Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 502/636 ÝlkÝlk ... 2402452492500501502503504512552602 ... SonSon
Arama sonucu : 5084 madde; 4,009 - 4,016 arasý.

Konu: EMKEL - Emek Elektirk

1.  Alýntý Originally Posted by Fibon@cci Yazýyý Oku
    Maalesef 3 gün önceki tespitim de beni yaniltmadi. Ýþin b.ktan yani þu ki; böyle olunca sen aldýkça daha da düþmesi.. çünkü sen burdan alýrken; malýný aldýðýn tahta sahibi, senin aldýðýn mali senden geri almak için daha da aþaðý basýp belki aylarca süründürüp senden bu mali almanýn derdine düþüyor! Olan yine sana bana oluyor. Söylenecek tez söz: yazýklar olsun!
    Açýða satýþdan bahsediyorsun sanýrým, alýcý geldikçe veriyor daha aþaðýdan almak için. Taze ve saðlam para girerse, ellerinde patlama ihtimalide var. Kuvvetli alýcý gelmemesini fýrsat yapdý bu ****ler. Bunlar emanet aldýðý mallarý þu anda açýða satýyorlar büyük ihtimal. Ýnþallah rüzgar tersine dönerse yerine koymak için kývranýrlar. Çünkü bu kaðýtta 1 yýl önce banada ödünç 1-2 aylýðýna kaðýtlarýnýzý verirmisiniz belli bir faiz karþýlýðý diye , aracý kurumdan tel gelmiþdi. Ben vermedim. Sonra arkasýndan sebebsiz satýþlar geldi.Olayý çözdüm. Bu kaðýtta her aracý kurumda portföyde kalýcý tutan çok az ( malum perfect kurumsal yapýsý var ya.!!!) dolayýsý ile açýða satarken ödünç mal bulmada zorlanýyorlar. Diðer kaðýtlar ereðli, thy gibi kaðýtlarda her zaman açýða satýþ kolay, her kurumda kalýcý portföylerinde uzun vade tutuylar.. dolayýsý ile bir yerden buldular demekki. Ama yön dönerse yukarý panik havasý eser inþallah.

2.  Alýntý Originally Posted by kepezmesut Yazýyý Oku
    Açýða satýþdan bahsediyorsun sanýrým, alýcý geldikçe veriyor daha aþaðýdan almak için. Taze ve saðlam para girerse, ellerinde patlama ihtimalide var. Kuvvetli alýcý gelmemesini fýrsat yapdý bu ****ler. Bunlar emanet aldýðý mallarý þu anda açýða satýyorlar büyük ihtimal. Ýnþallah rüzgar tersine dönerse yerine koymak için kývranýrlar. Çünkü bu kaðýtta 1 yýl önce banada ödünç 1-2 aylýðýna kaðýtlarýnýzý verirmisiniz belli bir faiz karþýlýðý diye , aracý kurumdan tel gelmiþdi. Ben vermedim. Sonra arkasýndan sebebsiz satýþlar geldi.Olayý çözdüm. Bu kaðýtta her aracý kurumda portföyde kalýcý tutan çok az ( malum perfect kurumsal yapýsý var ya.!!!) dolayýsý ile açýða satarken ödünç mal bulmada zorlanýyorlar. Diðer kaðýtlar ereðli, thy gibi kaðýtlarda her zaman açýða satýþ kolay, her kurumda kalýcý portföylerinde uzun vade tutuylar.. dolayýsý ile bir yerden buldular demekki. Ama yön dönerse yukarý panik havasý eser inþallah.
    ne emanet maldan bahsediyorsunuz.Patron 3,5 araci kurumdan hesap acmis.elinde kagidi10 krs indirecek kadar malda var.Niye baskasinin mallarini kullanma ihtiyaci hissetsinler

3.  Alýntý Originally Posted by oktaylo Yazýyý Oku
    http://www.borsaistanbul.com/veriler.../gunluk-bulten

adresinden açýða satýþlarý görebilirsiniz.?
    Sayýn Oktaylo paylaþtýðýnýz linke týklayýnca çýkan sayfada hangi linke týklayýnca açýða satýþlara ulaþýyorsunuz..

