ABD yi dýþarda tuttuðuna göre iyi kar ediyordur.
ABD yi dýþarda tuttuðuna göre iyi kar ediyordur.
Sermaye:
Madde 6- Þirket, Sermaye Piyasasý Kanunu hükümlerine göre kayýtlý sermaye sistemini kabul etmiþ ve Sermaye Piyasasý Kurulu'nun 17.06.1993 tarih ve 369 sayýlý izni ile bu sisteme geçmiþtir.
Þirketin kayýtlý sermaye tavaný 150.000.000,00 (Yüzellimilyon) Türk Lirasý olup her biri 1 (Bir) kuruþ nominal deðerde 15.000.000.000 (Onbeþmilyar) adet paya bölünmüþtür.
Sermaye Piyasasý Kurulunca verilen kayýtlý sermaye tavaný izni, 2017-2021 yýllarý (5 yýl) için geçerlidir. 2021 yýlý sonunda izin verilen kayýtlý sermaye tavanýna ulaþýlmamýþ olsa dahi, 2021 yýlýndan sonra yönetim kurulunun sermaye artýrým kararý alabilmesi için; daha önce verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarý için Sermaye Piyasasý Kurulundan izin almak suretiyle genel kuruldan yeni bir süre için yetki almasý zorunludur. Sözkonusu yetkinin alýnmamasý durumunda, Þirket Yönetim Kurulu Kararý ile sermaye artýrýmý yapamaz.
Þirketin çýkarýlmýþ sermayesi 75.000.000,00 (Yetmiþbeþmilyon) Türk Lirasýdýr. Bu sermaye, beheri 1 (Bir) kuruþ Deðerde 7.500.000.000 (yedimilyarbeþyüzmilyon) paya bölünmüþ olup bunlarýn ; 1.200 (binikiyüz) payý A Grubu nama, 1.800 (binsekizyüz) payý B Grubu nama, 7.499.997.000 (yedimilyardörtyüzdoksandokuzmilyondokuz yüzdoksanyedibin) payý C Grubu hamiline yazýlýdýr. Yönetim Kurulu, 2017-2021 yýllarý arasýnda Sermaye Piyasasý Kanunu hükümlerine uygun olarak kayýtlý sermaye tavaný içerisinde sermaye arttýrmaya, nama ve hamiline pay çýkartmaya ve sermaye artýþlarýnda paylarýn nama ve hamiline ait olanlarýn miktarlarýný belirlemeye, pay sahiplerinin yeni pay alma hakkýný sýnýrlandýrmaya ve itibari deðerinin üzerinde paylar ihraç etmeye yetkilidir
Kayýtlý sermaye sisteminde kalýnmasý konusunda SPK dan izin alýndýðýna dair bir baþvuruya rastlamadým.. Eðer bu konuyu atlamýþlarsa kayýrlý sermaye sisteminden çýkmýþ olurlar.
gazý sadece egesermi kullanýyorda fiyata kötü yansýyor anlamadým..
enerji aðýrlýklý bir sürü hisse var..zirve üzerine zirve yapýyor..
gazý ileri sürerek fiyatýn baskýlanmasýný bahane etmek yada üstünü örtmek bence hiç makul deðil
tabi bence.
Yer Ýmleri