80bin lot kadar yabanc takasta eksilme var ki bu ok nemli bir kayp saylmaz devam gelmezse tabi
80bin lot kadar yabanc takasta eksilme var ki bu ok nemli bir kayp saylmaz devam gelmezse tabi
Kprden nceki son k derler ya, o misal...
rsi bile balatay yakt 5 gndr hisse der mi yahu ayp mal spek
Kim ne kadar bilgi sahibi olursa olsun, yada grafik ne derse desin , her kadn bir kaderi ve herkezinde bir nasibi var. imdi 1.94 den sattn. u an 1.74 belki sana gre biraz daha aas var, ve sen bekliyorsun diyelim kat buradan yukar dnd, bu seferde imdi alaym falan derken senin sattn maliyeti geti, buradan da artk almam dedin ve belli periyodda ksa/orta vadede kat 5 TL oldu. bu sefer satmayan daha karl olma ihtimali bile halan devam ediyor.sen u an iin anslsn ama kaderin seni nereye gtrecek bilemiyorsun.. 2.01 den yukar yrse bunu yazamazdn.. 2.4 getikten sonrada tekrar senin sat maliyetin olan 1.94 leri grrmyd bunu Allah bilir.
1995 senesinde borsaya girdim. AL-SAT arlkl altm. sonra braktm hedef fiyat oynamaya baladm. Al-sat yapanlarla orta ve uzun vadede kat hedefe oynayanlar , arasnda kazan getirisine bakarsanz. Doru noktadan alm ve hedefini yakalam yada yakn bir yerden satm vatandalarn , maratonun sonunda hep daha karl kt gzlemlenmitir.ok nadir istisnalar ansl kmtr. rnek Sasa 8 yllk maratonda 0.12 lerden 9 TL leri grm bir kat . 75 kat artm . al-sat yapmakla bu oran tutturmak her babayiidin harc deil. Ama 8 yl nce sasa alp unuttum diyenler u anda zengin oldu. Bende uzun yllardr bu kataydm. en dk maliyetim olan (0.82 den almtm ) 554.000 lotu 1.28 den ihtiyadan zorunlu olarak tam 4 yl sonra verdim. arada 1.72 grmt gene satmamtm. imdi kalanlar tutuyorum. hedefim var devam ediyorum. ( keskinali eskilerden o iyi bilirhedefimizde yle ok deil, ister zengin ol ister fukara , yemekten sonra yak bir cigara hesab 1 lot= 1 paket sigara paras. sigara var 7 TL ye sigara var 12 TL ye artk kim ne iiyorsa gnlne gre
![]()
Son dzenleme : kepezmesut; 23-10-2017 saat: 13:25.
2016 aralkta balayp 2017 de devam eden hareket ile u an yaplan ok benziyor.
Bollingerin altna degecektir nce .ordan dnnce bilano nem kazanr iyi ise (Bence iyi) hzl 2.15 2.20 gsterilir (iaret iin) ocakta 2.5 2.8 o zaman daha gereki bir beklenti olur
SM-J700H cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Merhaba arkadalar. Bende aranza yeni katlanlardanm ama hemen kzmayn biz yllardr bekliyoruz bugn al yarn tavan olsun diye bekleyenlerden deilim zarardaym zaten ama stopu mustopu kaldrdm taktik maktik yok bam bam bam hesab dersede param olursa alrm yani ksaca tekkeyi beklemeye geldim borsada yeni saylrm ama iim gerei ok yabanc deilim Sadece hisseyi neden aldm ve nasl dikkatini ektiimi yazmak iin foruma ye oldum. Naizane grme katlrsnz katlmasnz veya eksikleri olur eklersiniz siz bilirsiniz.
-Ben hisse nemli tarihi zirveleri krnca ve en ok ykselenlerde grnce dikkatimi ekti.. lk olarak irketin bilanosuna baktmda irketin zvarl +art olmasna ramen PD/DD 0,73 olmas artc idi ulan dedim irketin deeri kadar irketin elinde zaten binas arsas maddi duran varl var neden byle diye sorguladmda sonuta gayrimenkul sermaye ortakl falan da deil retimi olan bir irket grafie baktmda ise irket yllardr zarar etmi ve yatrmcy kstrm sanrm piyasa irketin kar edebileceine inanmyor tekrar zarar eder diye dnyor belkide henz farkedemedi belkide patrona gvenmiyor bilemiyorum .Halbuki 2016 kar etmi ve devam gelecek gibi bu borsada zvarl eksi olan irketler bile ka katndan fiyatlanrken bu hisse 1 kat bile deil gerekten komik yani bildiin kelepir. Almayan dverler yani bana gre
-Daha sonra herkesin malum yabanc takasn grdm sadece 2 hafta nce 10 gnde yanlmyorsam 2,5 M lot,’a yakn almlar, imdi birileri bykl mykl diyebilir ama bykl mykl kardeim belkide patron alyordur orasn bilemem birileri bu mal alyormu alyor, topluyormu topluyor, kim olursa olsun beni ilgilendirmez sonuta birileri alacak ki gidecek hisse, yabanc alsa bir dert almasa baka dert byle komple teorileri her zaman olacak taklmayn. Demek ki yabanc alyorsa dedim gelecei alyordur en son faaliyet raporuna baktm yle bir ey var. ‘’ irket verimlilik salayc ve kapasite arttrc yatrmlara devam etmektedir. 2014 ylnda balanm olan Orta Gerilim l Transformatrlerinin retimi iin yeni tesis yatrm 31.03.2017 tarihi itibariyle 4.453.671,63 TL maliyet ile tamamlanmtr. 