Ben bununla uðraþamayacaðým.
Kalanlara bol þans ve sabýr dilerim.
Ben bununla uðraþamayacaðým.
Kalanlara bol þans ve sabýr dilerim.
Benim yýl sonu net kar tahminim, 20 milyon kur farký 160 milyon faaliyet karý olmak üzere 180 milyon TL dir.
Hayýr.. Dediðiniz gibi þirket sattýðý ürünler üzerinden de kur farký nedeniyle kar elde eder. Ancak ekim baþýnda 8,90 seviyelerinde olan dolar kuru an itibariyle 13,60 TL seviyelerinde olabilir ama bunun yansýmasý son çeyrekte gerçekleþecek yaklaþýk 3 milyon metrekarelik ürün fiyatýna yansýr ki o da 4,5 TL þeklinde olmaz bana göre bunun yansýmasý ortalama 10,50 TL lýk dolar kurundan gerçekleþebilir. Doðalgaza baðlý sanayide kullanýlan elektrik fiyatlarýndaki %50 oranýndaki artýþlarýn ve navlun fiyatlarýnýn da negatif etkisini unutmamak lazým.
Bol kazanç dileklerimle...
Peki patron satýyorsa amacý ne olabilir sizce?
Þöyle söyleyim ben ve yakýn çevremde olmak üzere 200 bin üzerinde mal alan oldu.
Emnim çok daha fazlasýný alanlar da olmuþtur.
Patron þimdi bu malý bize ucuzdan niye verdi?
Benim bildiðim kötü niyetli patron sadece hisseyi baskýlamak amacýyla spor olsun diye mal vermez. Yukardan satýp aþaðýdan toplamak için verir. Ya da hisse fiyatýnýn yükseldiðini ilerde daha düþeceðini bilir onun için satar.
EGSER de siz böyle bir durum mu görüyorsunuz?
5,5 Favök çarpaný ile iþlem görüyor þu anda. Ýleride kar düþecekse bilmiyorum tabi. Fakat tüm piyasa þartlarý EGSER lehine. Ne olacak 3 çarpanla mý iþlem görecek.
Ben buralarda kaldýðý sürece diðer yükselen hisselerimde realizasyon yapar EGSER pozisyonumu artýrmaya devam ederim.
Ben tahtadaki hareketlerden baðýmsýz mantýk çerçevesinde hareket etmeye çalýþýyorum. Yarýn yine düþürürse benim için fýrsat olur diye bakarým. Finansallarýn bozuþacaðý yönünde bir geliþme olmadýðý sürece bu böyle devam eder.
Yer Ýmleri