Egser:86 milyon dolar piyasa deðeri...yok mu þunu alacak bir arap?
Patronlar bu mesajý okuyun.Portföyümün üçte biri Egserdi hepsini sattým.Niye mi:Siz çok kurnazsýnýz bizi saf sanýyorsunuz, temettünün çoðunu 3-5 patron,imtiyazlý hisse sahibi olan sizler alýyorsunuz,biz ky ye yani büyük çoðunluða temettünün çok küçük bir kýsmýný daðýtýyorsunuz da o yüzden sattým.Alýn bütün senetleriniz sizin olsun,gerçi ihtiyacýnýz yok çünkü küçük payla büyük kârý alýyorsunuz zaten,alýp da ne yapacaksýnýz ky nin iþe yaramayan hisselerini
Bu hisseden sattým kurtuldum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, benim kararým beni baðlar.
Ýmtiyazlý hisselerden A grubu daðýtýlan temettünün %8, B grubu %5 ini alýyor. Yani kabaca C grubuna % 87 si kalýyor. Þirketin yaptýðý karýn %87 sine göre bile 83M$ lýk þirket deðeri bence ucuzun ucuzu. Ammmaa.. asýl hikaye SIFATSIZ ýn hisseye olan hakimiyeti ve halka açýk olmayan Ünlüdeki hisselerin tehdidi sebebiyle ky dýþýnda hisseye kimsenin ilgi göstermemesi. SIFATSIZ da bu sayede hissede yerli/yabancý aracý kurumlar üzerinden alýþ satýþlarla daðýttýðý temettüleri geri topluyor güzelce.
Temettüde imtiyazlý %13 sorun deðil aslýnda...temettü daðýtýmý yapýldýðýnda C grubuna %20 bile daðýtým olsa %13 tamamýný almaya hak kazanýyor,adaletsizlik burda...yoksa elde edilen karýn %50-80 vb. daðýtým olsa patronun aldýðý göze batmaz.
SIFATSIZ yine sahneye çýktý!
Yer Ýmleri