4.  Alýntý Originally Posted by kepezmesut Yazýyý Oku

Þirket sahiplerinin elinde açýða satýþ yapacak oldukça yüklü mal var..Ýþ yatýrýmdaki bunca mal kimin...Ak yatýrým,Garanti yatýrým daki mal kimin, yabancý oraný þayet cuma günü satmadýlarsa %4 mal kimin...Ýsteseler kendi mallarýný satar tekrar yerine koyarlar..Bundan iyice pis kokular gelmeye baþladý..Ben stoklarý eritip finansal borçlarý azaltmada baþarýlý olurlar diye düþünüyordum..Stoklar duruyor..ve finansal borç artýyor..Dönen varlýklar içinde yüksek stoklarý eritmese kýsa vadeli borcu neyle ödeyecek...Baþtan beri bu kalem beni korkutuyordu ve bu kalem iyice ürkütücü oldu...94 mil kýsa vadeli borç var buna mukabil 114 mil dönen varlýklar var...Yani cari oran 1.2 genelde 2 olmasý normal görülür..Bunda düþük yani krizlerde dayanýksýz þirketler grubuna girer...Bir de bu kalem içinde stoklarý çýkarýrsan 114-94 mil =20 mil...kalýyor 20 milyon nakit oran 94 milyon kýsa vadeli borcu karþýlamaktan çok uzak...Yani stoklarý hýzla eritmezse þirket finansal krize girebilir....Ýþte bu yüzden stok stok diyorum...Millet kafayý patrona takmýþ da þirketin bu finansal tablosunu göz ardý ediyor...Bana göre bu þirket hýzla büyümek isteyen bir þirket ama bu borçla cirosu artsa bile bankanýn finansal borçlarýna ve kendi diðer giderlerine çalýþýp özsermayeyi eritmese bu bile baþarý sayýlýr..Nitekim 3 ayda 4 milyon öz sermayeyi eritmiþ...Þirket kar etmezse bu borçlarý ne ile azaltacak merak ediyorum.Stok devir hýzý artmazsa ,satýþ maliyetleri düþmezse,finansal borç azalmazsa bu þirketin 12 aylýkta da kar etmesi hayal olabilir...Bunu ancak duran varlýklar içindeki arsasýný satýp finansal yükünü azaltabilir...Þirket sahibi Kepezmesut senin 94 milyon kýsa vadeli borcun olsa ve sadece 114 milyon dönen varlýgýn olsa ve bunun 70 milyonuda stok olsa stoðu hýzla eritmezsen bu borcu nasýl ödersin...Stoðu eritmezsen 20 milyon nakit dönen varlýgýn kalýyor ve karþýnda 94 milyon kýsa borç duruyor ve ayrýca bunun içinde iþçi giderleri ve diðer tüm giderlerde cabasý....Sen olsan ne yaparsýn?Bunu hesap yapmadan insanlara þurasý ucuz burasý çok ucuz demen mantýklý deðil....Ben 1996 dan beri borsadayým ve genelde böyle þirketlerin senetlerini almam..Bir þirkettin borç rasyolarýný önemserim ve genelde cari oraný 2 ve üstünde olanlarý tercih ederim..Bunun yanýnda stok kalemini dönen varlýklardan çýkardýðýmda geriye kalan nakit oraný kýsa vadeli borçlarý karþýlayacak düzeyde olmalý buna önem veririm...Bu da ekonomi krizlerde bir þirketi ayakta tutar..Ama normal ekonomi dönemlerinde ya da geliþen ekonomi durumlarda bu tür þirketler borçlarýndan kazandýklarý finansal giderleri aþtýðýndan bu tür þirketler bazen yüksek kar açýklarlar..Bunda þu ana kadar gördüðüm borçlarýndan para kazanma yerine borçlarý onun etinden yemeye baþladý yani özsermayeyi eritmeye baþladý..Yani borç kaldýraç oraný þirkete fayda deðil zarar vermeye baþladý...Senedi 22 mart 2017 de aldýðýmda stok durumunu þirketin muhasebecisine sorduðumda stoklarýn daha o zamandan verilmeye baþladýðýný söylemiþti..ve yýl sonu için koyduklarý yüksek ciro hedefi borçlarý sorun olmaktan çýkarýyordu ve ilk defa bu kadar yüklü borcu olan bir þirketin senedini aldým ve böyle borçlu bir þirketin ortaðý oldum..
    Senede gelince gider ya da gitmez o kýsmýyla ugraþmak yerine beni ilgilendiren tek þey þirketin mali yapýsýdýr..Þirketin mali yapýsý güçlenmeden þirket geliþmeden senet üzerindeki tüm hareketler spekülatiften öteye geçmez...Þirket kar etmeden bana hiç bir zaman güven veremez...Emek stoklarýný eritip kar etmeden tekrar eski girdaplý yýllarýna geri döner..Eskiden keþke spk buna bunca bedelli haklarýný kullandýrmasaydý ..Ýnanýn þimdi emek diye bir þirket olmazdý ve insanlar da bu acýlarý çekmezdi...Peki bunca borcu çeviremezse bedelli hakkýnýda vermezlerse ne yapacak...Tek dileðim stoklarýný eritip borçlarýný ve diðer giderlerini karþýlamasýdýr..Sayfada biri görüþtüm bilmem teiaþla sýkýntýlarý giderebilsek demiþler...Madem bir sýkýntý var neden yatýrýmcý ile paylaþmadan hissede at koþturuyorlar...Kardeþim kime derdinizi anlatacaksýnýz..Eski bir söz var.Anneni düzen kadý ..Kadýdan mý adaleti arayacaksýnýz(YTD)
    Son düzenleme : YATIRIMCI-X; 18-11-2017 saat: 18:39.

