2017 Yýlý 6 Aylýk Dönem Karý 24.318 TL Geçen yýlki dönem 18.977 TL olduðuna göre % 28 civarýnda bir kar artýþý var. Çok ayrýntýlý bakamadým ama geçen yýla göre brüt hasýlat artýþý bu oranda deðil, giderleri azalmýþ görünüyor.
Ben bilançoyu beðendim. Yýllýk bazda ümit vadediyor. Ama hisse bazlý deðilZaten müþterisi azalmýþ görünüyor burada....
EGSER Solo 2017/6 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 24318164 Yýllýk Deð%:28
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ege Seramik bilanço analizi (Deniz Yatýrým)
Ege Seramik'in operasyonel performansýndaki iyileþme devam ediyor
Ege Seramik, 1Ç17'de yakaladýðý yüksek operasyonel marjlarý 2Ç17'de de korumayý baþardý. Cirosunu 2Ç16'ya göre %14 artýran Ege Seramik'in ayný dönemde %16'dan %22'ye çýkan FAVÖK marjý sayesinde 22 mln TL ile FAVÖK'ünü %55 yükseltti. Çeyreksel bazda ise, sezonsallýðýn etkisiyle ciro %12, FAVÖK ise %13 büyüdü. Net kar ise diðer giderlerdeki ve vergi giderlerindeki artýþ nedeniyle FAVÖK büyümesine göre daha mütevazý olan %27 artýþ gösterdi. 12 mln TL'ye ulaþan net kar, bir önceki çeyreðe göre yatay kaldý. 2Ç17 gerçekleþmesi ile beraber, Ege Seramik 2016 yýlýnýn tamanýnda yaptýðý 29 mln TL net kar rakamýna, 2017'nin ilk yarýsýnda 24 mln TL'ye ulaþarak neredeyse yaklaþmýþ oldu.
31 Mayýs'ta paylaþtýðýmýz bilgilendirme notunda belirttiðimiz gibi operasyonel iyileþmenin devam etmesi umut verici. Birinci yarý yýldaki performansýn yýlýn ikinci yarýsýnda da devam etmesi senaryosunda, Ege Seramik 4.3 FD/FAVÖK ve 7.4 F/K gibi düþük çarpanlarda iþlem görmektedir.
Sonuçlarýn hisse üzerinde olumlu etki yapmasýný bekliyoruz. (Kaynak: KAP)
Deniz Yatýrým
www.denizyatirim.com.tr
Yasal Uyarý
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti ; aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr.Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabýlýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Tarih göstermiþtir ki bilge herþeyi bilmez,sadece ahmaklar herþeyi bilir...
Þu bilançoya bak bi de tahtaya bak!!! Baþka hisse olsa tavan açardý..Son derece Ýstikrarlý bir bilanço var borç yok daha ne olsun..
Kar % 28 deðil % 280 artsa ne olacak ? Gözünü topraða dikti gene, gene baský gene baský.....
Zararýný önceki döneme göre % 10 azaltan hisseler bile kuþ olup uçtu.
Bir þey deðil de bir çok hisse kaçtý senin yüzünden adi kaðýt. Þirket iyi olsa ne yazar ? Hissen beþ para etmedikten sonra... Hakikaten ya bi 5 TL yi bile bize göstermedi namussuz![]()
Bence bilerek yaptý..Millet dökülsün diye.Bu fiyatlar hakikaten ucuz...
Yer Ýmleri