Originally Posted by
adestim
* * Enka Ýnþaat* *
* * Kapanýþ (TL) : 5.63 - Hedef Fiyat (TL) : 6.27 - Piyasa Deg.(TL) : 28150 - 3A Ort. Ýþl.Hac.(mn$) : 1.39* * ?
* * ENKAI TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 11.35 Analist:*
[email protected]
* * ENKAI 2Q19 Sonuçlarý: Net kar güçlü yatýrým gelirleri ile* beklentileri aþtý.* * *
* * Enka Ýnþaat 2Ç19'da
1084 milyon TL net kar açýkladý (2Ç18: 9* milyon TL net zarar). Açýklanan rakam, bizim
beklentimiz 869 milyon TL* ve
715 milyon TL piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleþti. Beklentilerin üzerinde gelen 851 milyon TL tutarýndaki yatýrým* gelirleri ve düþük efektif vergi oraný tahminimizde sapmaya ve yüksek* net kar rakamýna neden oldu. Güçlü net kara raðmen þirketin* operasyonel performansý zayýflayan enerji segmenti gelirleri nedeniyle* beklentilerin aþaðýsýnda kaldý. Yine de, belentilerden iyi gelen net* kar rakamýna piyasanýn olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Hisse için TUT havsiyemizi koruyoruz. Sözleþmeleri biten üç elektrik santralinde* de üretimin durdurulmasý ardýndan Holding'in enerji iþinde* belirsizlikler sürüyor.
* * Ek olarak þirket dönem karýndan kar patyý avansý daðýtmamaya karar* verdiðini açýkladý.* *
Beklentilerin altýnda net kâr (-)
Türk Hava Yollarý, 2Ç19'da 452 mn TL seviyesindeki beklentimizin ve 258 mn TL düzeyindeki piyasa beklentisinin altýnda yýllýk %70 düþüþle 133 mn TL net kâr açýkladý. Operasyonel performans piyasa beklentisine paralel gerçekleþse de bizim tahminimizden zayýf kalarak net kârdaki sapmanýn ana nedeni oldu. Piyasa beklentisine paralel gelen operasyonel kârlýlýða ve Þirket hisselerinin yýlbaþýndan bu yana endeksin %31 altýnda performans göstermesine raðmen, net kâr seviyesinde beklentilerden zayýf gelen sonuçlarýn hisse üzerinde baský yaratacaðýný düþünüyoruz. Þirketin bugün TSÝ 16:00'da gerçekleþtireceði telekonferans sonrasý tahminlerimizi gözden geçireceðiz.
yukarýda dün açýklanan iki hissenin beklentileri ve açýklanan sonuçlarý ekonomistler tarafýndan yorumu var
bu haberlere göre normalde üstteki enka nýn yeþil...alttaki thy nin kýrmýzý kapatmasýný beklersin diimiii????
ama bugün seans kapandý enka %1.95 kýrmýzý.... thy %0.75 yeþil kapatýýý… haa açýlýþta enka %3 gibi yeþil...thy de %1.5 gibi kýrmýzý açýldý....
bu sonuçlara göre
üstteki güzel kar açýkladý diyerek yukardan açtýlar (kaat uçacak algýsý)...yurdum yatýrýmcýsýna daðýtarak yüzde 1.95 eksi kapadýlar yani yurdum yatýrýmcýsýna yüzde 5 fanfini finfon
alttakide kötü kar açýkladý diyerek aþaðýdan açtýlar (kaat aþaðý gidecek algýsý) ile yurdum yatýrýmcýsýndan topladýlar yani yurdum yatýrýmcýsýna yüzde 3 e yakýn fanfini finfon…
bu görüntüden ne anlýyorsanýz borsadan o kadar anlýyorsunuz ….yurdum borsasýnýn son görüntüsü maalesef buuu…
adamlar nasýl iþ yapýyorlar ...anladýn sen onu...bence senin iþin zor... ytd...
hayali þeyler bunlar...gerçeklerle uzaktan yakýndan alakasý yook...hele yatýrým tavsiyesi hiç deðil...
Yer Ýmleri