5.  Alýntý Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazýyý Oku
    Þirket sahiplerinin elinde açýða satýþ yapacak oldukça yüklü mal var..Ýþ yatýrýmdaki bunca mal kimin...Ak yatýrým,Garanti yatýrým daki mak kimin, yabancý oraný þayet cuma günü satmadýlarsa %4 mal kimin...Ýsteseler kendi mallarýný satar tekrar yerine koyarlar..Bundan iyice pis kokular gelmeye baþladý..Ben stoklarý eritip finansal borçlarý azaltmada baþarýlý olurlar diye düþünüyordum..Stoklar duruyor..ve finansal borç artýyor..Dönen varlýklar içinde yüksek stoklarý eritmese kýsa vadeli borcu neyle ödeyecek...Baþtan beri bu kalem beni korkutuyordu ve bu kalem iyice ürkütücü oldu...94 mil kýsa vadeli borç var buna mukabil 114 mil dönen varlýklar var...Yani cari oran 1.2 genelde 2 olmasý normal görülür..Bunda düþük yani krizlerde dayanýksýz þirketler grubuna girer...Bir de bu kalem içinde stoklarý çýkarýrsan 114-94 mil =20 mil...kalýyor 20 milyon nakit oran 94 milyon kýsa vadeli borcu karþýlamaktan çok uzak...Yani stoklarý hýzla eritmezse þirket finansal krize girer...Ýþte bu yüzden stok stok diyorum...Millet kafayý patrona takmýþ da þirketin bu finansal tablosunu göz ardý etmiyor...Bana göre bu þirket hýzla büyümek isteyen bir þirket ama bu borçla cirosu artsa bile bankanýn finansal borçlarýna ve kendi diðer giderlerine çalýþýp özsermayeyi eritmese bu bile baþarý sayýlýr..Nitekim 3 ayda 4 milyon öz sermayeyi eritmiþ...Þirket kar etmezse bu borçlarý ne ile azaltacak merak ediyorum.Stok devir hýzý artmazsa ,satýþ maliyetleri düþmezse,finansal borç azalmazsa bu þirketin 12 aylýktada kar etmesi hayal olabilir...Bunu ancak duranvarlýklar içindeki arsasýný satýp finansal yükünü azaltabilir...Þirket sahibi Kepezmesut senin 94 milyon kýsavadeli borcun olsa ve sadece 114 milyon dönen varlýgýn olsa ve bunun 70 milyonuda stok olsa stoðu hýzla eritmezsen bu borcu nasýl ödersin...Stoðu eritmezsen 20 milyon nakit dönen varlýgýn kalýyor ve karþýnda 94 milyon kýsa borç duruyor ve ayrýca bunun içinde iþçi giderleri ve diðer tüm giderlerde cabasý....Sen olsan ne yaparsýn?Bunu hesap yapmadan insanlara þurasý ucuz burasý çok ucuz demen mantýklý deðil....Ben 1996 dan beri borsadayým ve genelde böyle þirketlerin senetlerini almam..Bir þirkettin borç rasyolarýný önemserim ve genelde cari oraný 2 ve üstünde olanlarý tercih ederim..Bunun yanýnda stok kalemini dönen varlýklardan çýkardýðýmda geriye kalan nakit oraný kýsa vadeli borçlarý karþýlayacak düzeyde olmalý buna önem veririm...Bu da ekonomi krizlerde bir þirketi ayakta tutar..Ama normal ekonomi dönemlerinde ya da geliþen ekonomi durumlarda bu tür þirketler borçlarýndan kazandýklarý finansal giderleri aþtýðýndan bu tür þirketler bazen yüksek kar açýklarlar..Bunda þu ana kadar gördüðüm borçlarýndan para kazanma yerine borçlarý onun etinden yemeye baþladý yani özsermayeyi eritmeye baþladý..Yani borç kaldýraç oraný þirkete fayda deðil zarar vermeye baþladý...
    Senede gelince gider ya da gitmez o kýsmýyla ugraþmak yerine beni ilgilendiren tek þey þirketin mali yapýsýdýr..Þirketin mali yapýsý güçlenmeden þirket geliþmeden senet üzerindeki tüm hareketler spekülatiften öteye geçmez...Þirket kar etmeden bana hiç bir zaman güven veremez...Emek stoklarýný eritip kar etmeden tekrar eski girdaplý yýllarýna geri döner..Eskiden keþke spk buna bunca bedelli haklarýný kullandýrmasaydý ..Ýnanýn þimdi emek diye bir þirket olmazdý ve insanlar da bu acýlarý çekmezdi...Peki bunca borcu çeviremezse bedelli hakkýnýda vermezlerse ne yapacak...Tek dileðim stoklarýný eritip borçlarýný ve diðer giderlerini karþýlamasýdýr..Sayfada biri görüþtüm bilmem teiaþla sýkýntýlarý giderebilsek demiþler...Madem bir sýkýntý var neden yatýrýmcý ile paylaþmadan hissede at koþturuyorlar...Kardeþim kime derdinizi anlatacaksýnýz..Eski bir söz var.Anneni düzen kadý ..Kadýdan mý adaleti arayacaksýn..
    Akþama kadar knsyon anlatiyon bi dediðin bi dediðini tutmuyo kýsa ne olacaksa yaþayýp görelim

