Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Egser artýk ihracat þirketi olma yolunda kabuk deðiþtiriyor,tren yolu-liman baðlantýsýnýn tamamlanmasý,son yýllardaki iyileþtirme yatýrýmlarý, hammadde kaynaklarýna yakýnlýðý özellikle ihracatta büyük avantaj saðlýyor.Ýç piyasanýn daraldýðý dönemlerde de mevcut trendini geliþtirerek karlýlýðýný sürdürebilir.
3.çeyrekte iç satýþlar ve ihracat rakamlarý incelendiðinde trend deðiþimi açýkça görülüyor.
Sn.bawer toplam 9 aylýk bazýnda deðil 3.çeyrek bazýnda incelerseniz deðiþim çok açýk,2017nin 3.çeyrekte yurtiçi satýþlar 56,7 milyon,yurtdýþý 37,5 milyon..2018 in 3.çeyreðinde yurtiçi satýþlar 48,2 milyon,yurtdýþý 70,4 milyon ihracatýn payý %39dan %59 a yükselmiþ,dikkatleri çekmek istediðim husus bu..müthiþ bir trend deðiþimi,üstelik ihracat teþvikleri sürekli artýrýlýyor,belki %70-80leri de göreceðiz.
Uþak seramik 2018/12 bilançosunu açýkladý,9 aylýkta toplam 12,3 milyon dolar olan ihracatýný yýl sonunda 20,2 milyon dolara yükseltmiþ,32 milyon tl olan esas faaliyet karý da 52 milyon tl ye yükselmiþ,en kötünün beklendiði 4. çeyrek baþarýsý inanýlmaz.Ancak çok borçlu olduðundan finansman gideri sonrasý net kar 4,5 milyon tl ye düþmüþ.Benzer durum Egserde de yaþanmýþsa,en kötünün beklendiði zamanda ihracat ve esas faaliyet karý patlamasý gibi..finansman gideri de yok yýl sonu net karý siz düþünün süprizlere gebe..
sayýn efe sirketin ana sözleþmesindeki maddeyi yazmýþ olsaydýnýz bizde öðrenirdik.ben yanlýþ mý biliyorum iþbankasýndada bu tip durumlar vardýr. benim tanýdýðým adnan polat ve babasý ibrahim polat bir dadaþ olarak küçük ayak oyunlarýyla baþkasýnýn hakkýna gözdikecek bozuk bir þahsiyet deðiller.bu dadaþlarda þirketin çok deðerlenmesini isterler tabiiki. aslan payý onlarýn.%33 hisseye gözdikecek kadar adi olamazlar.zaten böyle bir durum onlarýn asaletine dadaþlýðýnada yakýþmaz. koskoca galatasaray takýmýn baþkanlýðýný yapmýþ ünlü bir iþ adamý bu þirketin baþý.yatýrýmlarýyla þirket çok önemli aþamalarý tamamlýyarak bu gün ege seramik bir dünya markasý olmuþtur.arkadaþlarýn yazdýðý gibi bir ihracat þirketi haline dönüþmüþtür.2019 yýlýndan itibaren egeseramik þirketi patronuyla küçük yatýrýmcýsýyla çok kazanan bir þirket olacaktýr inancýndayým.çiddi yatýrýmlarýný tamamladý.þirketi çok eskiden tanýrým.konjoktür gereði iniþ çýkýþlar olsada bu þirket yatýrýmcýsýna kazandýracaktýr inancýndayým.belki bir hektaþ olamaz ama hiçdeðilse onun yarýsý düzeyine en kýsa zamanda ulaþýr diliyorum.þahsen þirket en az 30 kuruþ temettü verir ümidini taþýyorum.belkide önemli oranda bedelsiz hisse verecektir. herkese bol kazançlar dilerim.hisse baþý 30-40 kuruþ temettü verse hisse 7-8 tl bandýna gelir . böylece þirkettte deðerlenir.
Yer Ýmleri