soba ve sanayi kullanýmý için olan kömürün en az 400-700 Lira(Yýkanmýþ) arasýnda satýlacaðýný düþünüyorum. Ortalama en az 500 liradan satýlýr ve bunun da en az yarýsý kar olur ama bu satýþlardan gelecek karlarýn ne kadarý gösterilir bilemem. 30 yýla yakýndýr borsayla ilgiliyim. Bu süre içinde, borsaya açýk þirketlerin çok azýnýn bilançolarda veya karlarýn kasaya konulmasý sürecinde dürüst davrandýðýný gördüm. Bu nedenle, Türk borsasýnda temel analize güvenenler çoðunlukla yanýlýr. Borsa hayatýmýn baþlarýnda ben de temel analize güveniyordum ve yatýrýmlarýmda dikkate alýyordum. Fakat, o dönemlerde(Temel analizle ilgilendiðim dönemlerde) öðrendiðim en önemli þey; þirketlerin içinin nasýl boþaltýlabildiðine dair engin bilgilerim oldu. Þimdi, temel analizle neredeyse hiç ilgilenmiyorum(Þirketlerin geliri, gideri, yatýrýmý, karý, zararý vs hiç ilgimi çekmiyor). Kýsacasý; temkinli olmakta fayda vardýr. Ha, bu þirket dürüst yönetilirse, yaptýðý yatýrýmlarýn semeresini almaya yaklaþtýðýnda, fiyatlarý uçuk rakamlara gidebilir ama yukarýda da yazdýðým gibi; "Bizim borsada temel analize fazla güvenmemek gerekir ve temkinli olmakta fayda vardýr."
Yer Ýmleri