6.  Alýntý Originally Posted by Emkelci Yazýyý Oku
    Akþama kadar knsyon anlatiyon bi dediðin bi dediðini tutmuyo kýsa ne olacaksa yaþayýp görelim
    Tüm yazýlarým sayfada duruyor,Ben genelde fiyat hareketlerinden çok bilançusu üzerinde yazýlar yazdým..Ve yazýlarýmýn çoðunda bu þirketin tek ana sorunu ve geleceði stoklarýný eritme üzerine kurulu...Yine yazýlarýmda 9 aylýkta stoklarýn eriyeceði ve karýný artýrma üzerineydi bunu tüm yazýlarýmda belirtiyordum..Hiçbir yazýmda bu hisse þuraya uçar buraya konar yazmadým..Senin neler yazdýðýn verdiðin uçuk rakamlar sayfada yazýlý..Bir de ne yüzle konuþuyorsun biraz edep lazým...Burdaki insanlar senin neler yazdýðýný biliyorlar...Ben 9 aylýk bilançoyu görünce kötüye giden bir tablo görüyorum ve bunu da dürüstçe yazýyorum..Senin gibileri hala rakamlar üzerinde konuþuyor...70 milyon stok 114 mil dönen varlýk ve 94 milyon kýsa vadeli borç þirketin geleceði bunlara baðlý.....Kendini þirket sahibi yerine koy ve düþün....Öyle uçuk rakamlar yazýp borsacýlýk yaptýðýný mý sanýyorsun..þirketi geleceðini çözersen para er geç gelir çözemezsen yok olur gidersin...Ha birileri senedi 2 tl ye de götürür 3 tl ye ama þirketin temeli bu hareketleri desteklemezse o fiyatlar 3 ten gelir 0.5 krþ a da düþer borsa böyle fiyat hareketleri ile doludur..Yazabiliyorsan þirketin geleceði ile bilgi yaz ve nedenlerini yaz...Þirketin bilançosu ile ilgili elbette 9 aylýktan önceki görüþümde 9 aylýðýný gördükten sonra ayný tutarlýlýðýmý korumam mümkün deðil.çünkü 3 milyon zarar beklemiyordum çünkü 3 ayda öz sermayenin 4 milyon erimesini beklemiyordum çünkü 6 aylýkta olan 71 mil stoðun 9 aylýkta 70 mile düþeceðini beklemiyordum ..Ayný tutarlýðý nasýl sürdüreyim..Sadece patron þöyle yaptý böyle yaptý diyerek ha bu patron belki deðiþir de 12 aylýkta huyu mu deðiþir diye mi düþüneyim...9 aylýða bile çok iyimser düþünerek geldim...Geçmiþ bir yazýmda bu þirkette sýrf merak ettiðim bazý kalemler var onu görmek için bekleyeceðim dedim....Buca borcu göz ardý etmemin sebebi de oydu...Sadece yanýldým der ondan ders çýkarýr çeker giderim...Borsa da da bunu normal bir hareket sayarým