3.çeyrekleri de kýyaslamak lazým kanýmca.
3. Çeyrekler nispi düþük geliyor.
3.çeyrekleri de kýyaslamak lazým kanýmca.
3. Çeyrekler nispi düþük geliyor.
Bilançoda ilk 2Ç'ye göre kötüye bir gidiþ var. Eðer son çeyrekte bu þekilde gelirse, 3.5-4lira arasý temettü verir. Ýzleyip göreceðiz
Ytd
3. çeyrekte 20 mn kur farký gideri fazladan 8-10 mn de finansman gideri yazmýþ. Bu rakamlar olmazsa karý çeyreklik iki katýndan fazla 9 aylýk 3 katýndan fazla arttýracakmýþ. Yine de 9 aylýk rakam güzel. Son çeyrekte %25 kapasite düþüþü olacaðý da açýklandýðýna göre 12 aylýkta pekte bir þey beklememek lazým. Eðer son çeyrekte 9 aylýktaki gibi kur farký zararý yazmaz hatta karý yazarsa iþler biraz daha deðiþebilir.
Sene baþýnda temettü için bütün sene bekleyebilirim diyordum ama bu saatten sonra hele ki bir açýklamada 2 kere üst üste ciddi düþüþ yaþamýþ bir hissede durmakta pek istemem. Ýnþ bilanço etkisi ile bilanço dönemi bitmeden güzel bir yükseliþ gerçekleþtirir ve daha uygun hisselere geçeriz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : hasan198686; 28-10-2022 saat: 23:12.
https://www.industriaitaliana.it/con...e-gas-energia/
20 EKÝM 2022 TARÝHÝNDE 8 GÜN ÖNCE YAPÝLAN RÖPORTAJ...
S: Enerji sorunundan bahsetmiþken: Sizin sýkýntýlarýnýzdan hangi ülkeler faydalanabilir?
Seramik karo üretim hattý
C : Rekabetçi bir ülke olduðu için Türkiye ile sorun yaþayabiliriz: Korkunç bir enflasyon yaþýyor ama maliyetler bizimkine oranla düþük kalýyor ve teknoloji Ýtalyan.
S: Hala enerji sorunu konusunda: Sektördeki þirketlerin daha cazip ülkelerde üretim yapmak için yer deðiþtirme olasýlýðý var mý? Özellikle nerede?
C : ABD'de halihazýrda üretim tesisleri olan birkaç þirket var, çünkü aksi takdirde nakliye maliyetleri nedeniyle pazarý kaybedeceklerdi. Þu anda enerji maliyetinin çok daha düþük olduðu ABD'de birkaç fýrýn daha kurma baskýsýnýn çok güçlü olduðu aþikar. Tehcir açýsýndan olasý bir hedef olan bir diðer ülke ise Türkiye'dir. Geçmiþte Ýtalya ve Ýspanya'da yatýrým yapan bir Ýngiliz fonu yakýn zamanda Türkiye'de de yatýrým yaptý: bizim için kötüye iþaretti. Demek ki o ülkede yatýrým yapmak için tüm þartlar var.
Ýngiliz fon dediði bu olay di sene baþýn da ..
https://www.dunya.com/sirketler/ingi...-haberi-646504
Hasan bey çok karamsar gördüm sizi ...
Oturduðum sitede Türkiye'nin en büyük fabrikalarýndan birinde ( isim vermeyeceðim) üretim müdürü komþumuz ailecek de görüþüyoruz..5 tane ana makinadan þuan sadece 1 tanesi çalýþýyor dedi ...stoklar þiþti mal çekilmiyor dedi ..asya piyasasi biraz iyi Avrupa ve ABD durdu dedi...
nisan ayýna kadar da böyle dedi .. sýkýntý tüm sektörlerde var þuan ..tabiki enerji gýda þirketleri nispeten iyi prim yaptý ama þuan her yer sýkýntýlý
bende ayni fikirdeyim,
bu gun bakacagim,evt UV icin super hisse ama konjoktur ondan yana degil, simdi KONTR, GESAN, SMART zamani,
aylardir da oyle bekliyorum basa bas noktasinda , tek umudum, belki piyasa daha kotu bilanco bekliyordu, ve nispeten iyi geldigini dusununmesi ve birazcikta olsa , hissenin cikmasi
kendime notum, ileride tekrar almak usere satma niyetindeyim
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
Karamsarlýktan ziyade bir bakýma kýsa süreli resmi ortaya koymaya çalýþýyorum. Bu gün ayný þeyi pnsütte yaþadým. Bilançolar hem durgunluk hem yüksek finansman maliyetleri sebebi ile problem yaþamaya baþladý. 12 aylýkta bilanço rakamlarý olarak bu gün olduklarý yerden pekte ileride olamayacaklar gibi bir izlenim var. Buda borsayý pek ileri götüremez kýsa süreli bir düzeltme gelebilir senaryosunun þansýný arttýrýyor. Karlarý yüksek gelecek olanlarýnda çoðu fiyatlandý.
2023 te dünyanýn ve bizim en azýndan geniþleyici adým atacak olmamýz. Temettü döneminin yaklaþacak olmasý ve bizdeki seçim hareketliliði sebebiyle bir miktar düþüþ sonrasý tekrar pozisyon alabilmek amaç. Yoksa durumu makul karþýlýyorum. Tabi ki sonsuza kadar kazanamayýz.
YTD.
Yer Ýmleri