Originally Posted by
boran
Hisse senedi alýrken neye dikkat edeceksin, tüyo vereyim, kýra çýkýp avýný tüyü ile yemiþ bir çakal moku bulacaksýn. Okulda resim dersinde simetri diye bir konu var, ilk okul da anlatýlýr. Ha o dersteki bilgiyi kullanma vakti. Bir aldýðýn þirketin baþýndaki adamýn resmine bakacaksýn, bir çakalýn tüylü þeyine. Eðer simetrikse o hisseden uzak duracaksýn. O hissede kazanma þansýn yoktur. Her numara döner, bunu bu hisse için demiyorum ama genel bir bilgi, 30 yýllýk tecrübe. Bir þablon, hiç þaþmaz. Zarar etmezsiniz, ederseniz de simetri dersine yeniden dönün.
Piyasada böyle bir hisse var mý ki ?!...Gerilerde mesajlarým duruyor; TATGD Koç Holding'te iken neler yazmýþ ne mücadeleler vermiþim...Ya da DYOBY ya da RTALB, CANTE...Þahsen, her þeye raðmen, bunca zararýma raðmen Turgay Ciner gibi birinin buradaki 3-5 yatýrýmcý ile uðraþýp buradan kazanacaðý paradan medet umma gibi bir anlayýþta olabileceðine asla ihtimal vermedim, vermeyeceðim...Þanýna yakýþmaz yahu !...Ha, yönetimden bazý çakallar bunu yapýyorlar mýdýr onu bilemem...
Zaman zaman hatta her zaman kendimi O'nun yerine koyup düþünmüþümdür...Þimdi buraya bassa parayý, memleketin en modern gübre tesisini kursa, birileri de Doðan grubuna olduðu gibi 2 tane maliyeci gönderse ya da maden ruhsatýný durup dururken iptal etse ne olacak ?!...Danýþtay'a uzanan süreci hep beraber gördük, yaþadýk...Sende para olsa bu harami düzeninde ne yapardýn önce onu düþüneceksin üstadým...
Yani savunmak için söylemiyorum ancak bu memlekette bu iþler gayet zor...Yine de senin haklý çýkma ihtimalini bir kenarda tutuyor muyum, evet...Sonuçta para adamý bozar mý, bozar...Bekleyip göreceðiz ömrümüz olursa...
Saygý ve hürmetlerimle
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Yer Ýmleri