Originally Posted by
YATIRIMCI-X
Tüm yazýlarým sayfada duruyor,Ben genelde fiyat hareketlerinden çok bilançusu üzerinde yazýlar yazdým..Ve yazýlarýmýn çoðunda bu þirketin tek ana sorunu ve geleceði stoklarýný eritme üzerine kurulu...Yine yazýlarýmda 9 aylýkta stoklarýn eriyeceði ve karýný artýrma üzerineydi bunu tüm yazýlarýmda belirtiyordum..Hiçbir yazýmda bu hisse þuraya uçar buraya konar yazmadým..Senin neler yazdýðýn verdiðin uçuk rakamlar sayfada yazýlý..Bir de ne yüzle konuþuyorsun biraz edep lazým...Burdaki insanlar senin neler yazdýðýný biliyorlar...Ben 9 aylýk bilançoyu görünce kötüye giden bir tablo görüyorum ve bunu da dürüstçe yazýyorum..Senin gibileri hala rakamlar üzerinde konuþuyor...70 milyon stok 114 mil dönen varlýk ve 94 milyon kýsa vadeli borç þirketin geleceði bunlara baðlý.....Kendini þirket sahibi yerine koy ve düþün....Öyle uçuk rakamlar yazýp borsacýlýk yaptýðýný mý sanýyorsun..þirketi geleceðini çözersen para er geç gelir çözemezsen yok olur gidersin...Ha birileri senedi 2 tl ye de götürür 3 tl ye ama þirketin temeli bu hareketleri desteklemezse o fiyatlar 3 ten gelir 0.5 krþ a da düþer borsa böyle fiyat hareketleri ile doludur..Yazabiliyorsan þirketin geleceði ile bilgi yaz ve nedenlerini yaz...Þirketin bilançosu ile ilgili elbette 9 aylýktan önceki görüþümde 9 aylýðýný gördükten sonra ayný tutarlýlýðýmý korumam mümkün deðil.çünkü 3 milyon zarar beklemiyordum çünkü 3 ayda öz sermayenin 4 milyon erimesini beklemiyordum çünkü 6 aylýkta olan 71 mil stoðun 9 aylýkta 70 mile düþeceðini beklemiyordum ..Ayný tutarlýðý nasýl sürdüreyim..Sadece patron þöyle yaptý böyle yaptý diyerek ha bu patron belki deðiþir de 12 aylýkta huyu mu deðiþir diye mi düþüneyim...9 aylýða bile çok iyimser düþünerek geldim...Geçmiþ bir yazýmda bu þirkette sýrf merak ettiðim bazý kalemler var onu görmek için bekleyeceðim dedim....Buca borcu göz ardý etmemin sebebi de oydu...Sadece yanýldým der ondan ders çýkarýr çeker giderim...Borsa da da bunu normal bir hareket sayarým kendime dert bile etmem...1996 dan bu yana borsada kazandým da kaybettim de ama genel tabloda kazancým sürekli artmasaydý borsada bir saniye bile durmazdým...Emkelle maceramda çýkardýðým ders evet hisseyi tam yerinde almýþtým 1.35 den 2 tl ye bir çýkýþ ama bendeki beklenti daha fazla olduðundan tutmaya devam ediþim çünkü 9 ve 12 aylýðýný göreceðim demiþtim.. 9 aylýk istediðim gibi gelmeyince 12 aylýðýndan da pek umutlu deðilim...Adamlar da malda bir þekilde bir yýkma çabasýna girecekelerdir..Belki toplayýp arkasýndan haber falan da çýkarabilirler..Ýç talebe yönelik sipariþler ve teiaþla ilgili bir haber yeter...Ama bu bilançodan ümitli deðilim..Sana gelince kimseyi eleþtirecek konumda deðilsin...Hatta biraz yüzün varsa utanýp bir kenarda durman lazýmdý..Konuyla ilgili bilanço üzerine yani temel bilgisi olan arkadaþlarýn bilgilerini paylaþmalarýný bekliyorum..Þirketin temeli iyiye gidecekse er ya da geç fiyat da yükselecektir...Þayet þirketin mali yapýsý kötüye gidiyorsa bunu yazmayacaksak körce hayal kurup þöyle olur böyle olur demenin bir anlamý var mý?Bunu tartýþmaya açmak istedim þimdiye kadar sadece fiyat þöyle uçar böyle kaçar diyen hemen saldýrdý..Lütfen tartýþacaksak þirketin bilançosu üzerinden þirketin geleceðini tartýþalým...Ha bilanço yalandýr diyorsak gerektiðinde þirkette gidelim ..Kardeþim bunca borçla.bunca stokla nasýl düze çýkacaklarýný soralým...
Yer Ýmleri