kendime dert bile etmem...1996 dan bu yana borsada kazandým da kaybettim de ama genel tabloda kazancým sürekli artmasaydý borsada bir saniye bile durmazdým...Emkelle maceramda çýkardýðým ders evet hisseyi tam yerinde almýþtým 1.35 den 2 tl ye bir çýkýþ ama bendeki beklenti daha fazla olduðundan tutmaya devam ediþim çünkü 9 ve 12 aylýðýný göreceðim demiþtim.. 9 aylýk istediðim gibi gelmeyince 12 aylýðýndan da pek umutlu deðilim...Adamlar da malda bir þekilde bir yýkma çabasýna girecekelerdir..Belki toplayýp arkasýndan haber falan da çýkarabilirler..Ýç talebe yönelik sipariþler ve teiaþla ilgili bir haber yeter...Ama bu bilançodan ümitli deðilim..Sana gelince kimseyi eleþtirecek konumda deðilsin...Hatta biraz yüzün varsa utanýp bir kenarda durman lazýmdý..Konuyla ilgili bilanço üzerine yani temel bilgisi olan arkadaþlarýn bilgilerini paylaþmalarýný bekliyorum..Þirketin temeli iyiye gidecekse er ya da geç fiyat da yükselecektir...Þayet þirketin mali yapýsý kötüye gidiyorsa bunu yazmayacaksak körce hayal kurup þöyle olur böyle olur demenin bir anlamý var mý?Bunu tartýþmaya açmak istedim þimdiye kadar sadece fiyat þöyle uçar böyle kaçar diyen hemen saldýrdý..Lütfen tartýþacaksak þirketin bilançosu üzerinden þirketin geleceðini tartýþalým...Ha bilanço yalandýr diyorsak gerektiðinde þirkette gidelim ..Kardeþim bunca borçla.bunca stokla nasýl düze çýkacaklarýný soralým...

7. Bana söyledi murat denen eleman teis le iþleri düzeltmeye çalýþýyoruz dedi kur farkýnda n bahsetti bende ...........

8.  Alýntý Originally Posted by SESBA Yazýyý Oku
    Bana söyledi murat denen eleman teis le iþleri düzeltmeye çalýþýyoruz dedi kur farkýnda n bahsetti bende ...........
    Hadi aslaným buyur buraya þikayet edeceksin

http://www.borsaistanbul.com/kurumsa...iletisim-formu

Bakalým kaç tane delikanlý çýkacak!! Bakalým bu forumda kaç tane patronun beslemesi var..

Korkmayýn olum Spk inceleme yapsýn bu þirket iþtiraklerle içi boþaltmaktan sabýkalý.. þikayet edin burada karý gibi aðlamayýn

Sayfa 502/636 ÝlkÝlk ... 2402452492500501502503504512552602 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •