Bilançoyu çok beðendim. Prospektif FK 5 civarlarýna denk geliyor. Hatta ihalelerden verim alýnýrsa yýllýktaki kar daha da iyi olabilir. Tabii uzun süredir taþyanlar daha iyi bilir. Onlar ne düþünüyor?
Bilançoyu çok beðendim. Prospektif FK 5 civarlarýna denk geliyor. Hatta ihalelerden verim alýnýrsa yýllýktaki kar daha da iyi olabilir. Tabii uzun süredir taþyanlar daha iyi bilir. Onlar ne düþünüyor?
Simplicity is the ultimate sophistication.
Faliyet raporlarýnda dikkatimi çeken en önemli nokta ciro'nun düþmesine raðmen favök marjýnýn %16'dan (2020/12) %42'ye (2021/03) çýkmasý üstelik TEÝAÞ (Türkiye elektrik idaresi a.þ)'dan alýnan 120.mlyn .TL tutarýndaki ihalenin 3 aylýk bilançoya henüz yansýmamasýna raðmen,Bence olaðan üstü bir baþarý,sene sonu hedefim 220.mlyn ciro ,70..mlyn civarý Favök,70 mlyn favök'ü olan dünya çapýnda ürünleri yýllardýr kullanýlan bir þirketin p/d 156.mlyn olamaaaz...!
TEÝAS ihalesi yansýmasý 6 aylýk bilançolarda itibaren baþlayacaktýr.
Dolar grafiðine bakarsanýz 20 yýl önce 4.75.$ (40.TL) fiyatý görmüþ þu an emkel'in en iyi zamanlarý baþlýyor üstelik $ bazlý dip fiyatýnda, sabredenler yine ayný zirveleri görebilir.
Her sabreden zirveyi göremeyebilir fakat zirveyi görenlerin hepsi sabredenlerdir...!
Ben bir süredir devlete olan býrçlarýný ödediðini açýkladýktan sonra artýk ana pazara çýkmasý için hiçbir engel kalmadýðýný yazmýþtým. Hatta birileri de ýsrarla borcun tamamýný ödedi mi ki, hani açýklama nerde diyip bize laf söylemiþti. Ýþte gençler bugün bist açýklamasýna göre artýk 1 Temmuz dan sonra Emkel Ana pazarda.
Ana pazar demek brüt takastan kurtulmak demek. Brüt takastan kurtulmak yeni yatýrýmcýlar demek.
Emkel için hayýrlý olsun.
Not: yazýlanlar alým satým tavsiyesi deðildir. 30 senelik küçük yatýrýmcý muhabbetidir
"hani açýklama nerde diyip bize laf söylemiþti" direk üzerime alýndým
ana pazara geçti haberini matrix te arayýp bulamayýnca inanmayan ben, uzun süredir bu þirketi tandýgýmdan olsa gerek, bedelliden gelen parayý öbür ceplerine atmayýp devletin kasasýna borçlarý mukabilinde ödemelerine bir mucize gibi görmemin hoþ karþýlanmasýný doðal bir hakkým olarak görüyorum
önemli olan;
1.Þirket borçlarýný ödemiþ
2.Þirket boyuna posuna göre oldukça güzel kar açýklamýþ
3.Alt pazardan ana pazara alýnýyor
Daha alasý dondurmalý künefe![]()
Sizi kýrmak istemedim tabi ki. Burada önemli olan ilk üç aylýkta belki de bilerek satýþlarýn bir kýsmýnýn saklanmýþ olmasý ihtimali. Ertelenmiþ gelirlerde korkunç artýþ var. Kar marjý yükselmiþti. Bu artan satýþlarýn etkisi ile asýl 6 ayda çok daha büyük kar patlamasý yaþamasý olasý. Ýþte bu nedenledir ki endeks düþmüþ yok baþka þey olmuþ. Artýk kýsa Sürede endeksten baðýmsýz hareketler de görüþmesi mümkün. Geçmiþteki dolAr bazlý tepelerine ulaþmasý dileðiyle herkese selamlar , saygýlar.
Not : yazýlanlar alým satým tavsiyesi deðildir. 30 senelik küçük yAtýrýmcý muhabbetidir
Yer Ýmleri