Büyük adamdý, ülkemizin baþý saðolsun. Taziyelere bakýnca burada eski-yeni Enkacýlarýn da olduðunu tahmin ediyorum.
Büyük adamdý, ülkemizin baþý saðolsun. Taziyelere bakýnca burada eski-yeni Enkacýlarýn da olduðunu tahmin ediyorum.
Geçen sene bölünme sonrasý hareketlerine benzer (önce çok düþüp sonra sadece düþtüðe yere dönebilmek) gibi bir kýsýr döngüye baðlamýþ gibi görünüyor. Gerçi genel karakteri bu. Uzun vadeli yatýrýmý bile (benzer vadede banka faizinden) daha cömertçe ödüllendirmiyor.
Aalýnda temettü ve hisse primine bakarsanýz mevduatýn ciddi üstü getirisi var. Yalnýz yelloz71'in de önceden belirttiði gibi, çýkýþ trendi uzun olsa da eðimi çok düþük. Vurkaç veya spekülasykn ihtimali çok düþük bir hisse. Zaten bu yüzden BIST Sürdürülebilirlik endeksine dahil.
Yine de, önümüzdeki 1 sene endeks üzeri getiri potansiyelinin çok yüksek olduðunu düþünüyorum.
Sn. uzername yorumunuza saygý duyuyorum. Ancak 1,5 yýl ve yüklü hisse taþýmanýn bana öðrettiði baþka birþey. Onu yazmaya çalýþtým. Hatta yazarken kullandýðým kelimelerde þirket lehine (cimri demek yerine "cömertçe ödüllendirmiyor." gibi ifadeler kullandým.) Ancak ne yazýk ki bunca nezaketi de haketmiyor. Zira 2 yýllýk bir süreçte beklenti, en az, mevduatýn bir týk üstüdür. Oysaki henüz bölündüðü yerlerde geziniyor. (zarardan kurtarmadý) En azýndan uzun vadeli yatýrýmcý için Üstelik kasada anlý þanlý döviz pozisyonuna raðmen durum bu. Benzer þirketlerin (kasada döviz fazlasý olan firmalar SODA gibi) yukarý yönlü hareketlerini de görünce yakýn zamanda yazdýðým yukarýdaki yorumu hatýrlamadan edemiyorum.
Çok haklýsýnýz, baþkasýnýn hatýrladýðým yorum sizin bu yorummuþ zaten. Benim kastettiðim getiri açýkçasý 2 seneden daha evveline dayanýyordu. Ben de takibe alýrken hissenin döviz pozisyonuna odaklandým, lakin þirket bu paranýn üstüne oturmuþ vaziyette. Keþke yurtdýþý satýn almalar yapsa ama þirketin tarzý deðil. Döviz bilançosu hesabýna yansýyan zarar da cabasý. Ayrýca petrol fiyatýnýn artmasýna da Rusya etkisine dayanarak güvenmiþtim, ama Rusya artýþýn faydasýný pek göremedi. Geri alýmlar konusunda size kesinlikle katýlýyorum, kýsa vadede hisseye faydasýndan çok zararý oluyor. Daha Enerji yatýrýmlarýnda yaþanan sýkýntýlardan bahsetmedim bile.
Tüm bu koþullara göre fiyat yine de ucuz. Ucuzun ucuzu dönemini atlattýðýný, hissenin biraz hacim artýþýyla olumlu performans göstereceðini düþünüyorum. Her ne kadar yapýlanmalarý çok benzemese de, Tekfen'in performansý unutulmamalý.
Acayip bir satýþ baskýsý var patron aldýklarýný mý veriyor ne..
LG-H840 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavsiye vermek haddime deðildir, yazdýklarým sadece beni baðlar..
'Baþkasýnýn çýkardýðý yerden inemezsin, düþersin!'
Yer Ýmleri