-
PRKME - Park Elektrik Madencilik
Arkadaşlar , Prkme de benim gördüğüm şudur:
Bakır madenini cengiz inşaat a 195 mio usd ye sattıktan sonra yaklaşık aynı para ile ( 150 mio usd ) konya ılgın elektrik a.ş.nin % 100 ünü aldı.
Maden sektöründen çıkıp elektrik üretimine geçiyor ve çed onayı , saha temizleme çalışmaları hepsi tamamlandı.Ancak tesis inşaatı henüz başlamadı.Burada planlanan 500 MW lık dev bir yatırım.
ve 2018 de yani bu yıl başlayıp 2022 de tamamlanması planlanıyor.Alanda 138 mio tonluk linyit rezervi de var ki raporlarda santrali destek için kullanacağız gibi ibareler gördüm.Yani bu linyitin satışı ile santrali fonlayacaklar.
Gelelim sadede ; bu görünümü ile prkme uzun vadeli bir yatırımdır.Yatırım ile ilgili haber ve bilgiler ile yükselişe geçecektir ki bu da faaliyete geçmesi 4 yıl sonra olan bir şirket için olağan bir durum.
Çok büyük artısı , linyit satışı ile tesisi fonlarlarsa , bittiğinde borcu olmayan direkt kar açıklayan bir şirketimiz olacak.
Uzun süre sabır zorlar , o sürede toplarlar.Acelesi olanlar fazla birşey beklemesin.Ev - arsa aldım ; 3-4 yıl sonra satarım diyenlerle yola devam ; çünkü o döneme yakın ( 1,5-2 yıl sonra ) çok güçlü beklentiler , rakamlar ve raporlar gelmeye başlar.Bu arada artmaz mı artabilir ama asıl değerlerine tesis yatırımı netleşmeye başlarken ulaşır ; bu da 2-3 yıl demek.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri