Bugün kýrmýzýyý gösterebilirler dedim ve yanýltmadý.
LG-H815 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bugün kýrmýzýyý gösterebilirler dedim ve yanýltmadý.
LG-H815 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Noldu da endeks +%3 ken 4.75 göstermiþken geri geldi anlayan var mý?
LG-H840 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavsiye vermek haddime deðildir, yazdýklarým sadece beni baðlar..
'Baþkasýnýn çýkardýðý yerden inemezsin, düþersin!'
Kaðýdý epeyi uzun bir dönemdir takip etmemin neticesini samimiyetle paylaþýyorum; Görebildiðim kadarýyla kaðýdýn hareket karakteri þöyle;
01. Senet önce yatýrýmcýsýný bezdiren ve katlanýlmasýna deðmeyecek marjda yukarý yönlü hareket ediyor.
02. Buradan kaðýdý alanlarla birlikte çýkýþýna nazaran daha hýzlý hareketlerle ancak aþaðýya yönlü hareket baþlýyor.
03. Arada açýklanan "Geri Alým" haberleri neticesinde buradan da alanlar oluyor ve akabinde yavaþ yavaþ hareket aþaðý yön ile devam ediyor.
04. Buradan vermek durumunda kalanlarýn kaðýtlarý (zaten ilan edilen geri alým programlarý ile) alýnýyor.
05. Sonra bedelsiz sermaye yada temettüye baðlý aþaðýya salýnmalar izliyor...
Koca 1,5 yýllýk tecrübenin bana öðrettiði ve (herþey yalan olsada gerçek olan) "halen giriþ maliyetine ulaþmamýþ bir yatýrým."
Maalesef ülkemizde ve pek çok yerde hisse senedi alýcý için bir yatýrým aracý olarak tanýmlanmakta. Gözden kaçýrýlan ise "Þirketler için bir borçlanma aracý olmasýdýr". Nitekim Finansal hiyerarþi teorisi; firmalarýn fon kaynaklarý arasýndan tercih yaparken, öncelikle iç kaynaklarý, iç kaynaklarýn yetersiz olmasý durumunda tahvil ve melez menkul kýymetler gibi borçlanma araçlarýný, en son olarak da hisse senedi ihracýný tercih etmeleri gerektiðini vurgular.
Bu yolla firmalar bankaya gitme yada þartlarý sözleþmelerle sýký sýkýya belirlenmiþ üstelik birde faiz ödeme yükümlülüðü olan borçlara katlanmaktan kurtulduklarý bir borçlanma aracýna kavuþuyorlar. Birde borcu aldýðýn, (senedine yatýrým yapmýþ) kiþiyi istediðin zaman ve istediðin fiyattan anlaþarak göndermen de cabasý. Benzer þeyler piyasada "ancak bu kadar ödeyebiliyorum kabul edersen" diyerek ve alacaklý geçen (kaybolan) zaman ile terbiye edilip þartlara razý edilerek yaþanýyor. : ( Sadece olay piyasada geçmiyor mekan farklý o kadar. : (
Bloomberg'de sürekli toprak alýn arkadaþlar diyerek finansal piyasalarýn durumuna dikkat çeken bir akademisyenimiz var, ona selam olsun.
Enka yine sürünme moduna geçmiþ.. Bari biraz çýkaydýn da en azýndan 4.80 i göreydik
yorumlar doðru ve isabetli. biz de geri alým tuzaðýna düþüp ayrýlamayanlardanýz. beklentimiz yeni projeler ve ciro büyümesi ancak bu konuda da ilerleme gösteremiyoruz. ben maalesef 2. çeyrek bilanço bekliyor olacaðým. kurlar yüksek gittiði için þahsi fikrim (yine) iyi geleceði yönünde ama ilk çeyrekte ters köþe olmuþtuk. geri alým konusunda da þirketin hakkýný yemeyeceðim, son zamanlarda çok ciddi alým yaptýlar ama görünen o ki satan bir yabancý var ve satmaya devam ediyor. belki geri alýmý biraz daha arttýrabilirler malum nakit olarak iyi durumda ve parayý farklý enstrümanlarda deðerlendiriyorlar (deðerlendirilen bu paranýn bize getirisi tam olarak nedir bunu da net olarak göremiyorum)
Bu yorumdan sonra hýzlý bir karar deðiþikliðiyle 4.47 den güzel bir zararla vedalastim. Herkese bol kazançlar ve bu zor günlerde kolaylýklar
Lenovo P2a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkürler sayýn engenius, çoðu yatýrýmcý gibi bu konjüktürde zararda olmak yada zararý daha da büyümden engellemek hisse senedi sahiplerinin bileceði iþ. Umarým dilekleriniz kalanlar için kýsa zamanda gerçekleþir. Kendi adýma zararda olsamda sahibi olduðum hisseleri zararýna satmamayý öðrendim. Ne zaman satsam acayip þeyler oldu sonra vah tüh dedim hep. Tabi yaþadýklarým bana özel. Hisseleri alýrken kullandýðým para miktarým ihtiyacým olmayacak param. O nedenle zararýna satmýyorum varsýn enka þimdilik sürünsün.. Saygýlarla
Yer Ýmleri