2018 ylnda ek bir yatrm ile Orta Gerilim l Transformatrlerinin, maliyetlerin daha da azalmas ve yeni pazarlara girilerek irketin sat cirosunun artrmas beklenmektedir. Dnem ierisinde Maddi Duran Varlk ktisab kapsamnda 4.228.594.-TL tutarnda harcama yaplm.’’ Bunu okuyunca Aman Tanrm didim irket zaten yatrm yapyormu ve 2017 de bitmi daha henz bilanolara da yansmam buda irketin bence cirosunun artmas maliyetlerinin azaltmas ile karnn artacan artarak devam edeceini gsteriyor. Karlar gelsin piyasa grecek fark edecek talep de amma yle amma byle ok pardon sike sike gelecek uraya kk bir not alaym siz biliyorsunuz zaten irket 2000 yllarda borsaya yeni aldnda 10 usd den 2011 de 2,05 usd ilem grm uan 70 cent civarnda . Demek istediim Karlar ve ciro artarak gelirse ve bundan sonrada geleceine ikna ederse piyasay gerisini siz hesaplayn. Benim matematiim biraz zayf. Bu arada unutmadan ayn sektrde faaliyet gsteren ve yatrmlarn bitirmi birileri de karlarn %100 artm Trkiyede 2011-2015 de 3,7 Milyar TL 20016 4 milyar son dnemde ise 18.7 milyar TL onaylanan Elektrik yatrmlar olduundan bahsediyor valla ben adamn yalancsym buyurun efenim https://www.youtube.com/watch?v=aMoxNR95xOQ&t=338s umarm emek elektrikte pastasndan payn alr Ama yinede bu kadar ksa srede yangndan mal karr gibi bu kadar ok toplanmasna neden bu olabilirmi sadece kar m baka bir ey olabilirmi biraz daha derine girelim . Unutmadan patron hakknda bir ey bilmiyorum yani kk yatrmcya ekmek yedirirmi srndrm ederini verirmi hissenin sonuta yatrmc yllardr madur olmu alak srnm resmen illaki tanyanlar vardr burada bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.sekreter de nemli tabii iyide abii patron satt diyorlar, derler abi derler hereyi derler ,
-. Bundan sonra yazacaklarm senaryodur ve hayal rndr,gerekleme ihtimali ok dktr, sesli dyordum unutmamak iin yazaym dedim belki de samalyorumdur affedin. Faaliyet raporunda irketin Bar Savunma Endstrisi A.. adnda bir orta olduunu grdm taaki 2016 yl sonuna kadar ortakken bayram deil seyran deil 2017 banda ortaklktan ayrlm dier kldr gck ortaklarla beraber bi baktm nedir bu Bar savunma diye tam da ortaklktan ayrld 2017 banda yle bir haber grdm. http://www.milliyet.com.tr/2-osb-ye-...haber-1772138/ uralara bir yere bir de bir poje izelim dursun belki ileride lazm olur https://www.youtube.com/watch?v=l35ZUw_pcBk 20.000,00 (20 milyon) usd ck bir yatrm yalnz baladm balamadm ne aamada henz bilmiyorum erzurumda tandnz varsa sorabilirsiniz.yatrmc ilikilerine sormayn bizle alakas yok ayrld gitti derler. Hee yaw hee bende yedim E imdi sizde diyorsunuz ki iyide kardeim Emek elektrik Bar savunmadaki ortaklndan ayrlmadm zaten , emek bar savunmadaki ortaklndan ayrlmad yoktuki ayrlsn Bar savunma Emek deki ortaklndan ayrld ikisi farkl ey ,bu irketlerin sahibinin ayn kii olduunu sylememe gerek yok sanrm imdi ben patron olsam ve bu irketi i kendi bnyemize alacaz ileride desem muhasebecime efenim derim o zaman irketin bizde ortakl var ordan irketi ayralm daha sonra % 100 eklinde itirak edebiliriz Bar Savunmaya derim .sonuta bana ortak olan bi irketi % 100 itirak edip almaktan daha mantkl veya 20.000 usd lik yatrma niye borsadaki milleti ortak ediyim ki de diyebilirim bar savunmann hepsi benim sonuta aklmda deli sorular imdi gelelim saadete Emkel bar savunmaya % 100 itirak edermi ,etmezmi bilmem hangisi mantkl acaba etmesimi etmemesimi yabanc bu ihtimali grp 5-10 sene sonrada olsa dipteyken alaym demi olabilirmi aada gidecei baka yer yok demi olabilirmi,bilanodan sonra yabanc pay usul usul daha da artarm,gelecein irketlerini yabanclar doum esnasnda parsellermi, bu 20.000 milyon usdlik yatrmn finansman nerden olur acaba sonuta emek yllardr doru drst kar edip para kazanamam ,deli sorular volum2 buna cevab olacaktr stadlarn itirak edermi etmezmi bilmiyorum ama Ederse ne olur Hepiniz biliyorsunuz ben yinede sylim EFSANE olur..
Son olarak zl bir szle bitirelim ‘’Fiyat dediiniz, deer aldnzdr. ster orap olsun, ister hisse senedi, indirimdeyken almay severim.’’ (Warren Buffet) Suri lisan ettsiysek affalo .
Not. Yukarda yazlanlar tamamen hayal rn ve senaryodur gerekle uzaktan yakndan bir alakas olamayan deli samas eylerdir bu yazlanlar ile ilgili tarafma herhangi bir sulama, itham yneltilemez. Ayrca yukarda Kesinlikle al sat uacak kaacak veya yatrm tavsiyesi iermez. Foruma yorum yazma hakk kullanlarak yazlmtr.
Yer mleri