Sayýn yatýrýmcý-x
Bakýþ açýnýzý, yaklaþýmlarýnýzý ve deðerlendirmelerinizi tutarlý ve þahsým adýna yol gösterici buluyorum.
Bu kaðýdý alýrken yabancýdan önce farkedip aldým.Arada realizede etmiþ olsamda kot sayýmý arttýrdýðýmdan bence patron yada tahta sahipleri yüzünden zarardayým.
Sonuçta kýsa vadeci deðilim bekleyeceðim ama sizin bu anlattýðýnýz oyunlara ýbir daha nasýl düþmeyeceðim bilemiyorum.
Býyýklý basmamýþ bugun ilgiyle dansýný izlemeye divam![]()
Artýk yorum yapmaya gerek yok. Nakit param olursa yapýlacak belli. Mokoko..Tüm borsa ve Kaðýtlar nereye geldi.. Emkel banka vadeliye devam..
Sayýn Knok,Ben bu hisseyi ilk defa 22 mart 2017 de 1350 tl den aldým..Þu ana kadar bulaþtýðým en can sýkýcý hisselerden biri..Aldýðým tarihte alma sebeplerini de yazdým...Birincisi 2006/12 aylýk bilanaçosunda 3.1 milyon kar etmiþti..Ýkincisi 17 yýl boyunca sürünmüþ bu sürede 5 bin üstü,4 bin üstü,3 bin üstü fiyatlarý görmüþ ve en önemlisi de düzelen bir bilanço ve gelecek vaad eden stoklarý vb....Ben hisseyi uzun vadede güzel iþ yapar düþünerek aldýðýmdan defalarca 1570-1300 aralýðýnda dalgalandý satmadým..Son hareketinde de 1570 direncini aþarak 2010 a kadar çýktý yine satmadým...Adamlar 9 aylýða yakýn bu harekette sanki yüksek kar gelir havasýný yarattýlar ve kendileri de yabancý alýþ havasý vererek 16 ekime kadar yabancý payýný %12 ye kadar çýkardýlar...17 ekimden bu yana yabancý payý her gün azaldý bunu herkes izledi...hisse bugün 1350 den baþlayan yükseliþ trendinin alçalan desteði olan 1570 e dek düþtü ve ilk defa 1600 den bugün ek alým yaptým ve sabah seansýnda topicte yaptýðým yorumda 1490 a dek düþüþ riskini de göze alarak alýþ yaptým..Saðý solu beli olmayan bu hissede umarým 1570 desteði çalýþýr ve bu destek üzerinde tekrar toparlanýr aksi durumda düþüþ riski kesin bitti demek daha erken...Yarýn ki iþlemler bu desteðin gücü daha da netleþir ve dönüþ sinyalleri belirginleþir...Daha önce de yazdýðým gibi yabancý kýllýklý alýmlarýn %10 a yakýný 1600 üzerinde gerçekleþti %2,6 sý gibi 1600 altýnda gerçekleþmiþti..Yarýn ki yabancý takasýnda ellerinde ne miktar kaldý netleþir...Bana göre bu hissede kendileri oyunu planladý ve uyguladý...Tabi þirketin kar rakamýný bir ay önceden biliyorlar..Þayet gelecek bilançoda zarar varsa hissede tekrar 1450-1600 aralýgýnda kendileri mal toplamaya baþlar 12 aylýk beklentisinde yine 2000 in üstüne çekme dalgalanmalarý devam eder..Þayet kar 1.5 milyon üstünde ise hisseye talep artar ve hýzla tekrar yukarý yönlü hareketler geliþir...Þayet kar 2 milyon üstünde ise hisse gap oluþturarak açýlýr ve 2000 üstüne çýkýþ baþlar..Tabi her þey gelecek kara baðlý....Beni hisseye baðlayan ana etken bunca biriken stoklarý ne yaptýklarýdýr..Þayet bu seferde stoklar yýðýlý duruyorsa asýl merak o zaman baþlar bu stoklarýn 12 aylýkta kara dönüþümü hesaplanýr ve kar beklentisi öne çýkar..Yani beklenti devam eder...Borsada oyuna nasýl gelmem diye soruyorsunuz...Borsada oyuna gelmemek için borsayý býrakmanýz lazým,aksi durumda borsada oyun hep vardýr oyuna gelme riski de hep vardýr..Örneðin Emkel de 2000 de satmadýðýmdan oyuna gelmiþ bulunuyorum... ve Oyun devam ediyor.. bakalým oyunun sonunda akýbetimiz ne olacak....Ben bu 9 aylýklarda olmasa 12 aylýkta bu oyundan karlý çýkacaðýmýzý düþünüyorum ve borsada kesin þu doðrudur demek yanlýþtýr..(YTD)
Dün bir babayiðit 1.71 den 258000 lot açýða satmýþ,bugün yerine koydumu acaba.
Yer Ýmleri